את הפוקאצ'ה הזו אתם הולכים להכניס למחברת המתכונים שלכם! וכל פעם שאתם צריכים להביא מאפה , תזכרו שיש לכם מתכון מנצח במחברת ואתם הולכים לקטוף מלא מחמאות!
בכלום עבודה , טוב נו לא ממש כלום עבודה , תלוי איזה פוקאצ'ה אתם מביאים 🙂
אם את הגרסה הראשונה עם מלח ורוזמרין אז באמת כלום עבודה , אם זו הגרסה ה2 עם ירקות, אז טיפההההה טיפה לא כזה נורא
ואם זו הגרסה ה3 עם חצילים אז גם בקטנה .
אני יודעת שאתם אוהבים את המתכונים של העשר דקות והופ נגמר. מי לא בעצם :-)כולם חחח
אבל במטבח יש ויש כל מיני סוגים, אני תפקדי לגרום לכם לאהוב לבשל ולאפות ,אם הצלחתי, אין מאושרת ממני .
אז בואו נתחיל בכדי שתוכלו לראות שזה אכן קל.
ובלי נדר במוצ"ש הקרוב אני אעשה לייב מהפייסבוק של מלכת המטבח , בלי לחץ הדף נמצא בתחתית הבלוג תעשו לייק ותהיו מעודכנים כל הזמן.
תוכלו להכיר אותי מקרוב, והכי חשוב תראו שזה קלי קלות ומה אפשר לעשות מקילו קמח L-))))
<תכינו מראש את המצרכים אם בא לכם לעשות איתי בלייב במוצא"ש >
והמצרכים הם :
קילו קמח לבן
3 כוסות מידה של מים
רבע כוס שמן זית
2 כפות שמרים /או קוביה טריה
2 כפות סוכר
כף מלח .
לציפוי :
רוזמרין יבש או טרי
מלח אטלנטי או מלח גס או מלח גורמה, מה שבא לכם.
לציפוי גרסה 2
פלפל אחד מכל צבע
בצל סגול
בצל לבן
קוביות חציל.
לציפוי גרסה 3
חצילים בולגרית.
אופן ההכנה :
קלי קלות, נשבעת !
לשים בקערת המיקסר קילו קמח מעל 2 כפות שמרים מעל 2 כפות סוכר לערבב חצי דקה את כל היבשים להוסיף 3 כוסות מים
השימוש הוא בכוס מידה למי שאין אז זו הכוס השקופה של הנס קפה.
להתחיל לערבל ולהוסיף רבע כוס שמן
כאשר יש לנו גוש בצק אני מוסיפה כף ורבע מלח. ונותנת למיקסר להמשיך לערבל את הגוש כ6 דקות. במהירות מתחלפת.
מה זה אומר?
3 דק על חלש ודקה אחת על מהירות גבוהה .הפעולה הזו נקראת פולסים והמטרה שלנו כאן לחקות את פעולת הלישה הידנית.
אגב למה בסוף מלח אתם בטח שואלים , אז התשובה היא ככה מלח ושמרים לא חברים, לכן רצי ואף מומלץ להוסיף בסוף.
רגע, לא שוכחת את אלה שאין להם מיקסר, ואת הלישה הידנית נעשה ככה :
נשים כף מלח ומעל נשפוך קילו קמח ככה שהמלח מוחבא והוא בסוף.
מעל הר הקמח נשים את השמרים והסוכר ונתחיל להמיס אותם עם כוס ראשונה של מים וככה נמשיך עם כל כוס סה:כ 3 כוסות לא לשכוח :-)))
עם השמן אותו הדבר ממשיכים ללוש עד שמגיעים לגוש בצק
שאותו אגב בלישה לידנית אני ממליצה להוציא ולעבד על השיש ככה רשת הגלוטן נפתחת.
כאשר אנחנו מסיימים אנחנו חוצים את הבצק לכמות הפוקאצ'ות שאנחנו רוצים
מה הכוונה?!
מכמות כזו יוצאת 5 גדולות.
או 6 בינוניות.
אתם תבחרו איזה גודל ולפי הגודל הזה תחלקו את הבצק.
עכשיו כל חתיכה אנחנו עוטפים בשמן זית ומניחים בקערה לתפוח . חשוב מאד לעטוף בנדיבות בשמן זית זה הקראנצ'יות וזה הגמישות של הפוקאצ'ה .
סוגרים בניילון נצמד .
ושמים להתפחה בערך של שעה בעונת הקיץ שעה וחצי בעונת החורף.
אם בא לכם לקצר ואתם קצרים בזמן אז תפעילו את התנור ל40 מעלות בזמן שאתם לשים, תסגרו אותו דקה לפני שאתם שמים את הבצק בתנור .תכניסו את קערת הבצק ותסגרו לשעה :-)))
אחרי שעה של התפחה פותחים כל בצק לצורה שאוהבים אפשר מאורך ואפשר עיגול.
הגרסה הראשונה :
הכי קל לפתוח , למרוח שמן זית בעזרת מברשת לפזר מעל מלח גס עלי רוזמרין יבשים או טריים.
להכניס לתנור חם בגובה של 180 מעלות טורבו לקרוא לכל השכנים וחברים כי ברגע שזה יוצא חם אתם עלולים לאכול אחת שלמה [מניסיון ]
אז תקראו לכל השכונה שככה לא יהיה לכם ברירה ותצטרכו לחלוק חחחחח וככה לא תאכלו אחת שלמה 🙂
גרסה 3 :
לקחת את הפלפלים והבצל לחתוך לקוביות או פרוסות עבות לשים כף שמן זית טיפה מלח ולהכניס לתנור למצב של גריל 200 מעלות למשך 5 דקות
מה לא הכל ביחד?!
אני אסביר את הגרסה השנייה והשלישית אני מחלקת ל2 שלבים. וזו מהסיבה הפשוטה שלפעמיים אנחנו מכינים בצק ושמים הכל ביחד ואז הפוקאצ'ה יוצאת מהתנור וכל ירק במקום אחר והיא לא כזו מלאה יפה מלאה וסקסית
אז לי יש טיפ /טריק תקראו לזה איך שבא לכם.
אני אופה קודם את הבצק עד 3/4 אפיה מוציאה את הפוקאצ'ה מפזרת מעל את הירקות אפשר להוסיף איזה גבינה שאוהבים.
מחזירה לרבע אפיה אחרונה ויוצאת לי פוקאצ'ה אחידה, מלאה, יפה וסקסית שאיתה אתם יכולים להשוויץ בכל אירוח.
גרסה 3
לפרוס את החצילים לעיגולים לפזר על כל פרוסה מלח . ולהניח לרבע שעה
למה? כי לחצילים יש המון נוזלים ואני רוצה שהם יצאו. לא לשכוח לשטוף אחרי. להניח בתבנית לפזר מעל ספרי שמן ולאפות 5 דק בגריל בחום של 200.
כאשר הפוקאצ'ה מוכנה 3/4 אפיה לפזר מעל בין לבין לפזר גבינה בולגרית או כל גבינה שאוהבים.
זהו.
להצטרפות לדף הפייסבוק שלי לחצו כאן
בהצלחה }{
תודה רבה
באהבה ♡
תודה רבה על הסברים.
באהבה גדולה הצלחה שלכם היא הצלחה שלי
תודה רבה! יש אפשרות להקפיא את הבצק? באיזה שלב? (לפני התפחה, אחרי התפחה או אחרי אפייה)
אני ממליצה לך לאפות אותם 3/4 אפיה ולהקפיא ככה אם באים אורחים בהפתעה את מפזרת ירקות או שמן זת אופה עשר דק ומפתיעה בפוק'אצה טריה וטעימה
בהצלחה
שלום יונית. כתבתי מס פעמים ואני שוב יכתוב. א. המתכונים שלך מגרים ומוסברים היטב.
בקשתי היא: התלהבתי מהמיקסר שלך מבקשת לדעת את שם המיקסר ושם החברה. אודה לך מאוד.
תודה ויבורכו ידייך בבריאות ואושר.
היי תמר
המיקסר שלי של חברת קיצ'אינד זה המיקסר המקצועי שלהם.
יכול ללוש עד 3 קילו.
תודה על המילים היפות
אשמח לקבל מתכונים למייל..תודה..
בשמחה ובאהבה גדולה כל מה שאת צריכה זה להרשם
יונית את מהממת אשמח לקבל מתכונים למייל.
היי יונית
יופי של אתר !
יופי של מתכונים!
יבורכו ידייך בהצלחה ❤?
איווט
אשמח לקבל מתכונים למייל.
אשמח אם תרשמי ובאופן אוטמטי נשלחים העידכונים
תודה
?
היי
כמה נזה זה שתי כפות שמרים?אני משתמש בשמרית שקית
תודה
2 כפות שמרים יבשים שווים ערך לשקית שמרית טריה
הי יונית,
ההסבר מפורט ונהדר אך השאלה שלי היא כמה זמן זה 3/4 אפייה?
הי יונית,
האתר שלך מושקע,איכותי ביותר והטעם ביתי למות!!
תודה על ההשקעה והחלוקה את אלופה אמיתית?
תודה על תגובה מחממת לב♡
היי אני יכולה להכין חצי מהמתכון? (אני לא צריכה כמות כ"כ גדולה..)
בוודאי
תודה יונית על מתכון מושלם!!!!!! הכנתי את הפוקצ׳ה שלך כל כך הרבה פעמים והיא יוצאת תמיד מושלמת. אני אופה את כל הכמות בתבנית פיירקס מזכוכית ומשנה כל פעם את התוספות . הפוקאצ׳ה יוצאת גבוהה אוורירית וטעימה ורכה אפילו יומיים לאחר מכן ! ממש ממש ממש תודה
תענוג לקרוא ולדעת…..באהבהה♡
מה זה בדיוק 3\4 אפייה?
כן באמת לא הבנתי מה זה כמה זמן זה בערך איך הם נראות?
מתי תוכלי להחזיר תשובה?
יונית היקרה.. את אלופה.. המתכונים שלך הכי עוזרים עכשיוווי שאלה קטנה אפשר להכין פיצות מהמתכון של הפוקצה.. הבצק מעלף.. הכנתי אותוי ואהבתי
אשמח למתכונים למייל
יונית את אלופה איזה מתכונים כל פעם אנחנו מתענגים על מה שאנחנו מכינים בעזרת המתכונים שלך
תודה רבה.
את פשוט אלופה
מסבירה בצורה מדוייקת מאוד
חג שמח
תודה רבה
מתכונים מעולים !!!
אשמח לקבל מתכונים במייל
איזה מתכון מעולה !!!
את אלופה !!
אשמח לדעת איך להוריד בכמויות אם רוצה להכין פוקאצ'ה אחת ולא את כל הקילו ?
אני נהנהנת מאד מהמתכונים ואשמח לקבל מתכונים למייל
אפשר לאפות 3/4 שעה להכניס למקרר ואז להמשיך עם התוספות למחרת ושוב לתנור?
בס"ד
בוקר אור יונית היקרה
אפשר לעשות את הפוקצ'ה מקמח מלא?
או כוסמין מלא תוכלי להגיד לי מה הכמויות?
תודה המשך שבוע מקסים בשורות טובות אמן
היי יונית,
אני מכינה את הפוקאצ׳ות האלו בכל הזדמנות והן יוצאות מדהים❤️
רציתי לשאול אם המתכון מתאים גם לטאבון ואם צריך לשנות קצת זמני אפייה?
תודה????
בוקר טוב יונית היקרה
אפשר לעשות את הפוקצ’ה מקמח מלא או כוסמין מלא תוכלי להגיד לי מה הכמויות?
תודה והמשך שבוע מקסים.
שלום
האם אפשר לשים את הגבינה הבולגרית לפני האפיה?
תודה
אחלה מתכונים. תודה!
הייתי שמחה לכמויות במיליליטר / גרם על מנת שיהיה קל להמיר לכמות שהמיקסר הבייתי יכול לסחוב.
אם אין לי שמן זית אפשר להחליף בשמן רגיל ?