אמא שלי תמיד אומרת אין כמו להכין בבית הכי נקי הכי טעים והכי זול.
אני אומרת נכון אבל כייף גם להתפנק .
למרות שאם תכינו את המתכון לא תרצו לקנות יותר בייגלה .
כי הבייגלה טוסט שיצא לכם יהיה כמו במאפיות? רק יותר טעים !?
קל קל להכנה ??????
מושלם טוסט לחלבי או בשרי.
מושלם בתור כריך עם מוצרלה ועגבניה או חביתה לבהס או סתם ככה לארוחת ערב עם חמאה מלוחה טעימה.
כל פעם שאני מכינה אותו אני נזכרת באבא שלי ז״ל
כל פעם שהייתי מביאה לו ,הוא היה אומר לי בשקט
להחביא לו כמה בצד וקורץ לי עם העין????
וכל פעם היה מעצבן את אמא שלי שהיה אומר לי בקול "יבורכו ידייך ,אלה יעתק סחה" (שאלוהים יתן לי כוח)
אוף כמה אני מתגעגעת אליו הוא היה החבר הכי טוב שלי לעינייני פחממות ותמיד אמר לי את האמת!אם הצליח לי או היה פחות טעים
אז שנתחיל ?
חומרים :
קילו קמח לבן /כוסמין
2 כפות שמרים יבשים
6 כפות סוכר
2.5 כוסות מידה מים(600מל )
חצי כוס מידה שמן (120 מל )
כף מלח
טבילה הבייגלה :
3 כוסות מים מים ו2 כפות סילאן או כף סוכר חום
ציפוי
שומשום
אופן ההכנה :
שמים את כל המרכיבים למעט המלח בקערת המיקסר ומערבלים כאשר נוצר גוש בצק מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש 7 דקות.חשוב לא לוותר על הזמן כי זה הזמן שהבצק צריך על מנת שרשת הגלוטן תפתח והוא יהיה גמיש ומעולה לעבודה.אחרי 7 דקות לישה להעביר לקערה משומנת ולהתפיח שעה.
אחרי שעה לחלק את הבצק ל12 כדורים (165 גרם )
לכסות במגבת ולהתפיח עשרים דקות בחורף חצי שעה
אחכ לוקחים כל לחמניה עגולה עושים חור באמצע
ובעזרת ידיים משומנות מרחיבים את החור עד לקבלת צורת עיגול.את העיגול של הבצק אנחנו טובלים בתוך קערה עם מים וסילאן שערבבנו .
מוצאים מהמים מניחים בתבנית ומעל מפזרים שומשום.
הערת ביניים :
מתחילים אפיה עם התבנית הראשונה של ה4 כדורים ראשונים שפתחנו לצורה.ואחכ תבנית שניה ושלישית עד הזהבה.בחורף ממליצה להתפיח רבע שעה בקיץ פחות כי זמן ההכנה של כל הבייגלה הוא ההתפחה של הבייגלה הראשונים לכן אמרתי להתחיל מגש ראשון עם ה4 הראשונים שהכנו .
אופים בתנור שחומם מראש ל190 מעלות עד הזהבה יפה
אם אני רוצה לשלב קמח כוסמין מלא,מה היחס שניתן להמער מבלי לפגוע במרקם?
הכנתי ויצא מעולה.
חייבת לציין שהמתכונים שלך מדוייקים ומוצלחים.
שאפו
היי יונית,
אםשר להשאיר בצק לילה במקרר?
רק המתכונים שלך מצליחים לי ענקית שכמוך
שבוע טוב יונית,
יצא לי כבר לנסות כמה מתכונים מהאתר שלך-
את אף פעם לא מאכזבת
תודה 🙂