השבוע מישהי כתבה לי באינסטה הלוואי ויהיה לך מתכון לבייגלה מתוק עם דבש…כתבתי לה שאני שמחה שהיא נתנה לי רעיון ובאהבה אעלה מתכון לאתר.
מאחר והייתי בחופשה לא יכלתי לתת לה מענה מיידי אבל הבטחתי.
השבוע המזג האוויר החורפי נתן לי חשק לאפות…נזכרתי בבקשה לבייגלה המתוק.
לא חשבתי פעמיים !פתחתי סטורי,צילמתי שלבים לא היה מי שיצלם אותי בשלב הסופי אבל הסתדרתי בסוף.
אגב הזמנתי חצובה ובקרוב יהיו סרוטונים מלאים יותר
אבל לפני הסטורי הייתה לי התלבטות קלה איזה מתכון להכין?עם ביצים או בלי?.
החלטתי להכין בגיילה שגם טבעוניים יהנו מהמתכון הזה.
בייגלה מתוק כמו שאכלתי באינסטנבול בדיוק לפני חודש וקצת בכיכר טקסין.
בכלל ההשראה לבצקים שקיבלתי שם היא אדירה ואני רק צריכה זמן בכדי להכין לצלם ולהעלות לכם באהבה.
אבל בנתיים בואו נכין בייגלה מתוק שאני מבטיחה לכם שזה יתחסל הרבה יותר מהר ממה שאתם מדמיינים.
מה כן אתם יכולים לדמיין זה את הביס המושלם של הבייגלה המתוק עם הדבש(מי סוכר)מעליו…בסטורי עשיתי חיקוי משנות ה80 ושכחתי להישבע בספר חבקוק חחחחחח אבל נשבעת שזה טעים חם מנחם והכי חשוב קל להכנה !
נשבעת!
לכו איתי שלב שלב ותראו שזה בכלל לא מפחיד.
אז שנתחיל ?!
חומרים:
קילו קמח
2 כפות שמרים
8 כפות סוכר
2 וחצי כוסות מים (כוס מידה של 240)שתיה חמה
חצי כוס שמן.
כף מלח.
סירופ:
3 כוסות מים
כוס וחצי סוכר
2 סוכר וניל
חצי לימון קטן סחוט(בערך כף )
פרוסת לימון
3 טיפות מי ורדים (לא חובה)
אופן הכנה ;
בקערת מיקסר או קערה רגילה לאלה שלשים ידנית שמים קמח סוכר שמרים מים ושמן.ומתחילים ללוש.כאשר נוצר גוש בצק להוסיף את המלח ולהמשיך ללוש או לערבל באמצעות וו לישה 8 דקות את הבצק על מהירות נמוכה.מהירות 3 מתוך עשר.
אם אתם לשים ידנית ללוש טוב עד שתרגישו שהבצק גמיש ונוח לעבודה ולא נקרע.
מעבירים את הבצק לקערה משומנת ללוש אותו עוד דקה לתת לו אהבה מכל הלב אה חחח
לסגור ולהתפיח עד הכפלת הנפח.עכשיו חורף לוקח זמן בערך שעה וחצי.
אחרי שעה וחצי לקחת כדור לחצות ל2 לגלגל ל2 נחשים.להבריג את 2 הנחשים אחד בשני ולסגור בצורת עיגול.
להבריש עם מים וסילאן.
להתפיח בצורה של הבייגלה המוברש בערך חצי שעה-שעה תלוי בחום הבית.הכי טוב הכפלת הנפח(בקיץ חצי שעה )
אופציה נוספת:
אפשר לקצר את השעה על ידי כך שנכניס את הבייגלה לסיר עם 3 ליטר מים כף סודה לשתייה(אבקה) ורבע כוס סילאן.ללבשל הכל עשר דקות ולהכניס בייגל בייגל.להעביר לתבנית להבריש שוב ולהכניס לתנור
אם אתם לא טבעונים אחרי הטבילה בסיר ממליצה להבריש בביצה.
לאפות תנור חם טורבו 180 מעלות
בזמן שהם בתנור נכין את הסירופ כאשר הבייגלה יוצא מברישים בסירופ ויש לכם בייגלה מושלמים
בהצלחה♡
לעוד סרטונים ועידכונים באו לאינסטה שלי yonit_z
היי,
יש לי סוכרתי בבית. ישנה אפשרות לעשות עם תחליף כמו סוכר ועם קמח כוסמין.
אוהבת את המתכונים שלך.
תודה
ורד