בורקס בשר זה הכי שנות ה80 .
המנה הראשונה שהגישו בכל אולם
בחיים לא בחרתי בדג !רק בורקס/מאפה בשר .
בהתחלה המלצרים היו שופכים לנו רוטב ואחכ הגישו מנה עם רוטב מוכן מעל .
עם רוטב בלי רוטב זה טעים !
אצלי בבית מאד אוהבים ואני עושה להם בדכ בשישי.
אני מכינה מראש כמה רולדות מקפיאה וכל פעם שבא לי אני אופה ,מכינה רוטב ואני מסודרת למנה ראשונה .
מי שרוצה גרסה בריאה יותר יכול להחליף את בצק העלין בדפי פילו יוצא טעים לא פחות
ומי שלא אוהב חצילים יכול לוותר עליהם ולהוסיף פטריות או קוביות תפוא מבושל במים ומלח.
חומרים:
1 חבילה של בצק עלים
8 פרוסות חציל קלוי במחבת פסים
מלית בשר :
חצי קילו בשר טחון
200 גרם טחון עוף
2 בצלים גדולים קצוצים
כפית מלח
כפית כמון
כפית פלפל שחור גרוס
כף פפריקה אדומה
כף אבקת מרק בצל
חופן פטרוזליה קצוצה
לרוטב האגדי :
בצל גדול פרוס
קופסת שימורים של פטריות חתוכות, מסוננת מנוזלים
חצי כפית כורכום
רבע כפית מלח
רבע כפית פלפל שחור גרוס
רבע כפית אגוז מוסקט
כף אבקת מרק פטריות
חצי כפית פפריקה
אופן ההכנה: קלי קלות מתחילים עם הכנת המלית:
מטגנים את הבצל עם 2-3כפות שמן עד שהוא מתחיל להזהיב.אחכ מוסיפים את הבשר הטחון מטגנים עד שהבשר משנה את הצבע מוורוד לחום.שמים מעל את התבלינים ומערבבים ובסוף מפזרים פטרוזליה קצוצה ומערבבים .
אופן הכנת חציל קלוי
חותכים את החציל לאורך בעובי של חצי סמ מרססים מעל ספרי שמן ומטגנים במחבת פסים טובה עד שהחציל זהוב.
אופן הרכבת הבורקס :
לוקחים בצק עלים מניחים פרוסות חציל קלוי בקצה העלה. מעל החציל מניחים את תערובת הבשר וסוגרים את הבצק .
אחכ שוב מניחים פרוסות חציל ומלית מעל וסוגרים
הופכים ומניחים בתבנית איינגליש קייק
מברישים בביצה מפזרים שומשום אם רוצים (לא חובה)
אם רוצים קישוט(לא חובה )אז באמצעות גלגלת שעושה צורה רשתית.לוקחים חתיכת בצק מעבירים את הגלגלת פותחים ומניחים מעל את צורת הרשת
מהבצק שנשאר אפשר לקרוץ פרחים ולשים מעל.
אחכ מברישים בביצה אופים 180 מעלות עד הזהבה
אופן הכנת הרוטב(לא חובה )
מטגנים את הבצל עד הזהבה. מוסיפים את הפטריות ומטגנים עוד שתי דקות. מוסיפים שתי כוסות מים רותחים ומביאים לרתיחה.ברתיחה אנחנו מוסיפים את התבלינים כלומר מתבלים ומבשלים עוד רבע שעה וזהו זה מוכן
בהצלחה
איזה גלגלת עושה צורה רשת? יכולה לצלם אותה?