את המתכון של היום לקחתי מאמא,התקשרתי אליה ואמרתי לה אמא איך הרצפט של הבורקיטוס הטעימים של פרלה?!(הכי טעים והכי קל שיש נשבעת )
כן אצל אמא שלי מתכון זה רצפט!שהיא הייתה מקבלת משכנה /חברה/דודה ….היא הייתה קוראת לזה רצפט.
אז את המתכון של היום אמא קיבלה מפרלה הטורקיה …אני זוכרת את העיניים הכחולות הגדולות שלה….את השמלות הפרחוניות שלה ואת הכתפיים הרחבות של אישה שמנמנה שאוהבת לאכול כמוני ?????
היה לה מבטא מצחיק והיא הייתה גרה מול התחנה של קו 1.כל יום שני ושלישי אמא הייתה יורדת לשוק בלוד לעשות קניות וחופש הייתי מצטרפת אליה..סבלית משנה אנוכי ?אל תראו אותי סתם ככה חחחחחח.
ולפעמיים פרלה הייתה עוברת ואז דיבורים….ובסוף תמיד זה היה מגיע לאוכל חחח
בקיצור מה נסחפתי פה….כולה מתכון !
אבל מתכון שהריח שלו יעשה לכם אור ואהבה בבית…והטעם שלו יגרום לכם לחייך אז
יאללללללה לרוץ לקנות את החומרים כי זה קל טעים ואחלה ארוחת בוקר/ערב לצד סלט שמוגש עם ביצה
חומרים:
בצק:
4 כוסות קמח(כוס מידה או חד פעמי שתייה חמה)
שקית אבקת אפיה
כפית מלח
200 גרם חמאה (במקור זה /מרגרינה או מחמאה ) רכה חתוכה לקוביות
גביע אשל/גביע גבינה לבנה(במקור זה גבינה לבנה)
מילוי תפוא וגבינות ;
2 תפוא בינוני מבושלים מרוסקים לפירה
כף חמאה
100 גרם גבינת גבע/קשקבל.
100 גרם מוצרלה
ביצה
מלח פלפל
מילוי גבינה:
גביע קוטג' תנובה
100 גרם בולגרית פיראוס מעודנת
50 גרם גבינת גבע מגורדת
150 עמק/מוצרלה/קשקשבל.
ביצה
2 כפות סולת
מלח פלפל.
מילוי גבינה ותפוא עשיר:
2 תפוא גדולים מבושלים ומועכים
כף חמאה
2 כפות גבינה לבנה.
100 גרם גבינה גבע מגורד
מילוי חצילים :
חציל שרוף קלוף ומסונן.
100 גרם מוצרלה/קשקבל
100 גרם בולגרית פיראוס 16 אחוז
כף שמן,מלח פלפל.
ביצה מידה l
אופן הכנה :
להכניס הכל לקערת מיקסר או מעבד מזון לערבל עד שמתקבל בצק רך.לא דביק …רך.כמו פלסטלינה.
לכסות ולתת לבצק מנוחה במשך שעה.ולפני שתשאלו אותי,כן!אפשר לתת מנוחה לילה שלם במקרר לבצק ולהכין חם חם בבוקר יוצא סוף הדרך!
אופן הכנת המילוי:
כל חומרי המילוי מערבבים בקערה היטב.ובאמצעות כף מניחים על הבצק.
אני קורצת כדורים קטנים משטחת עם היד מניחה מלית במרכז המשטח ששיטחתי.
סוגרת לשתיים.
מהדקת.
ובעזרת כוס קורצת ומורידה עודפי בצק
מניחה בתבנית מברישה בביצה מפזרת שומשום אפשר גם גבע מגורד….יוצא סוף.
מכניסה לתנור חם 180 מעלות תוכנית טורבו 25 דקות .
או עד הזהבה.
גרסת פרווה:
החליפו את החמאה במחמאה ואת האשל חצי כוס מים ורבע כוס שמן.
המילוי תפוח אדמה מרוסק עם כף מחמאה קצת פלפל מלח והמון בצל מטוגן ♡
בתאבון ♡
רבי שמעון בר יוחאי!!!!
תודה על מתכון נפלא. זה המתכון מבית הורי. בדיוק נכנסתי לחפש מתכון תואם ואת חיכית לי שאגיע.
חיבוק ענק. תודה
בצק מושלם!!! תודה רבה
מתכון מנצח!!! תודה רבה!!!
באהבה ♡
מתכון מעולה!!
בצק מושלם!!!
כל המתכונים האחרים שלך שניסיתי יצאו מעולים!!
תודה רבה!!
בהצלחה גם למתכונים הבאים!
כמה יחידות יוצא?
יונית האהובה, לא חסר מים או נוזל במתכון..? הכנתי לפי המתכון וקיבלתי פירורים דקים…
פליז עזרה 🙂
מתכון מדוייק!
בדיוק הבצק שמכינים במשפחה שלי כבר דורות
רק שבמילוי גבינה שמנו חמד וקמח -ולא סולת.
למה דווקא סולת? היא סופחת את הנוזלים של הגבינה טוב יותר?
ושאלה- מה את עושה כדי שישארו סגורים/לא יתפוצצו מהתחתית?
קורה לי בחצי מהמקרים ואני תוהה אם זה עודף מילוי או בצק דק מדי.
או סתם, מנחוס
ווואוו יצא סוף הדרך. טעים בצורה בלתי רגילה.
אבל רובם נפתחו לי בתחתית והמילוי נזל למרות שהידקתי טוב. בכמה אפילו התפוצץ מלמעלה . מה הסיבה ? איך אפשר לתקן לפעם הבאה?
הי, נראה מעולה וטעים. האם ניתן להקפיא אחר האפייה ?
האם אפשר להמיר את החמאה בשמן ומה הכמות לכך