יום שישי עבורי זה יום קצר הכל חייב להיות מוכן עוד לפני כניסת השבת.
לכן חייבת לעצור מיידי פעם, לעשות בדק סירים,טעמים,זמנים וכד……
אז סיר קובה אדומה יש! אורז בזעפרן יש!! המעקודה על הגז……הבצק לחלות בהתפחה
הנודלס יעלה להקפצה חצי שעה לפני כניסת השבת….
את הטיגונים לשניצל ולקציצות הבעל יעשה 🙂
אז מה נשאר?!
דגים חריפים.
המנה שבעלי לעולם לא מוותר עליה.
אני בכוונה אומרת דגים חריפים, כי כל שבוע אני עושה רוטב שונה לפעמיים מהראש ולפעמיים מעדה אחרת.
וגם בבלוג פה אני אעלה אחת לחודש [לשבוע נראה לי מוגזם ] מתכון לדג חריף בטעם אחר….
כל מה שאתם צריכים לעשות מלבד ההכנה שיהיה מספיק לחם לטבול 🙂
ו……..להתחיל לעקוב מקרוב(מי שלא עוקב אחרי זו ההזדמנות להתחיל לעקוב, לחיצה קלה ואתם פה )
אז שנתחיל?!
הדג של היום, הוא דג מרוקאי קלאסי. בסיסי. הראשון שלמדתי להכין.
המתכון מכיל פלפל חריף, זה לא חובה, אפשר גם בלי וזה עדיין יצא טעים.
תיעדתי את כל השלבים אם משהו לא ברור בהסבר, תמיד אפשר לראות בתמונה.
אני השתמשתי בדג טרי בורי ומושט.
זהירות זה דג עם קוצים. למי שלא אוהב אפשר לעשות עם פילה בס/אמנון/מושט מפולט. או נסיכת הנילוס.
אני לרוב עושה עם נסיכת הנילוס ופילה אמנון.
חומרים:
דג טרי מסוג בורי חתוכים ונקיים[אפשר לבקש יפה מאיש הדגים ]
חצי ראש שום
עריסה [ניתן לקנות בכל סופר]
שליש צרור פטרוזליה שליש צרור כוסברה
פלפל אדום
עגבניה
פלפל ירוק חריף.[אפשר גם אדום ]
שמן.
פפריקה אדומה, אבקת מרק עוף כורכום. מלח, פלפל שחור.
רבע כפית גרידת לימון
אופן ההכנה :
למרות שקניתם דג נקי וחתוך יש צורך לנקות את הדג ולהכשיר אותם לסיר הטעים שלכם. בקיצור להוציא את כל הליכלוך.
אז לא להתעצל לשים את הדג החתוך בקערה לפזר מעל מלח גס שיעטוף כל פינה בדג עשר דקות.
לשטוף.
אח"כ להכניס שוב לקערה עם מים ולימון סחוט. למשך עשר דק נוספות.
למי שקונה מפולט לשים רק במים עם הלימון.
יש כאלה שעושים עם חומץ במקום מים ולימון, זה גם אפשרי אבל תשמרו את זה לימים שהלימון עולה 20 שח 🙂
אחרי שהייה של עשר דק במים עם הלימון שוב לשטוף טוב.
בזמן שהדג מתנקה אני חותכת את הפלפל האדום והחריף, לרצועות. קולפת עגבניה גדולה עסיסית ורכה [אם אין גדולה אז 2 קטנות]וחותכת אותה לקוביות
קוצצת את הירק, אם שיני השום גדולים אז אני חוצה אותם ל2.מוציאה תבלינים עריסה
אח"כ מחממת שמן בגובה הסיר[אני נדיבה בקטע הזה ]
שמה את רצועות הפלפל האדום יחד עם החריף, אחרי 2 דק מוסיפה את השום.
מטגנת עד לריכוך הפלפלים…ומוסיפה את העגבניה החתוכה והקלופה.
עוד 2 דק אידוי יחד עם העגבניה ואז מתבלנים.
כף גדושה של פפריקה אדומה חצי כפית כורכום,מלח פלפל, כף אבקת מרק .כף טובה של עריסה.
להוסיף מים רותחים לפי העין בד"כ זה כוס ,כוס וחצי.
להוסיף את הירק ולהתחיל לערבב, לבשל דקה שתיים, לבדוק סמיכות.אם לא סמיך מספיק לא נורא
להוסיף עוד רבע כפית כפית אבקת מרק.
אחכ שהרוטב מוכן להכניס את הדג ולבשל על אש קטנה עוד רבע שעה.אבל לא לפני ששמים טיפה לימון מגורד
שמוסיף טעם לדגים.
בהצלחה ובתאבון!
מתכון מעולה
כייף לקרוא♡תודה
חיפשתי כמה מתכונים ולבסוף בחרתי את המתכון שלך, והוא יצא מעולה, תודה רבה לך, ושבת מהנה.
חיפשתי כמה מתכונים ולבסוף בחרתי את המתכון שלך, והוא יצא מעולה, תודה רבה לך, ושבת מהנה.
אחרי סינון הרבה מתכונים, ומתוך כוונה לרענן את המתכון המסורתי.. השתמשתי במתכון שלך- עם שדרוגים קלים (הוספתי חומוס ופלפל מיובש מתוק- כמו בתמונה.. ולא משתמשת באבקת מרק) ויצא טעיםםםם. מחכה לערב שבת לאכול יותר מטעימה. תודה רבה! שנה טובה ומתוקה
איזה אלופה את….תודה♤
שלום,
האם ניתן להכין מראש ולהקפיא?
תודה
אפשר אבל זה 5 דק עבודה למה לך?
היי! אז אחרי שהכנתי את הפריקסה המושלם שלך וסיימתי את היום עם סומק מרוב מחמאות החלטתי לבשל דג מרוקאי גם מפה!
אז יש לי שאלה, אפשר לוותר לא רק על הפלפל חריף אלא גם על העריסה??
כן אבל אז זה יצא פיקנטי קחי בחשבון
בימים האחרונים אני חורשת את האתר שלך… והכנתי המון והכל יצא מצויין.. אבל הדגים האלה… וואו!!! אני לא אוהבת דגים לצערי והריח של אלה משגע אפילו אותי! מוצאת עצמי מסלקת את בעלי שכל רגע פותח את הסיר,מוציא לו שום,פלפל, רוטב לחלה… בקיצור- מושלם! את אלופת עולם:)
ןאת מקסימה שטרחת לשוב ולספר לי ולגרום לי לחייך….ועל כך…תודה♡♡♡
היי יונית, מעוניינת להכין את הדג לשבת.
בתמונה הסופית רואים שיש פלפל אדום יבש וחומוס. אשמח אם תפרטי…
איזה חומוס? (יבש או סנפורסט) ומתי להוסיפו.
וכן לגבי הפלפל האדום יבש (בנוסף לפלפל הירוק?)
תודה רבה!!
את יכולה להוביף פלפל יבש מתוק או חריף.מתוק זה ליופי.ואת יכולה להוסיף חומוס מבושל משקית קפואה בתחילת הכנת הרוטב.לבשל את הרוטב כמה דר עם החומוס בערך עשר דק ואז להכניס את הדג
היי יונית, כמעט שנה אני כבר נשואה ועדיין לא מצאתי מתכון טוב לדג לשבת, עד שנכנסתי לכאן…
שניה לפני שהחלטתי להתייאש ולחשוב שכדי שייצא דג טעים צריך להיות סבתא מרוקאית את הגעת עם המתכון המושלם הזה, פשוט מושלם, תודה רבה לך!!!
איך שימחת אותי את לא יודעת…..שמחה לקרוא ולדעת ?
פעם ראשונה מכינה את מתכון הדג ..( הכנתי דג טונה) יצא פשוט נדיררררר סוף סוף לא יבש טעים ברמות קשות אין מה לעשות את מלכה וזו עובדה.
שלום יונית, רוצה להכין את הדג לפי המתכון שלך, אבל יש לי דניס (צ׳פורה).. אפשר להשתמש בכל דג או שרק בדגים שכתבת? תודה!
היי המתכון נראה סוף הדרך ..
אם אני רוצה להוסיף תפוח אדמה וגזר באיזה שלב להוסיף את זה ?
כמה שמן כל המתכון בבקשה?
היי
הכנתי את המתכון שלך אני לקחתי ממך גם מתכון לזיתים מרוקאיים ויוצא מעולה!!!
את תותחית!!!
תודה רבה:))))
באהבה
היי יונית!
נשמע מהמם!
המתכון מתאים גם לדג סלמון?
שאלה קטנה נוספת, לכמה חתיכות דגים מתאים המתכון?
6-8
ההתמכרות הזאת, יש לה מרפא?
גיליתי את המתכון לפני 6 שבתות בדיוק! מאז….לא מצליחה להפסיק להכין!!!
אפחד לא מאמין שמאשכנזיה כמוני יוצא כזה דג נפלא 😉
שבת שלום
הי, יונית
נחשפתי אלייך רק לאחרונה, ואני דיי נהנית לעקוב אחר המתכונים שאת מתעדת.
הדרך שבה את מבהירה כל צעד הן באופן מילולי באמצעות הומור, והן באמצעות צילום של כל שלב בתהליך האפייה והבישול.
יש לך אישיות כובשת ולהערכתי זה ה-מתכון. את מעבירה את הידע שלך ולא חוסכת בשום פרט בצורה חיננית ואדיבה למדי.
כיף לעקוב… תודה על הכל!
יונית,כמה שמן לשים,לא ציינת,מכורה למתכונים שלך,אלופה❤
היי יונית
פעם ראשונה שמכינה דגים ומתה מפחד
שאלה..
קריטי אם אין לי עריסה ?!
עם מה אני יכולה להחליף?
היי יונית
יש בסופר לקנות אריסה של יוחאי אחת מתוקה והשניה בטעם ביתי – פיקנטי
איזה יותר מתאים פה?
תודה❤️
מושלם
אישה מדהימה עם מתכונים הכי טובים שניסיתי !!!
בתוכנית שלך שמת גם קימל וכמון. כמה ובאיזה שלב? נראה טוב בשלבי הכנות מתקדמים ואז נזכרתי שבטלוויזיה ראיתי שהיו תבלינים שלא צוינו במתכון הזה. מדובר על מתכון אחר?
זה כבר חג שלישי שכל המנות בו הן ממתכונים שלך, וכל מנה יותר מוצלחת מקודמתה.
מתכון הדג הזה על אף פשטותו שיחזר את מנת הדגים של אמי ז"ל, תודה♥️
את פשוט מדהימה
מתכון מושלם, אין על המתכונים שלך מלכה שלי?
מתכון מנצח!!! בעלי לא הפסיק להחמיא יצא מדהים !! תודה :)
אין לי עריסה, חייבת לבשל עכשיו .אפשר לדלג על זה או להוסיף משהו אחר ( יש לי תבלין דג)
חייבת להגיד שהכנתי אתמול ויצא פשוט טעים ברמות, אפילו הבן שלי בן שנתיים טרף את הדג. מתכון מנצח ממש.
תודה❤️
נראה טעים אך בדג מרוקאי בשום אופן לא משתמשים באבקת מרק וגם לא בפטרוזיליה. רק בכוסברה.. וגם אין צורך לטגן את הפלפלים והשום לפני..
היי יונית שמים אריסה חריפה או מתוקה ?
תודה רבה
זה המתכון הכי טוב לדגים שיצא לנו לעשות ומאז שגילינו אותו אנחנו מכינים רק אותו! כלכך קל וכלכך טעים!! תודה ?
ניתן להשתמש בדג טונה קפוא?
שמן בגובה הסיר? משהו לא ברור לי הרי ברגע שנכניס כמה מהרכיבים הכל יגלוש. מה אני מפספסת?
מתכון מעולה!
אני עושה אותו כל שישי וכולם מלקקים את האצבעות..
איזה כייף לקרוא תודה
יונית שלום,
לא כתכתב כמה זמן צריך לבשל את הרוטב לני שמכניסים לתוכו את הדגים דקה שתיים זה לא מספיק. האם לא צריך לשל את הרוטב לפחות 20 דקות לפני שמכניסים אליו את הדגים?
היי בשלנית חדשה במטבח ,אפשר כמויות מדויקות של התבלינים? תודה❤️
הי,
כמה שמן לשים בסיר?