קציצות עוף עם בטטה קסבייה ופטריות - יונית צוקרמן מלכת המטבח
יונית צוקרמן מלכת המטבח
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט"ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל"ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ'ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
  • צרו קשר
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט"ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל"ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ'ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
  • צרו קשר
דף הבית » קציצות עוף עם בטטה קסבייה ופטריות
יונית צוקרמן מלכת המטבח
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט"ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל"ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ'ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
  • צרו קשר
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט"ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל"ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ'ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
  • צרו קשר
קציצות עוף עם בטטה קסבייה ופטריות

קציצות עוף עם בטטה קסבייה ופטריות

יונית צוקרמן ספטמבר 21, 2019 6 תגובות

קציצות עוף עם בטטה קסבייה ופטריות

בטטה קסבייה זה נקרא ולפעמיים גם נשמע כמו קללה במרוקאית.

אבל זה ממש לא!

זה בסה"כ תפוא אדמה ירושלמי ….ואחד הדברים הטעימים שיש במטבח המרוקאי.

העונה שלו בדרך כלל בחורף אבל בזכות סנספורט יש לי אותו כל השנה.

ובנינו גם יותר כייף לי לקנות מוכן נקי קלוף.כי הניקיון והקילוף שלו בד"כ לא דבר נחמד.

אני אישית מתה על בטטה קסבייה עם קציצות עוף עסיסיות רכות שכל ביס אתם נוחתים בענן אחר.

קציצות עוף עם בטטה קסבייה ופטריות

את הסוד לרכות ולעננות אגלה לכם…אבל לא לפני שאני אזהיר כי זה הולך להיות ממכר!

את הבטטה קסבייה אפשר להחליף בלבבות ארטישוק למי שלא אוהב.

קציצות עוף עם בטטה קסבייה ופטריות

אמא שלי הייתה מכינה לנו עם לבבות ארטישוק שלא היה בעונה .ואיך שהיה יוצא בשוק היא הייתה קונה ואומרת לאבא שלי שהתחילה העונה.וכבר ידעתי שבשישי זה בשולחן שלנו.

שהיא גילתה שיש קפוא חחחחח היא התקשרה לספר לי ולכל האחיות שלי ולאחי והכינה אותנו בקול תרועה (תרתי משמע)נפשית לסיר שיגיע בקרוב???

לפני שנתחיל אזהרה קטנה…לא מומלץ לתת לאנשים רווקים לפני דייט חחחחח כי זה עושה גזיםםם?‍♀️סורי הייתי חייבת להזהיר?

חומרים :

עיסת קציצות :

500 גרם חזה עוף טחון.

1 בצל גדול קצוץ או במעבד מזון

1 קישוא גדול מגורד או במעבד מזון

1 תפוא מגורד או במעבד מזון

1 גזר(לא חובה)מגורד או במעבד מזון

2 שיני שום

4 כפות פירורי לחם.

חצי צרור פטרוזליה קצוץ ידנית בלבד

3/4 כף תבלין קציצות,כפית מלח,שליש כפית פלפל.

1 אבקת אפיה.

רבע כוס מים (בהתאם לעיסה)

1 ביצה.

ציפוי:

קמח.

חומרים לסיר

1 קופסא פטריות שלמות שימורים או טרי

1 שקית תפוא ירושלמי סנספורט

1 פלפל אדום

1 בצל גדול פרוס לפרוסות.

כפית מלח כף מרק בצל כף מרק פטריות חצי כפית כורכום חצי כפית פלפל שחור.

אופן ההכנה :

אני שמה במעבד מזון בצל תפוא, גזר,קישוא,ושיני שום עד דרגת קיצוץ קטנה.

מניחה בתוך קערה את חזה העוף הטחון ,שמה מעל את מה שקצצתי במעבד.אני לא סוחטת את הירקות כי אני קוצצת קיצוץ קטן ולא מעבדת עד שכל הנוזלים יצאו.

את הפטרוזליה אני קוצצת ידנית לא במעבד .לא אוהבת כי במעבד היא מאבדת מהטעם.

על הפטרוזליה אני שמה פירורי לחם ,תבלינים,אבקת אפיה.כן אבקת אפיה זה לא טעות,ביצה וכף שמן.

מערבבת הכל היטב.אם אני מרגישה שהעיסה יבשה אני מוסיפה רבע כוס מים.לא תמיד מוסיפים לכן אני מציינת שיש צורך להרגיש ביד על ידי כך שניקח קצת עיסה ונכדרר ונרגיש.

קציצות עוף עם בטטה קסבייה ופטריות

אני נותנת לקציצות מנוחה חצי שעה.

אחרי חצי שעה אני קורצת קציצות יוצא לי 26 קציצות יפות.

קציצות עוף עם בטטה קסבייה ופטריות

אני טובלת אותם בקמח ומטגן בשמן .

קציצות עוף עם בטטה קסבייה ופטריות

לא עמוק ברבע גובה המחבת.

מטגנת עד הזהבה של 2 צדדי הקציצה ומוציאה.

קציצות עוף עם בטטה קסבייה ופטריות

הכנת הרוטב:

אני מטגנת בצל עד הזהבה בהזהבה אני מוסיפה פלפל אדום חתוך לרצועות וממשיכה לטגן עד הזהבה מלאה של הבצל.אם אתם עושים פטריות חיות ולא שימורים אז זה הזמן להוסיף יחד עם הפלפל ולטגן עד שהפטריות מתחילות להתכווץ.

אח"כ אני שמה תבלינים,פותחת אותם עם הפלפל והבצל.

קציצות עוף עם בטטה קסבייה ופטריות

שופכת מעל 2 כוסות מים רותחים.מערבבת היטב מניחה את הפטריות (משימורים)את הבטטה קסבייה

קציצות עוף עם בטטה קסבייה ופטריות

ומבשלת הכל עשר דק.

קציצות עוף עם בטטה קסבייה ופטריות

אחכ אני מוסיפה את הקציצות וממשיכה לבשל עוד עשר דק גג רבע שעה.

קציצות עוף עם בטטה קסבייה ופטריות

מפזרת לקראת הסוף קצת פטרוזליה.וסוגרת את הסיר.

טעים טעים טעים ועוד הפעם טעים !

***הפוסט בשיתוף פעולה עם סנספורט

 

 

 

 

לחץ כאן להדפסה
קציצות עוף קציצות עוף ברוטב קציצות עוף טעימות קציצות עוף רכות.קציצות עוף לילדים

אודות המחבר

יונית צוקרמן להציג את כל הפוסטים של יונית צוקרמן


« פוסט קודם
פוסט הבא »

6 תגובות

  1. חגית הגב ספטמבר 22, 2019 בשעה 9:42 am

    אפשר בלי טיגון?

  2. רויטל הגב ספטמבר 22, 2019 בשעה 4:38 pm

    דבר ראשון המתכון נראה מעלף וטעים ביותר!!!
    רציתי לשאול האם אני יכולה להקפיא את הקציצות לאחר הטיגון ובהמשך לקראת הבישול להפשיר ולהכניס לרוטב?

  3. אורלי דיין הגב אוקטובר 19, 2019 בשעה 7:42 am

    הי יונית
    המתכונים שלך מעולים. בכל ימי החג התענגנו על מאכלייך.
    בהרבה מתכוני קציצות יש פרורי לחם.
    מה התחליפים הממולצים ללא גלוטן ?

  4. אורלי דיין הגב אוקטובר 19, 2019 בשעה 7:42 am

    הי יונית
    המתכונים שלך מעולים. בכל ימי החג התענגנו על מאכלייך.
    בהרבה מתכוני קציצות יש פרורי לחם.
    מה התחליפים הממולצים ללא גלוטן ?
    תודה רבה
    אורלי

  5. גנית הגב פברואר 5, 2021 בשעה 11:10 pm

    וואוו קציצות טעימות בטרוף!
    חלק טיגנתי
    ולא הכנסתי לרוטב
    הכל נחטף!!!
    גם עם הרוטב וגם בלי
    תודה רבה ושבת שלום

  6. נורית הגב אוגוסט 6, 2021 בשעה 1:32 pm

    הי תודה על המתכון והרעיון לשילוב פטריות. אם משתמשים בארטישוק ירושלמי טרי הוא צריך בישול ארוך יש לך טיפים איך לרכך אותו בזמן קצר? איך מקפיאים ארטישוק ירושלמי טרי? אנסה את המתכון עם עוף

השארת תגובה

ביטול

קצת עליי

קוראים לי יונית סולטן צוקרמן וגדלתי בבית מרוקאי אותנטי עם המון בישולים ואהבה גדולה למטבח.

אמא שלי היא בשלנית בחסד עליון וסבתא סולטנה ז"ל הייתה טבחית מפורסמת באוג'דה במרוקו. סבתא שמרה מתכונים בסוד רק למשפחה ואמא תמיד לימדה באהבה...

פרסומת
מלכת המטבח – הספר!
n
עשו לי לייק בפייסבוק
חיפוש מתכונים
קטגוריות מתכונים
המתכונים הכי פופולריים
  • עוגת קרמבו עוגת קרמבו העוגה הכי ממכרת בעיניי זו עוגת קרמבו! קיץ חורף סתיו אבי...
  • פרגית ולתנור פרגית ולתנור   את המתכון של היום אני מכינה שבת כן שבת לא ! הבנו...
  • קציצות אבוחצירה קציצות אבוחצירה המתכון הזה מעל 30 שנה, הוא קל מאד, לא דורש הרבה חומרים...
  • אצבעות אנטריקוט של ליאור אצבעות אנטריקוט של ליאור הפעם ליאור היא לא בעלת המתכון לפי הכותרת של המתכון אלא...
  • חומוס מבושל בסגנון מרוקאי חומוס מבושל בסגנון מרוקאי     חומוס מרוקאי על פי ההלכה זה מתכון קצת שונ...
מתכונים חדשים

בצק אחד 3 מאפים

עוגת גבינה ואוכמניות

עוגת גבינה פאי לימון

סמבוסק פיצה כמו במאפיות

סלמון במרינדת הקסם

רשתות חברתיות
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram
חשוב
  • קצת עלי
  • מדיניות פרטיות
  • הצהרת נגישות
  • צרו קשר
תחזוקת האתר ע״י כפיר בקיש בניית אתרים
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס