הפען אני אלמד בבלוג את הבייגלה הירושלמי הכי טעים בעולם !!!!
שנים חיפשתי את המתכון המושלם לבייגלה ושיהיה אחד לאחד לבייגלה שמוכרים בצמתים בעגלות.
כוןןןן בדיוק עם גזיר העיתון שמכיל זעתר טרי טרי
ובנינו מי מגיע לזעתר כי תמיד דופקים את הבייגלה באותו הרגע ואז נזכרים שיש גם זעתר חחחח
אז את המתכון של היום למדתי מסמירה.היא גילתה לי את כל הסודות !
שנים שמרתי בקנאות על המתכון כי זה אחד לאחד כמו בעגלות שמוכרים בצמתים .
אין פעם אחת שלא הכנתי ואנשים השתגעו ואני לא מגזימה !!!!
כל פעם שביקשו מתכון אמרתי להם לא זוכרת זה כתוב לי במחברת כאשר יהיה לי פנאי אני אסתכל ואשלח? עלאק אשלח חחח(נו זה היה פעם אל תהיו קטנונים )שבוע שעבר פגשתי את סמירה היפה בשוק בלוד.היא לא השתנתה יש אנשים כאשר הם מתבגרים הם משתנים אבל סמירה תמיד הייתה יפה וזוהרת ונשארה כאילו לא עברו 15 שנה .
אז אחרי שפגשתי אותה, אמרתי יונה !!!!! זה המתכון הבא שאת מלמדת אבל תהיי חכמה לחצי מהכמות תוסיפי מלית גבינה מושחתת. וככה עשיתי חברים ……….. ותקשיבו לי טוב טוב? בעצם תקראו מתוך 8 אנשים שטעמו קיבלתי אלף מחמאות ובקשות לעוד אם במקרה נשאר לי
אז חברים תעשו לי ולכם טובה ושמרו את המתכון !!!!ותקשיבו לכל הטיפים כי זה מתכון נדיר נדיר
חומרים לבצק :
קילו קמח
8 כפות יפות של סוכר (לא ממליצה להוריד בכמות )
2 כפות שמרים יבשים
2וחצי כוסות מידה של מים (600מל)
חצי כוס שמן (120 מל )
כף מלח
מילוי :
500 גרם גבינת שמנת אני השתמשתי בפילדלפיה 27% (הגבינה הכי טעימה )
300 גרם מוצרלה מגורדת
ציפוי :
3 כוסות שומשום
4 כפות סוכר
כף מלח גס
תבנית עם מים ו2 כפות סילאן
אופן ההכנה :
שמים בקערה את המצרכים הבאים קמח ,סוכר, שמרים יבשים ושופכים מעל החומרים את כמות המים ומחכים רבע שעה
למה?
נותנים לשמרים היבשים להתעורר.
אחרי רבע שעה מתחילים ללוש או לערבל באמצעות וו לישה .כאשר רואים התחלה של התגבשות שמים את השמן והמלח וממשיכים ללוש 7 דקות
מעבירים לקערה משומנת .ומתפיחים שעה ורבע שעה וחצי
למה?
כי בכמות כזו של סוכר לוקח לבצק זמן להכפיל את הנפח
קורצים מהבצק 12 כדורים ונותנים להם רבע שעה מנוחה זוכרים שאמרתי שנעשה צבצק אחד 2 טעמים אז ל 6 כדורים נמלא במלית עשירה של גבינות ואת ה6 הנותרים נעשה רגיל ללא מילוי.
אגב מי שרוצה יכול לוותרעל המלית ולהכין 12 בייגלה יפים וטעימים אבל סמכו עליי עם המילוי זה אמאלההה ואבאלללללללה
נחזור למתכון :כל כדור מותחים למלבן צר וארוך
את הנחש סוגרים לצורת אליפסה .
טובלים במים וסילאן (הסילאן לצבע משגע מוסיף לטעם לא לוותר )
ואחכ בציפוי השומשום שמורכב משומשום סוכר ומלח גס
כן אתם קוראים נכון
זה הסוד הגדולה
הנה עכשיו אתם יודעים ?
פשוט לערבב את השומשום עם הסוכר והמלח גס ועל זה להניח כל בייגלה !!!!!!
אופן הכנת הבייגלה ללא מילוי:
לעשות צורה של כדור לעשות חור בכדור ואם הידיים להרחיב עד קבלת צורת עיגול או אליפסה
וטובלים במים עם הסילאן ואחכ בתערובת של השומשום
אופים בתנור מצב טורבו 180 מעלות עד הזהבה
מצננים קלות
טועמים
מתעלפים ואומרים יונית צדקה זה המתכון הכי טעים
הכי הכי הכי טעים !
**פרסום ממומן בשיתוף פילדלפיה
תודה רבה לשתיכן על מתכון מפורט. ענוסה בהקדם. שאלה: אחרי שעיצבת וטבלת בדומשום- נותנים עוד זמן התפחה או ישר אוים?
היי, נראה מצוין.
במה אפשר להחליף את הפילדלפיה? פטה הולך?
בוודאי אפשר אפילו פטה עם תרד
זה המתכון !!! חשוב מאוד לתת לבצק האלוהי הזה זמן לתפוח.. אפילו מעבר לשעה וחצי. התגובות מטורפות. תודה לך !❤️
מבקשת לדעת, אין לי שמרים יבשים, יש לי רק שמרים טריים, האם ישנה אפשרות לעשות את הבייגלה איתם ואם כן איך אפשר לדעת כמה שמרים טריים שמים
ואוו באמת אמאל'ה ואבאלה מושלם וטעים ,עשיתי רק 4 יחידות עם גבינות וממש הצטערתי,כי הילדים אהבו ממש עם הגבינה,תודה לך על מתכונים מושלמים.
ואוו באמת מושלם וטעים ,עשיתי רק 4 יחידות עם גבינות וממש הצטערתי,כי הילדים אהבו ממש עם הגבינה,תודה לך על מתכונים מושלמים.
יונית יקרה,
הכנתי היום את הבייגלה
יצאו מושלמים..ווואו כמה שהם טעימים.
יונית צדקת המתכון שלך הכי טעים.
תודה שאת משתפת ומסבירה באופן מושלם איך להכין.
אפשר להקפיא ולהפשיר בבוקר לילדים לבית ספר?
יונית האם לא יוצא מץקתק? הבת שלי לא יכולה לאכול אם יוצא מתקתק.
האם אפשר להקפיא לפני האפיה וכבר ממולא אבל לא טבול
כף מלח גס , בציפוי יותר מדי, יצאו בייגלה מלוחים למות
האם אפשר להשתמש הקמח מלאה או כוסמין?
יונית יקרה,
תודה על עוד מתכון מנצח ???
שאלה: אחרי שמילאת או עיצבת צורת אליפסה וטבלת במים עם הסילאן ולאחר מכן בתערובת הציפוי האם יש צורך ההתפחה ? ואם כן של כמה זמן ?? או אחרי שמסיימת מכניסה ישר לתנור בלי שום התפחה ?
אשמח לתגובתך ❤️❤️❤️
יונית אהובה,
מה עם קצח?
לא היה במתכון הזה קצח?? ואם כן מה הכמות? באיזה שלב מכניסים אותו?
לתשובתך אודה ❤️❤️❤️
יצא לי מושלם! עשיתי חצי גבינות וחצי תרד וכרישה. יצא שלמות
תודה על זה!
קודם כל, תודה רבה. סוף סוף מתכון ראוי שמגיע, בהחלט, קרוב למקור.
תודה גם לסמירה וגם ליונית שמן הסתם היתה צריכה לעשות לא מעט ניסויים.
בכל מקרה, ממליץ לעשות את המתכון כלשונו.
בניסוי ראשון פחות הצליח (הפריכות המרגיזה למעלה שמאפיינת את רוב המתכונים).
לכן, עקבתי באדיקות אחר ההסברים והסרטון. אפילו שמתי לק ורוד, למקרה שזה מהותי. זה אומנם גרם להרמת גבה אצל אשתי, אבל מה לא עושים עבור בייגלה ירושלמי ראוי לשמו.
בסוף, עלה שהטמפ' קצת גבוהה מדי. מורידים מעט ואם צריך מכסים ברדיד אלומיניום אחרי שהבייגלה מתחיל להזהיב אבל עדין אינו אפוי בתוכו.
שוב תודה על השיתוף.