השנה הגביניות של דודה חנה התחפשו לעוגות רוגלאך בתוספת אוכמניות .מי שלא מכיר עדיין את המתכון לבצק המושלם של דודה חנה חייב אבל חייב לעשות פעם אחת.
למה?
כי הרכות והעננות בכל ביס בעוגת השמרים זה חלום וכל זה בזכות הבצק האגדי של דודה חנה
העוגה מרשימה מאד ועדיין נותנת לנו את הטעם של פעם
מצרכים:
לבצק:
1/2 3 כוסות + 1 כף (500 גרם) קמח
1 שקיק (10 גרם) אבקת אפייה
2 ביצים מידהm
1 כף (10 גרם) שמרים יבשים
1/2 כוס (100 גרם) סוכר
1/2 כוס (10 מ"ל) חלב תנובה 3%
1/3 כפית מלח
150 גרם חמאת תנובה רכה, חתוכה לקוביות
למלית:
1 חבילה (500 גרם) גבינת כנען 5% שומן תנובה
1 גביע (200 מ"ל) שמנת חמוצה 15% תנובה
1 חבילה (80 גרם) אבקת אינסטנט פודינג וניל
2 חלמונים
1 כף תמצית וניל+חצי כוס סוכר
200 גרם אוכמניות טריות או קפואות, חצויות
לסירופ הסוכר:
1/2 כוס (120 מ"ל) מים
1/2 כוס (100 גרם) סוכר
אופן ההכנה:
1. הבצק: שמים בקערת המערבל עם וו לישה את כל מרכיביו מלבד החמאה, ולשים במהירות נמוכה כ-5 דקות, לבצק אחיד. מוסיפים בהדרגה את החמאה, עד שהיא נטמעת בבצק. לשים עוד כ-4 דקות, עד שמתקבל בצק חלק ומבריק. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים להתפחה לילה במקרר או כשעה ורבע, עד שהבצק מכפיל את נפחו.אני ממליצה על התפחה בלילה כי קל לשלוט בבצק.
אחרי ההתפחה בחוץ או במקרר מחלקים את הבצק ל2 כדורים
2. מחממים את התנור ל-170 מעלות ומשמנים את התבנית.
3. המלית: שמים בקערה בינונית את כל מרכיביה, חוץ מהאוכמניות, ומערבבים.
4. מקמחים את משטח העבודה. מוציאים אליו את הבצק ומחלקים ל2 וכל כדור מרדדים למלבן בעובי כ-1/2 ס"מ.
מורחים את המילוי על מחצית המלבן לרוחבו ומקפלים. מרדדים מעט את המלבן המקופל, למלבן בעובי כ-3/4 ס"מ.
חוצים את המלבן לאורכו, לפסים צרים וארוכים בצורת משולש כלומר חותכים כל פס בקווים אלכסוניים, ל-10-9 משולשים קטנים.
5. מניחים על כל משולש, בצלע הרחבה, 2 חצאי אוכמניות. מרימים את הצלע הרחבה ומגלגלים לכיוון הקודקוד, לרוגלעך. מניחים את הרוגלעך בתבנית. מכינים כך את כל הרוגלעך, מסדרים אותם בתבנית בצמידות זה לזה וב-2 שכבות. מפזרים מעל את האוכמניות שנותרו.
6. אופים 35-30 דקות, עד להזהבה.
7. בינתיים מכינים את הסירופ: יוצקים את המים לסיר קטן, מוסיפים את הסוכר ומביאים לרתיחה תוך ערבוב מפעם לפעם. ממשיכים לבשל כדקה ומסירים מהלהבה.
8. מוציאים את העוגה מהתנור ומברישים אותה מיד בסירופ הסוכר. מניחים לצינון. מגישים.
*המתכון מתוך חוברת שבועות 2021
פרסום בשיתוף תנובה
מדהימה מכניסה חשק לבשל כל מה שאני עושה יוצא מוצלחחחחח
אין צורך בהתפחה שנייה ?
האם ניתן לעשות את הבצק לפרווה?
יצא מדהים, כולם עפו על העוגה!
אלופה
אפשר להחליף את האוכמניות בקוביית שוקולד
הי יונית
תודה על.המתכוניםהמהממים שלך
באיזה גודל תבנית ? שמתי ב26 אחכ העברתי ל24 ועדיין לא הספיק ל2 קומות
כנראה שרידדת עבה מדי. עשיתי בתבנית 24 ויצאו לי 3 קומות. היה עדיף ב26
ועוד שאלה לא צריך למרוח בביצה לפני האפיה? זה בתנור ולא נראה טוב נראה יבש מאוד