שנים אני מכינה לחמניות וניל פשוטות אבל מדהימות שהסוד זה הסירופ בטעם וניל שעושה את הטעם לכל כך מיוחד.
שבוע שעבר הוזמנתי לפודקסט עם גליה תורן ומיכל אלבז מגילטי ישראל ואמרתי לעצמי מה אלך עם ידיים רייקות?!
לא יקרה!לא בבית ספרי
תכננתי להכין את לחמניות הוניל שתמיד גונבות את ההצגה ואז נזכרתי שיש לי גבינה שנשארה לי משבועות ושחבל לזרוק את הגבינה.
אחרי שכבר הכנתי לחמניות רגילות מחצי כמות בצק החלטתי להמשיך להכין את החצי השני עם מילוי גבינה ונילי שהכנתי בחצי דקה.
העלתי לאינסטוש yonit_z שלי לסטורי וכמות הבקשות למתכון הייתה ענקית שלא יכלתי לסרב ולא להכין שוב ולצלם לכם שלבים .
כי השילוב בין השניים יוצר לחמניה ונילית עסיסית מפוצצת בגבינה טעימה ברמות על חלל.
שזה תעלפת בריבוע !!!!
אז שנתחיל ?!
חומרים :
קילו קמח
2 כפות שמרים יבשים /קוביה שמרים טריה/שקית שמרים טריים
3/4 כוס סוכר(מידה)
2 שקיות סוכר וניל
2.5 כוסות מים (השתמשתי במים מהפילטר בריטה שלי)
חצי כוס שמן
כף מלח (לא טעות )
מילוי :
700 גרם טובורג/כנען/טוב טעם
2 חלמונים
2 כפות יפות של אינסטה פודינג וניל
חצי כוס סוכר
חצי כפית גרידת לימון
כף תמצית וניל איכותית.
חצי גביע שמנת חמוצה(לא חובה מוסיף בעיני)
ציפוי:
3/4 כוס מים
חצי כוס סוכר
2 שקית סוכר וניל
2 כפות תמצית וניל אם זה תמצית פשוטה אז 3
אופן ההכנה :
אני שמה את הקמח שמרים והסוכר וסוכר הוניל ומוזגת 2 וחצי כוסות מים .
אני השתמשתי במים מהפילטר בריטה שלי מהסיבה הפשוטה שהפילטר מסנן את הכלור וכל מיני ריחות וטעם לוואי ממי הברז וככה המים איכותיים והבצק יוצא יותר מוצלח.
בשלב זה אני לא מוסיפה את השמן שמה את וו הלישה ומתחילה ללוש ברגע שמתחיל להתווצר לי גושי בצק אני מוסיפה את השמן וממשיכה ללוש עד שנוצר לי גוש בצק ואז אני מוסיפה כף מלח !
נכון זה לחמניה מתוקה אבל הכף מלח היא איזון חובה למתיקות.
אחרי הוספת המלח אני מורידה מהירות ל2 ונותנת למיקסר לעבוד 7 דקות על השעון.
אחכ מעבירה לקערה משומנת ועוטפת בעזרת ניילון נצמג להתפחה של שעה שעה וחצי תלוי בעונה(קיץ חורף)
אחרי ההתפחה אני מערבבת את רשימת חומרי המלית טוב טוב.
מחלקת את הבצק ל18-20 כדורים.
פותחת כל עלה למלבן קטן מניחה מלית בקצה.
בעזרת סכין או גלגלת עושה קווים אבל לא עד הסוף
ומתחילה לגלגל כמו שמגלגלים רולדה.
אני לוקחת את שני הקצוות ומקפלת כמו צורת פרסה
מניחה בתבנית.
מברישה בביצה ומפזרת סוכר גבישי מעל אפשר שומשום.
אופה בתנור חם מצב טורבו 180 מעלות.
עד הזהבה יפה של המאפים.
כאשר הם יוצאים שופכים עליהם סירופ .
אופן הכנת הסירופ:
שמים את כל המרכיבים בקלחת ומעלים על הגז מערבבים היטב ומביאים לרתיחה .אחרי רתיחה לבשל עוד 5 דקות ולסגור.
לא להתקמצן בסירופ זה חלק מהטעם האגדי של הלחמניה .
הערות חשובות:
אפשר לקנות בסופר גבינת טבורוג וניל צימוקים מוכנה מהסופר בלי כאב ראש ויותר משתלם לדעתי.החיסרון שזה מגיע עם צימוקים ואצלי לא כולם אוהבים צימוקים.
מה שמביא אותי לטיפ הבא אפשר להניח מלית ומעל דובדבן אמרנה עם סירופ.זה תעלפת אמאאאא
אפשר לחלק את הבצק ל2 ולעשות חצי מהכמות לחמניות וניל בלי גבינה שאגב הולכות מדהים עם חמאה מלוחה כל ביס זה גן עדן.
ובמחצית השנייה למלא בגבינה.
ניתן להקפיא את הלחמניות מוכנות ללא ציפוי סירופ מעל ואז להפשיר במקרר לחמם בתנור ואז לשים סירופ וזה יוצא מדהים כאילו עכשיו אפיתם.
למי שרוצה חיים קלים אפשר לקרוץ כדור לשטח למלא בגבינה לסגור כמו שק ,להניח את הלחמניה הממולאת שהחלק שסגרנו על הנייר אפיה להבריש ולקשט.
גילוי נאות:
המתכוו הופק בשיתוף פעולה עם בריטה שאגב מפנקים אתכם ב20% הנחה על הזמנת קנקנן חדש בהזמנה מהאתר שלהם קוד קופון yonit20.לאתר לחצו פה
לעוד מתכונים ולראות ולהתעדכן און ליין מה אני מכינה הצטרפו אליי לאינסטוש yonit_z
רק מה?!
בואו בבטן שבעה כי אתם עלולים להרגיש רעב:-)
אני עוקבת אחרייך כל מתכון שלך בול יוצא מושלם
תבורכי יונית היקרה
היי יונית . מה אפשר לשים כמלית חוץ מגבינות ,אצלי פשוט לא משוגעים על גבינות .תודה לך .
יונית את אלופה כל מתכון פצצהההה
אפשר להכין עם גבינת חמד???
אפשר ללא גבינות? לאפות כבצק כמו קוראסון או מילוי שוקולד? ואיזה כוס זו מידה? קרים או חמים חדפ?
לא מבינה למה לא להגיב על שאלות? זלזול בעוקבים שלך
ואוו יצא שלמות
תודה על מתכון ?
פשוט מושלם !!!! תענוג לעקוב אחר האתר , ההנחיות והצילומים