טוב לא יכולה לתת לפורים לעבור ובלי לפרסם לכם מתכון לשבקיה ולאוזני המן לעצלנים.
רציתי להעלות לפני אבל הייתי בטרפת שאני בטוחה שמעט היו מצליחים לעמוד בזה.
אבל ברוך השם הצלחתי גם לעבוד,גם לאפות וגם לעמוד בזמנים..וסוף סוף המשלוחים מוכנים .
ואחרי שראיתי ב אינסטגרם שהמון אנשים כתבו לי מתכון מתכון מתכון(כי שם תמיד מעלה קודם ואחכ בפייס)
הלב שלי אמר לי יונה את חייבת ללמד מתכון קומי ב6 כתבי ציק צאק ותעזרי לכל מי שביקש.
אז באהבה כותבת ואת כל הטיפים שלי שצברתי עם השנים מביאה לכם ובטוחה שתצליחו !
אז אין לי הרבה זמן יש לי עוד סעודת פורים וברקשוש להכין אז בואו נתחיל :
חומרים :
קילו קמח
1 שקית אפיה
2 סוכר וניל
מרגרינה מומסת או כוס שמן.
2 כפות חומץ.
רבע כף מלח.
2 כוסות מים
אופן ההכנה :
שמים את כל המרכיבים למעט המים וו גיטרה ומערבלים אחרי שהכל התערבב טוב טוב.
רק אז שמים את המים.חשוב מאד לשים את המים רק בסוף אחרת הבצק לא יתגבש ויצא לכם המון שמן שהוא יהיה במנוחה והוא פחות יתפצח בטיגון.
אני חוזרת לערבב הכל ורק אחרי שיש לכם מלא פירורים רק אז להוסיף את המים בהדרגה ולערבל אותו דבר בלישה ידנית קודם הכל ואז מים.
הבצק יוצא רך ונעים.
להכניס למקרר להתייצבות אני אישית אוהבת לתת לו לילה שלם.גם אחרי שעה אפשר להוציא ולעבוד.
אני מניסיון של שנים .כמה שעות טובות עושה בצק פלאים לעבודה.
מחלקים את הבצק לעשר כדורים.
כל כדור מרדדים בעזרת מערוך ומעבירים במכונת הפסטה עד לדרגה 3
לי יש מכונת פסטה שהכי דק שלה זה 1.
יש מכונות שהכי דק שלהם זה 7.
כלומר ההפך אז מי שיש לו אז זה הפוךהמספרים.כלומר שם יש לרדד לדרגה של 4 גג 5
לחתוך כל רצועה שרידדנו במכונת פסטה למלבן באורך של 10 על רוחב 20 סמ .
לאורך כל הרוחב לעשות עם גלגלת פסים.
לקפל את הרצועה 2 ואחכ ל4.
להדק בקצוות ולקפל כלפי פנימה.
בבקשה ראו סרטונים.
לחמם שמן עמוק ולטגן
לטבול בדבש שהכנו בזמן שהבצק היה במקרר במנוחה
אופן הכנת הדבש:
לשים בסיר קילו סוכר ו3 כוסות מים.ולבשל אחרי רבע שעה הסוכר ינמס לבד אז אני מוסיפה 4 טיפות מי מזאהר וחצי לימון גדול סחוט.ו2 פרוסות לימון. וממשיכים לבשל את הדבש לעוד רבע שעה באש קטנה וסוגרים.
סהכ חצי שעה זמן בישול.
לא חובה מי מזאהר אבל זה מוסיף לארומה .
שהשבקיה מצטננות קלות טובלים בסירופ.
מניחים בתבנית ענקית ויש לכם שבקיה מהסרטים ???
חג שמח !
ואם בא לכם לראות מה אני עושה עוד בואו לאינסטגרם שלי yonit_z
רק מה הזהרתי מראש שזה הולל להיות מגרה?
ואם הסרטונים לא נפתחים כנסו לאינסטגרם שלי במועדפים יש לכם סדרה שלמה של הסברים
יונית את פשוט אלופההה
אין על המתכונים שלך ?
חג שמח לך ולבני ביתך ❤
אוהבת מאוד את המתכונים שלך. עשיתי מלא דברים ויצאו מוצלחים. כל הכבוד לך.
היי יונית פוסט מקסים!!!! רציתי לשאול האם את טובלת בדבש כהשבקיות חמות וכשהדבש חם?? או משהו אחר?? תודה רבה
אין על המתכונים שלך תמיד מושלם שאלה קטנה מה העדיפות שלך שמן או מרגרינה בבקשה
כמה ימים מראש ניתן להכין אותה ?
כמה זמן מראש אפשר להכין את השקיעה? אפשר יום לפני?
שבועיים שלושה.ניתן גם להקפיא ללא דבש עד 3 חודשים בכלי אטום.
היי מאמי
אם הבצק יצא קשה מדי?
קשה יחסית לבצק של לחם 🙂 צריכה לתת מנוחה הוא יתרכך ומכונת פסטה
אישה יקרה אין עלייך את אלןפה סוףףףףף שנה טובה ומתוקה כמו כל המתכונים המהממים שלך תובה מעל ה?
תודה מכל הלב
שלום
האם אפשר להקפיא אחרי הטיגון.
ולמשך שבועיים ורק אח'כ להכין סירופ ולטבול
שבוע טוב יונית המלכה, ראשית כל תודה על מתכונים והסברים מושלמים!!! שאלה: רשום מרגרינה או כוס שמן, מה כמות המרגרינה 200 או 100 גרם? והאם להמיס במיקרו? או כמה שעות בחוץ?
על איזו מרגרינה ממליצה??
תודה אלופת על ???♥️♥️♥️
יש מצב להקפיא באיזה שהוא שלב ?אני צריכה למכין לחינה של הבן בעוד שלושה שבועות האם ישאר טרי ??יש הרבה מה להכין!יש עוגות של חינה שטובות בהקפאה??? תודה
היי.
עשיתי בדיוק לפי ההוראות .
שמתי במקרר כל הלילה .
קימחתי את העוגיה ועדין הרצועות נדבקו זו לזו . ויצאה שבקיה בצקית .
לא הבנתי איך עושים את הצורה, את יכולה להוסיף סרטון של ההתחלה?
היי יונית
איפה מאחסנים לאחר ששמים סירופ וכמה זמן יכול להשאר עם סירופ?
הי יונית תודה על המתכון עשיתי בעבר ויצא מושלםםם!!! ההסבר שלך ברור ומפורט,
רציתי לדעת האם עדיף שמן או מרגרינה כי מרגרינה לא כ"כ בריא אבל אני צריכה שזה יצא מושלםם לארוע של חינה לביתי! אני לא זוכרת אם בעבר עשיתי עם שמן או מרגרינה אשמח לתגובה מהירה קצת דחוף לי להכין ושוב תודה רבה