יונית צוקרמן מלכת המטבח
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט”ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל”ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ’ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט”ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל”ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ’ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
פוסטים חדשים
  • פיתה תרד חלומית
  • החומוס של סבתא סולטנה
  • כרובית בתנור ברוטב סודי
  • עוגת לימון עם קוקוס ושקדים
  • פוקאצ’ה סביח
  • כדורי תפוא וגבינות מהסרטים
  • הטבית שלי
  • מסקוצ’ה שוקולד
  • עוגיות מכונה
  • קישואים עם עוף
דף הבית » עוף עם תפו”א בתנור
יונית צוקרמן מלכת המטבח
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט”ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל”ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ’ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט”ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל”ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ’ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
עוף עם תפו”א בתנור

עוף עם תפו”א בתנור

יונית צוקרמן פברואר 23, 2017 18 תגובות

עוף עם תפוא מנה שיש בה הכל גם עיקרית וגם תוספת

לחץ כאן להדפסה

 

 

בשבת שעברה פרסמתי את תבשילי השבת שהכנתי בדף הפייסבוק שלי שאתם אגב מוזמנים להצטרף אליו.

לחיצה קטנה כאן ואתם שם ?

אחד מהם היה רבעי עוף  עם תפוא שפשוט שדחפתי לתנור.

העוקבים בדף ביקשו ובאהבה החלטתי לרשום ולפרסם.

המתכון קל מאד ,פשוט,וילדים אוהבים אותו.

חומרים :

4 כרעיים

שקית תפוא קטנים

בצל אחד

4 שיני שום

1/4 כוס שמן+1/4 כוס שמן זית

גריל עוף,מלח,פלפל,כורכום,אבקת מרק עוף.

אופן ההכנה :

לשטוף את רבעי העוף ולייבש או להניח על קרש חיתוך להתייבשות או עם נייר מטבח.

למה?

כי המרינדה שלנו מכילה שמן ועם העוף רטוב יהיה קשה לעוף לקבל את המרינדה והתוצאה באפיה תיהיה עוף חיוור.

בזמן שהעוף מתייבש מהשטיפה אני מכינה את המרינדה ככה

שמה בקערה חצי כוס שמן קנולה רבע כוס שמן זית.

3 כפות גריל עוף תעשו לי טובה תקנו גריל עוף איכותי מחנות תבלינים ולא מהסופר!

4 שיני שום פרוס חצי כפית כורכום,כפית מלח,כפית מרק עוף וחצי כפית חרדל צהוב רגיל.

לערבב את כל טוב טוב.

להניח את רבעי העוף בקערה לתת להם עיסוי כמו בספא.ולהבטיח להם מיטת שיזוף בהמשך חחחח

אני אוהבת להניח את הרבעים במרינדה חצי שעה.

זה מעניק לעוף צבע יפה!

אם יש לכם כמה שעות להניח במקרר בכללל הצבע יצא מעלף.

אחרי חצי שעה אני פורסת את הבצל לפרוסות ומניחה בתחתית התבנית.

מעל אני מניחה את רבעי העוף.

אגב אפשר לפרק את רבעי העוף לירך ושוק!

לתוך הקערה שנשארה עם המרינדה אני מוסיפה תפו”א מהשקית .

אפשר לחצות ל2 את תפו”א.

ואת המרינדה שנשארה אני שופכת מעל רבעי העוף.

מפזרת פטרוזליה יבשה.

עוטפת טוב טוב בנייר כסף.

ומכניסה לתנור לחום של 200 מעלות.

למשך שעה.

להסיר את האלומניום,לקחת כף לפזר מהנוזלים שוב מעל העוף.לבשל עוד עשר דקות רבע שעה ולהגיש

בהצלחה

להצטרפות לדף הפייסבוק שלי לחצו כאן

 

 

 

 

 

 

 

לחץ כאן להדפסה

אודות המחבר

יונית צוקרמן להציג את כל הפוסטים של יונית צוקרמן


« פוסט קודם
פוסט הבא »

18 תגובות

  1. דינה הגב פברואר 23, 2017 בשעה 8:59 am

    כל כך הרבה שמן…העוף צף בשמן ולא מגרה כלל
    השמן במתכון מיותר לחלוטין!!!!
    העוף מפריש המון שמן גם בלי להוסיף לו

    • יונית צוקרמן הגב פברואר 23, 2017 בשעה 10:07 am

      אז אל תכיני!
      המתכונים בבלוג בגדר המלצה.
      את יכולה לבחור אם לעשות או לא.
      פשוט מאד

  2. נילי ושלמה הגב פברואר 25, 2017 בשעה 4:59 pm

    שבוע טוב יונית,
    הכנו את המתכון ויצא טעים אבל שעה בתנור ב 200 מעלות לא מספיק זמן לבישול העוף.
    תודה רבה
    נילי ושלמה

  3. דוד הגב אפריל 21, 2017 בשעה 2:11 pm

    חייבים לעטוף בנייר כסף כי קראתי אזשהו מאמר שהנייר כסף לא בריא?

    • יונית צוקרמן הגב אפריל 29, 2017 בשעה 7:01 pm

      צודק לכן עברתי לרוסטר

  4. nomi הגב יולי 14, 2017 בשעה 1:48 pm

    יונית הכנתי עכשיו לשבת יצא ממש ממש טעים!!!
    בקשר לשמן… יצא מעט יותר מידי אז שפחתי אחרי האפיה.
    אבל הוא בהחלט לא מיותר. צריך אותו להכין רוטב!
    תודה ושבת שלום!!

  5. רוית הגב דצמבר 12, 2017 בשעה 6:03 pm

    היי יונית, אפשר לשים שקית של תפוחי אדמה קטנים למיקרוגל במקום תפוחי אדמה רגילים?

    • אודי הגב אוקטובר 2, 2020 בשעה 5:22 am

      היי יונית, האם אפשר להכניס לשקית קוקי?

  6. רוית הגב דצמבר 22, 2017 בשעה 6:14 pm

    עשיתי ברוסטר ויצא טעים!!!

  7. מירי הגב דצמבר 28, 2017 בשעה 7:46 pm

    האם אפשר לעשות את העוף בנפרד ואת תפ”א בנפרד? לגבי התיבול את שניהם לתבל אותו דבר?

  8. קרן הגב אוגוסט 2, 2019 בשעה 9:24 am

    יונית,

    אני עוקבת אחרי הבלוגים שלך כבר כמה שנים טובות.
    חייבת לאמר לך שאין מאכל שאני היום מכינה בבית שהוא מפרי עמלך.
    הכל מדהים בנראות והטעם… כל מילה מיותרת!
    והמחמאות שאני מקבלת… הגאווה עולה לשמים :-)!
    אז רק רוצה לאמר תודה על השיתוף באוכל המדהים שלך!
    אלופת החיים את!

  9. קרן הגב אוגוסט 2, 2019 בשעה 9:25 am

    התכוונתי לאמר ש: אין מאכל בבית שלי שהוא לא מפרי עמלך”

  10. יפית הגב ספטמבר 6, 2019 בשעה 7:01 am

    יוצא מעולה! אין על המתכונים שלך. תבורכנה ידייך.

  11. רינת הגב נובמבר 16, 2019 בשעה 2:02 am

    היי יונית אין לי תפוחי אדמה קטנים בשקית יש לי תפוחי אדמה רגילים,כמה תפוחי אדמה צריך?

  12. גלי הגב אפריל 16, 2020 בשעה 7:05 pm

    האם ניתן לעשות את המתכון הזה עם פרגיות?

  13. מיה מויאל הגב אוקטובר 5, 2020 בשעה 4:04 pm

    אפשר לדעת את שם התנור שלך

  14. אורטל הגב אוקטובר 30, 2020 בשעה 11:03 am

    נשמע מעולה!! עושה עכשיו רק שאין לי פטרוזיליה יבשה. קריטי?

  15. אורטל הגב אוקטובר 31, 2020 בשעה 8:57 pm

    יצא לי פצצה!! בלי הפטרוזילה. תודה יונית!

השארת תגובה

ביטול

קצת עליי

קוראים לי יונית סולטן צוקרמן וגדלתי בבית מרוקאי אותנטי עם המון בישולים ואהבה גדולה למטבח.

אמא שלי היא בשלנית בחסד עליון וסבתא סולטנה ז"ל הייתה טבחית מפורסמת באוג'דה במרוקו. סבתא שמרה מתכונים בסוד רק למשפחה ואמא תמיד לימדה באהבה...

פרסומת
מלכת המטבח – הספר!
עשו לי לייק בפייסבוק
חיפוש מתכונים
קטגוריות מתכונים
המתכונים הכי פופולריים
  • פיתה תרד חלומית פיתה תרד חלומית השבוע לפני שנה הייתי באינסטנבול אהובתי . גוגל הז...
  • המדריך המלא להכנת פריקסה המדריך המלא להכנת פריקסה המדריך המלא לפריקסה.כל הסודות שלי.כל הטיפים שלי.כאן ועכ...
  • קובה דלעת קובה דלעת מדריך מלא צעד צעד להכנת קובה דלעת טעימה...
  • בורקס תרד בורקס תרד בורקס תרד של אמא שלי זה החיים אני זוכרת שהייתי ח...
  • חמין לשבת חמין לשבת     את המתכון של היום, אתם הולכים ל...
מתכונים חדשים

פיתה תרד חלומית

החומוס של סבתא סולטנה

כרובית בתנור ברוטב סודי

עוגת לימון עם קוקוס ושקדים

פוקאצ’ה סביח

רשתות חברתיות
  • Facebook
  • Google+
  • Pinterest
  • Instagram
הצטרפו לאינסטגרם של יונית צוקרמן
תחזוקת האתר ע״י כפיר בקיש בניית אתרים
Translate
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס