תקשיבו לי טוב !טוב נו יונה אל תעשי בושות המקסימום שהם יכולים זה לקרוא.טוב אז תקראו טוב את הפוסט הזה כי אני לא מוותרת לכם.כי אתם חייבים להכין פעם אחת לפחות את הקציצות האלה.
למה?
כי הן כל כך מפתיעות ,שונות,רכות,טעם שונה,טעם טעים ובעיקר בריא!
ניסתי מספר גרסאות גם אפוי,גם מטוגן וגם על מחבת עם ספרי שמן.
בכל סיגנון הן טעימות !
אבל לפני שאתן את המתכון אני חייבת לתת קרדיט לבעלת המתכון נאוה מלכה.
היא העלתה בפייסבוק תמונות וסרטון קצר שגרם לי לפתוח את המגרה של הקטניות.לראות אם יש לי עדשים כתומות ולנסות ולהעיז ולעשות משהו שהוא פחות המטבח שלי.
אבל אחרי רומניה ,וכמות הפחמימות המטורפת שאכלתי שם.הייתי חייבת קצת אוכל בריא ומזין.
והמתכון שלה בא לי טוב.למה?כי היא מטגנת בצל ומוסיפה לבצל.ואז נזכרתי בקבבוני עוף של מאמא.ובקציצות הבשר של סבתא סולטנה שהסוד לטעם הקציצות זה בצל מטוגן.
ואז אמרתי במקום הבשר/עוף אחליף בעדשים כתומות.
אשאיר את התבלון של הקציצות שלי
ונראה מה יצא????מה יכול לקרות?
אז ככה באותו הערב חיסול ממוקד תוך חצי שעה לא היה כלום.תמונה קטנה בוואצאפ המשפחתי המורחב
וכל האחיות שלי התייצבו ??
ההתלהבות שלהן גרמה לי להודות לנאוה .ומהר לכתוב לכן מתכון .
עלאק מהר ,הכנתי נגלה שנייה למחרת ,צילמתי שלבים.
ועכשיו סוף סוף יכולה לכתוב לכם מתכון!
חומרים:
שקית קטנה של עדשים כתומות(חצי קילו או 2 כוסות ו3/4 עדשים כתומות )
2 בצלים גדולים.
2 גזרים
קישוא גדול.
חצי צרור פטרוזליה
כוס פירורי לחם
3 ביצים
מלח ,פלפל,פפריקה,כורכום,תבלין לקציצות.
אופן ההכנה:
קלי קלות.
אלו עדשים כתומות למי שלא מכיר
לברור את העדשים,להכניס לסיר עם מים,לבשל עשרים דקות עד ריכוך העדשים.לשטוף ולסנן.
להניח בקערה.
להכניס את כל הירק והירקות למעט בצל אחד למעבד מזון.לקיצוץ טוב עד שהכל נקצץ קטן קטן.
אין לכם מעבד?לא נורא אז על פומפיה.ואם בא לכם מרקם כמו שלי חלק.אז אחרי הגירוד בפומיה לקצץ את זה להכי קטן שאפשר.
לא לשכוח לסחוט קלות את הנוזלים אחרת יהיה קשה לשלוט בעיסה ותצטרכו להוסיף פירורי לחם.
בצל אחד שהשארנו בצד,לקצץ ולהזהיב עם כף שמן זית.לא בא לכם עם שמן אז במחבת טובה עם ספרי שמן.
אחרי הזהבה להוסיף לקערה עם העדשים הסחוטות את הבצל והירק שקצצנו.
להוסיף 3 ביצים.כוס פירורי לחם.
כפית מלח,רבע כפית פלפל שחור,רבע כפית כורכום,חצי כפית פפריקה,כפית תבלין לקציצות.
לערבב הכל היטב.ולהכניס למקרר לשעה! לספוג טעמים ולהתייצבות.
חשוב מטד להכניס למקרר כי אם לא תכניסו הן יתפרקו בטיגון.יש חשיבות לשעה הזו שבה כל מרכיבים מתאחדים.
במידה והוצאתם ויש נוזלים מעל או שזה נוזלי כי אולי לא סחטם את הירקות .תערבבו תחילה ואז תוסיפו כף שתיים פירורי לחם לספיחת הנוזלים המיותרים.
לכדרר קציצות עם היד.
ולהניח במחבת עם שמן.גובה השמן צריך להיות בגובה חצי הקציצה.ראו תמונה.
אם בא לכם לאפות.קחו תבנית,ניר אפיה,ספרי שמן
תניחו קציצות.רססו מעל שוב ספרי.
הכניסו לתנור לאפיה 180 מעלות עד הזהבה.
אם בא לכם על מחבת טובה עם ספרי שמן כמו קבבונים
גם אפשר.קחו מחבת טובה שלא נדבקת.
ספרי שמן.להניח על מחבת חמה את הקציצות.להנמיך את האש ולטגן עד הזהבה משני הצדדים.
זהו.
לא כזה קשה ,נכון? ואם בא לכם לפנק אז אפשר להגיש עם שמנת חמוצה,אפשר בלחמניה עם מטבוחה וחציל.
בקיצור הבנתם את הכיוון חחח
ועכשיו ברצינות הכי חשוב שתכינו ותהנו ואל תשכחו לספר לי אם הופתעתם או לא.
עד אז בוקר נפלא ושבוע טוב ♡
?
אני החלפתי בכוס שיבולת שועל דקה יצא מעולה כבר פעם שלישית 🙂
האם צריך להשרות יום לפני את העדשים או שמספיק רק לבשל אותם 20 דקות?
מכינה כבר שנים את הקציצות. אפשר להמיר בכל סוג קמח אפשרי, קמח כוסמין רגיל, מלא, קמח פשתן ועוד. בהצלחה!????????
מתכון מצויין, אהוב על מבוגרים וקטנים, תודה
בכלל יש לציין שהמתכונים שלך ברורים ומוצלחים , תודה
כמה זמן בערך בתנור? תודה
הכנתי את הקציצות, יצא מעולה.
במקום פרורי לחם העדפתי כוס קוואקר גס, שטפתי והשריתי שעה במים.
מעולה. גם אצלי שיבולת השועל מככבת. בני הבית טוענים שכל קציצה מעדן.????
הי, יש תחליף לביצים?
רוצה שזה יהיה טבעוני..
מצטרפת לשאלה
יונית המלכה!! באילו פירורי לחם הינך משתמשת?
המתכון נשמע מעולה!
האם יש אפשרות לבשל איכשהו את הקציצות ברוטב? אני חוששת שקצת יתפרקו..
היי!
נשמע מעולה!
מה אפשר לשים במקום הביצים…? טחינה? קמח חומוס? חמאת בוטנים?
תודה ?
יכולה לשים קמח חומוס או קמח עדשים כתומות וכף חמאת שקדים או שתיים תלוי בעיסה (חמאת בוטנים מאוד דומיננטית ולכן זה עלול להתנגש עם טעם התבלינים.)..בהצלחה
יכולה לשים קמח עדשים כתומות וחמאת שקדים 1-2 כפות תלוי בעיסה…בהצלחה
תתודה על הטיפ
אפשר לבשל את הקציצות?
במקום פירורי לחם קמח שיבולת שועל וכדי להסמיך אפשר כף או שתיים קמח חומוס.אין צורך בביצים כלל.ותמיד אני מוסיפה כף או שתיים טחינה.ובעיקרון בכל קציצת ירק ובכלל – כף זרעי פשתן טחונים ו/או כף זרעי צ'יה טחונים בתוספת 3 כפות מים שמושרים לכמה דקות.נהפכים לעיסה צמיגית ומחליפים ביצה בכל מתכון ! ואת העדשים הכתומות אפשר להחליף בכל עדשים אחרות או קטנייה אחרת.
במקום פרורי לחם אפשר להשתמש בתפוח אדמה לגרד במגרדת ולסחוט זה מדביק את העיסה.
אני עושה ככה גם בקציצות בשר/ עוף
האם הכוונה לתפוח אדמה מבושל או חי?
מהם הרכיבים של "תבלין קציצות" שבמתכון? מעדיפה להרכיב אותו בעצמי, ולא לקנות חתול בשק.
הבנתי והם יצאו טעימות מאד הכנתי כ תןספת מיטבל טחינה ונשאר רק להודות לך אשמח לקבל עוד מתכונים ומעבירה לפרסום
הקציצות האלו היו טעימות עם עדשים ירוקות
הכי טעים שיש. יצא מעולה, הלכה הדיאטה, אני לא מפסיקה לזלול. חיים קשים את עושה לי. קשה לי להתנתק ממך, כל מתכון מלמליאן או מלמליון
חחחח לבריאות♡
הקציצות יצאו לי מעולה- תודה!!?
כייף לקרוא♡
המתכונים שלך תמיד מדהימים ומוצלחים.
חסר לי קישוא אפשרי ירק אחר?
אפשר לוותר לא יקרה כלום ?
אז אפשרי בלי קישוא בכלל?
האם ניתן להקפיא את הקציצות?
לפני רוטב תמיד טשא להקפיא כל סוג קציצות
הי יונית
האם למתכון קציצות עדשים אפשר לערבב עדשים כתומות וירוקות?
אני מעדיפה רק כתומות אבל כן לא לשכוח לבשל בנפרד
מעולות! תודה רבה
היי..הרבה זמן חיפשתי מתכון טוב והיה לי חשק לזה..
עשיתי לפי המתכון שלך בדיוק ויצא מושלם!! הילדים אהבו וטרפו..גם עזרו בהכנה..תודה רבה רבה:))
איזה כיייייייף
הכנתי את הקציצות ויצאו מעולה !!
במקום תבלין לקציצות השתמשתי בכמון.
יצאו כמות גדולה (כ30 קציצות)
מקווה שיצאו טוב מהקפאה 🙂
תודה רבה 🙂
אם תשימי בכלי אטום היטב אין בעיה
כרגיל עוד מתכון נפלא יונית , תודה לך. מה זה תבלין קציצות ? האם התכוונת לראס אל חנות?
תבלין קציצות של מימונס
קציצות מדהימות !!
יותר טעים מקציצות בשר. מומלץ !!
נכוןןןןןןןןןןןןן
הכנתי גם כרגע בשלב המקרר לספיחת טעמים כפי שרשמת
מחכה כבר לטגנם ?
המתכון פשוט מושלם מככב אצלי ואהוב על כולם! כמובן שביקשו גם את המתכון :))) יישר כוח גדול !
הקציצות יצאו מעולות, טעימות, ממש תענוב לחיך!
פשוט מטעמים
לגדולים ולקטנים!!!
יונית יקרה, המתכונים שלך מעולים. הכנתי את הקציצות ועכשיו אני מכינה פעם שלישית כמות משולשת.הם נטרפים ע"י המשפחה, השכונה. החברים. אני מאוהבת.
ת ו ד ה .
מלכה!!! יצא מעולה תודה רבה!
באהבה ♡
המתכון ממש לא מוצלח בעיני. הקציצות מתפוררות עם שמן ובלי. התאכזבתי
זה בסדר להתאכזב….זכותך…קציצות זה שאלה של טעם.
לגבי ההתפוררות: יש משהו לא נכון במהלך הכנה סביר להניח שזה כמות הנוזלים בעיסה שלך שיכולה להיות גדולה ממה שצריך ולכן העיסה לא חזקה.דבר שני התייצבות במקררר היא גם חובה לחלק משליטה בעיסה.אם הטעם הוא לא הבעיה אז במקום להתאכזב פשוט נסי ללמוד מהטעות ותנסי לסחוט יותר את הירקות להוסיף יותר פירורי לחם לשחק עד שתצליחי להכיר היטב את המסה
יצא טעים מאוד, גם באפיה וגם בטיגון עמוק – עשיתי חצי ככה וחצי ככה.
חימום חוזר בטוסטר, אחרי מקרר, יוצא טעים מאוד גם כן. טעים גם קר. חימום חוזר במיקרו פחות מוצלח.
גם ניסיתי להקפיא חלק, נראה איך יהיה בהפשרה.
כשטיגנתי, בשלב מסויים המחבת התמלאה קצף בכמות שממש לא ניתן היה לראות את הקציצות, האם את יודעת למה זה קרה? הפריע מאוד לטיגון…
תודה רבה.
הקצף זה חימצון של השמן במצב כזה יד להחליף שמן בסיום הטיגון.
ממש טעימות! פחדתי שיתפרקו לי אבל לא! בקיצור מתכון מוצלח תודה לך
מה זה הירוק שקצצת שם? פטרוזילי או כוזברה?
פטרוזליה אבל אפשר גם וגם הכל שטלה של טעם
האם מישהי ניסתה להקפיא ולהפשיר את הקציצות?
מתכון נהדר וטעים מאוד.
במה אפשר להחליף את הביצים למתכון טבעוני?
בשתי כפות קמח חומוס / או טחינה / או תפוח אדמה מגורר
הי, האם ניתן חהחליף את הפירורי לחם בקמח כוסמת? אם כן, באותה כמות?
הי יונית הקציצות נהדרות קצת מתפוררות לי יש לך מושג למה.?
היי יונית
אפשר לשים בטטה במקום קישוא?
ואם כן איך להשתמש בה לגרד אותה על פומפייה או שכדאי לרכך אותה קודם ולמעוך לפירה?
תודה רבה
כתבת שהמתכון הוא עם עדשים כתומות, אבל בתמונה שצירפת מופיעה חבילה של עדשים אדומות (כך כתוב על האריזה)
כמה קציצות יוצאות בערך מכמות העדשים והירקות האלו?
הכנתי מס פעמים בתנור יצא טעים טעים.רק לשים לב לא לאפות יותר מדי
תודה על המתכון
יוצא טעים מאוד גם בתנור.
תודה על המתכון!
קציצות מדהימות
כולם אהבו והתלהבו!!
יצא מאוד טעים גם קר
אשמח לשמוע איך יצאו מהמקפיא
ובאיזה דרך מומלץ לחמם אחרי הקפאה
תודה
הי.
תודה רבה על השיתוף, פעם ראשונה שלי באתר
לא הבנתי אם צריך לטחון במעבד מזון את כל הירקות עם העדשים או בלי העדשים.
איך זה נהיה מרקם חלק?
היי..
הכנתי את הקציצות והן התפרקו לי בטיגון.. שמתי שיבולת שועל במקום פירורי לחם ושמתי במקרר לפני.
מה כדאי לי לעשות?
הכנתי את הבלילה ואני רוצה להכין מחר בבוקר, זה יהרס במקרר לילה?
תודה רבה על המתכון. במקום מעבד מזון אפשר להשתמש בנינג'ה? או שהתערובת תצא חלקה מדי?
הקציצות יצאו נפלא. הזכיר לנו בטעמן קציצות פלאפל.
שאפו על המתכון.
תודה.
ממש טעים! כולם טרפו. תודה!
הייי קודם כל מאוד אוהבת את המתכונים שלך. האם אפשר במקום פירורי לחם להשתמש בקינואה? אם כן, כמה כדאי לשים?
תודה רבה!
מתכון נהדר
ניתן להוסיף במקום ביצים להדבקה, קינואה מבושלת קלות. ואז גם מיותר להוסיף פרורי לחם.
מתכון נהדר.
ניתן להוסיף במקום ביצים להדבקה, קינואה מבושלת.
ואז אין צורך להשתמש בפרורי לחם.
הי,
המתכונים שלך מיוחדים ממש הכנתי כבר מספר פעמים, אבל לא מספיק ברור לי כמה אמורים לבשל את העדשים זה יוצא קצת שונה כל פעם, לבשל עשרים דקות במים רותחים? או במים קרים מהברז?
ועוד משהו אמורים לטחון את הגזר בסכין המסתובבת?
תודה רבה
אני מוסיפה לקציצות העדשים במקום פרורי לחם נבט חיטה
יונית! את באמת מלכת המטבח! אני משוטטת בין המתכונים באתרים השונים וכשאני מגיעה לאתר שלך אני יודעת שהגעתי לנחלה! המתכונים ברורים ומוצלחים בטעמם! תודה ובהצלחה
בישלתי את העדשים יותר מדי זמן. נהיה דייסה. אבוד לי? או שאפשר להוסיף משהו שיתן לזה יציבות?
יצא מעולה ומאוד טעים