קרסה זה לחם במרוקאית ,אמא שלי נהגה למלאות קרסה בבשר מבושל קצוץ על הסכין ותיבול חריף וזה היה אחד הדברים הטעימים והמפצים ביום העצמאות.
למה מפצים?!
כי אנחנו היינו עושים מנגל בערב יום העצמאות.כן בערב של הבמות .במקום ללכת מוקדם עם חברות הייתי אוכלת עם המשפחה ורואה את הזיקוקים מהגינה ומחכה מתי השעה שלי שאוכל לברוח לחברים.
ולמחרת אמא הייתה מכינה לנו קרסה מרוקאית ופלאפל.להורים שלי לא היה רישיון ואצלנו לא היה נהוג לנסוע לעשות פנקייק כמו כולם.אצלנו חידון התנך היה ברקע,הסרטים הישראלים,המון מוזיקה ופינוקי אוכל.
ומכל הפינוקים הקרסה היה הדבר הכי מושלם שיש!
טוב תקשיבו זה אחד הדברים הטעימים שיש ואם בא לכם להפתיע ביום העצמאות במנת פתיחה הורסת או כמנה עיקרית(הכל תלוי בגודל המנה שתבחרו)לכו על זה.
אני השתמשתי בסיר גריל חשמלי אבל בהחלט ניתן לאפות בתנור!וזה יוצא גם טעים !!!!ואם בא לכם טוויסט בעלילה אז תאפו בבית ותחממו על המנגל השומני…אמאאאאאא חלום .בעצם לא חלום גן עדן!
בקיצור מתכון לא רק ליום העצמאות?אז שנתחיל
חומרים :
לבצק
קילו קמח
2 כפות שמרים
4 כפות סוכר
3 כוסות מים
רבע כוס שמן
כף מלח.
חומרים למילוי:
4 בצלים קטנים או 2 גדולים
שאוורמה עגל אדום אדום (הכי איכותי וטעים שיש)
50 גרם שומן כבש ליה(לא חובה)
מלח,
פלפל, תבלין שאוורמה,אגוז מוסקט
אופן ההכנה :
הכנת הבצק:
בקערת המיקסר שמים את כל חומרי הבצק למעט מלח.מערבלים עד שנוצר גוש בצק
ואז שמים את המלח וממשיכים לערבל עוד 7 דקות.
חשוב מאד להקפיד על הזמנים מאחר וזה גורם לבצק שעשיר במים להתייצב ולרשת הגלוטן להיפתח.
אחרי 7 דקות לישה להעביר לקערה משומנת לכסות בניילון נצמד ולהתפיח שעה ורבע.
אם לשים ידנית אותו הדבר אופן ההכנה רק עם הידיים♡
בזמן ההתפחה נכין את המילוי :
טוב לפני ההכנה כמה מילים על המוצר הגאוני הזה! בעיניי השאוורמה של אדום אדום זה אחד המצאות של הלייף נכון זה לא חדש אבל זה מעולה.מוצר ממש איכותי,קל להכנה ,טרי ושווה שתמיד יהיה במקרר לארוחה זריזה.אתם כבר מכירים אותי ויודעים שאני לא ממליצה על מוצר בלי שאני אהיה מרוצה פיקס ממנו ! זהו עכשיו נחזור למתכון !(ברוך השם?)
פורסים את הבצלים לרצועות ומטגנים עם כמה כפות שמן 2-3 עד להזהבה.
אח"כ מוסיפים את הרצועות ומתבלנים :כף תבלין שאוורמה איכותי חצי כפית מלח (לפי הטעם אפשר פחות)חצי כפית פלפל שחור גרוס חצי כפית אגוז מוסקט.לערבב הכל.
להמשיך לטגן עד שהשאוורמה משנה צבע ומוכנה לאכילה.
מכסים את המחבת עד שהבצק מסיים את ההתפחה.
אחרי התפחה משמנים את השיש ומחלקים את הבצק ל16 כדורים.
כל כדור משטחים לפיתה מניחים במרכז מלית .סוגרים כמו שסוגרים שק.
אפיה בתנור:
מניחים בתבנית משומנת את הקרסה בצד שסגרנו את הלחמניה.
לא מברישים בביצה אלא בשמן זית.
אופים בתנור חם 200 מעלות.בהזהבה הופכים צד ואופים עוד 5 דק.
וזה מוכן.
אופן הכנה בסיר גריל:
משמנים את הסיר מניחים את הקרסה שמים על להבה קטנה בגז.
והופכים בהזהבה.
חשוב מאד לקרר את הסיר אחרי שסיימנו עם הקרסה.
מהסיבה הפשוטה שאם הסיר יהיה חם הקרסה תתבשל מהר ואז יהיה לכם בצק.
לכן מסיימים ושמים בקערה עם מים את תחתית סיר הגריל.
אגב גם בתנור יוצא טעים מאד בגלל שאנחנו משמנים וחום התנור והשימון נותן את אותו אפקט.
אופן הכנה על המנגל
להניח על מחבת ברזל משומנת את הקרסה עד שהיא מזהיבה בכל צד.
אחר כך להניח על רשת המנגל וללחוץ על הקרסה בעדינות.
טעים טעים טעים ועוד הפעם טעים !
היי לאיזה כוס הכוונה ? חד פעמית או 250 מ״ל?
כוס מידה של 240
האריזה של השאוורמה מספיקה לכל כמות הבצק או שצריך יותר מאריזה אחת?
עם את שמה הרבה בצלים אז חבילה יכולה להספיק אם את רוצה פחות בצלים אז חבילה וחצי /שתיים לכל הבצק
הי, נראה מעולה!! תודה רבה על המץכון 🙂
אמא שלי אומרת שהם (המרוקאים) היו אוכלים את זה בדרך כלל בסוכות ביחד עם מרק פול. יש לך מתכון גם למרק?
יש מרק בעסה
שלום..איזה סוג שמרים לשים? מה כמות השווארמה כך שתספיק לבצק במתכון? תודה רבה
2 כפות שמרים יבשים.
לקיחו 2 קופסאות.
אפשר לגוון חצי כמות להכין עם בצל פלפל חריף עגבניות וקצת שומן
את יכולה בבקשה להסביר את השימוש בסיר חשמלי
כן כל קרסה מניחים בסיר שעבר קירור בתוך קערת מים.
שמים את החלק התחתון על הגז.שמים את הקרסה בפנים ומעל את החלק החשמלי.
כלומר בו זמנית גם גז וגם חשמל.
כאשר מסיימים לא שוכחים לצנן את הסיר התחתון
קניתי גריל חשמלי.. אבל הפיתות יוצאות שרופות או עם בצק בפנים.
ישנם טיפים איך לעשות את הצורה של הפיתה עם הבשר בפנים ואופן העשיה בסיר גריל?
צריך ללמוד לעבוד עם סיר גריל….ולשים בצק לא עבה.
הי יונית, אני נורא רוצה להכין את המתכון הזה, וערכתי חיפושים במלא סופרים בירושלים ובאף אחד מהם
לא מצאתי שווארמה עגל של אדום אדום והמוכרים אפילו לא הבינו מה זה. איפה אפשר למצוא את השווארמה?
ואם אני לא מוצאת, יש לך תחליף לשווארמה עגל?
רשת שופרסל מחזיקה אדום אדום ויש לך שורת חיפוש איפה ניתןתלהשיג את המוצרים
היי יונית, אם אין לי סיר גריל, אפשר להכין במחבת רגילה?
יש תחליף לסוג הבשר הזה? לא מצליחה למצוא אותו
האם מתאים לטאבון?