זה לא סוד שאני מתה על ריויון!עוד מילדות כאשר אמא הייתה מכינה לנו קוסקוס חלבי והייתה נותנת לנו את האופציה לבחור אשל/לבן/ריויון.
אני כמובן תמיד בחרתי ריויון…גם לצד המופלטה בכל אופציה שהיה בה ריויון אני הייתי בעד.
עם השנים התמקצעתי במטבח ולמדתי שריויון בבצקים זה דבר נהדר בעיקר לגמישות הבצק!
כאשר תנובה ביקשו ממני מתכונים לחוברת שבועות של השף הלבן.
לא חשבתי פעמיים וביקשתי להכין פרעצל מבצק ריויון.הרי זה חג שגם ככה אוכלים חלבי אז זו סיבה כפולה להכין?
כאשר הגעתי ליום הצילומים ביקשו ממני להתחיל עם הפרעצל ??יודעים?שיהיה לצוות משהו טעים לנשנש.
אחרי הצילומים הוספתי לפרעצל ציפוי של חמאה ופיזרתי גבינת גבע….יוווו איזה טעים זה.ממש כמו בדוכנים שמוכרים בקניון.
בקיצור למה לחפור??עשר דק עבודה,שעה התפחה,רבע שעה הכנת צורות ועוד כמה דק אפיה.
אז שנתחיל ?!
חומרים :
קילו קמח
2 כפות שמרים
2 וחצי כוסות מידה ריווין של תנובה/מים לגרסת פרווה(600 מל)
חצי כוס שמן/ 100 גרם חמאה תנובה.
4 כפות סוכר מי שרוצה פחות אז כף!
כף מלח.
חומרים לטבילת הבייגלה בסיר קטן קוטר 26:
2 ליטר מים
2 כפות גדושות אבקת סודה לשתייה
רבע כוס סילאן.
ופציה ציפוי:
חמאה,גבינת גבע,שום,פטרוזליה/נענע
אופן ההכנה :
שמים את כל חומרי הבצק למעט המלח בקערת המיקסר.
בעזרת וו לישה מערבלים עד שנוצר גוש בצק.ואז מוסיפים את המלח וממשיכים לערבל את הבצק.
בערך עוד 7 דק,לא פחות,תנו לרשת הגלוטן להיפתח.
מתפיחים חצי שעה את הבצק(אין צורך ביותר)
מחלקים את הבצק ל24- 18 כדורים על כדור שקרצנו מרדדים לצורת נחש אבל נחש ארוך.
עושים לב כאשר קצוות הלב מגיעות עד הקצה. מחברים את הקצוות בצורת בורג.ואחכ לדפנות הלב.
טובלים כל פרעצל במים החומים (שערבבנו היטב והבנו לרתיחה כן ?!)
מברישים בביצה ואופים.
אופים בתנור חם 180 מעלות מצב טורבו.
אופציה להגשה:שיוצא חם מברישים חמאה ומפזרים מעל גבינת גבע אפשר גם שום או נענע או ירק
ומגישים.
בהצלחה.
הערות :
אם אתם לא גרים בארץ ואין לכם ריווין אז בהחלט אפשרי מים או יוגורט 4 אחוז.
קמח משתנה מחברה לחברה אם הבצק לא גמיש די ניתן להוסיף קצת מים (לא יותר מרבע כוס עדיף להוסיף לאט לאט ולהרגיש)
לעוד סרטונים ועדכונים מוזמנים להצטרף לאינסטה שלי yonit_z טעים וכייף שם?
סודה לשתיה??
כמה סילאן וכמה מים??
חומרים לטבילת הבייגלה:
סיר קוטר 26.
2 ליטר מים
2 כפות גדושות סודה לשתייה
רבע כוס סילאן.
היי , יונית
את נהדרת
אני גרה בחו״ל וקשה למצוא כאן סילאן , אפשר להחליף במשהו אחר .
תודה ושבוע טוב
בדבש ועם תמצית תה לעשות את הצבע♡
אכן מלכת המטבח גם יפה גם אופה אין עלייך אישה מקסימה
באהבה ♡
אפשר ללוש ביד ? יוצא אותו דבר?
הי, השתמשת בשמרים יבשים? טריים? ?
וואו! איזה פרעצלים מושלמים! צבע הורס ♥ תוספת מושלמת לבראנץ' או סתם נשנוש מעולה.
היי יונית.
אם אין לי אבקת סודה לשתייה האם יש תחליף?
האם ניתן להשתמש בקמח שמרים של אסם במקום קמח רגיל ולהוסיף שמרים לחוד?
במקרה הזה אין תחליף.או שאני לא יודעת
היי יונית …
האם אפשר להכין מחצי כמות ?
ואפשר להשתמש בקמח שמרים מוכן ?
בהחלט כן על הכל
נראה מעולה. האם ניתן להכין מראש ולהקפיא? או להקפיא הבייגל לפני טבילה ואפיה ולהכין לפני הגשה?
בהחלט ניתן להקפיא,לחמם ע"י הברשה במים והכנסה לתנור
עשיתי הכל לפי ההוראות..לא יצא פריך מבחוץ..מה הסיבה?
מים לגרסת פרווה? לא עדיף חלב סויה?