לכבוד יום המשפחה שמתקרב אני רוצה ללמד אותכם מתכון קל ופשוט .את העוגה הזו אמא הייתה מכינה בחורף לפחות פעם בשבוע וזו הייתה העוגה שכל המשפחה הייתה אוהבת.חוץ מזה שאמא היא אמא מרוקאית טיפוסית שתמיד הייתה מכינה עוגה כזו או אחרת למקרה שיבואו אורחים חחח.אז אם אתם כמו אמא שלי זה הזמן לפנק ולהכין עוגת תפוזים קוקוס קלה להכנה?כן קלה !חמש דק הכנה וזה שלכם.
חומרים:
1 כוס מיץ תפוזים טבעי
1 כוס קוקוס/שקדים טחונים
1כוס שמן
1 כוס סוכר
2 כוסות קמח תופח .
2 סוכר וניל
כף פודינג וניל
6 בצים רצוי xl לגובה כמו שלי
אופן ההכנה :
להפריד ביצים.להקציף את החלבון עם הסוכר וסוכר הוניל עד לקבלת קרם יציב וטוב.להוריד את המהירות להכי נמוך ולהוסיף שמן תפוזים וחלמונים . מומלץ לערבב את התפוזים עם החלמונים ואז להוסיף לקערה ולערבל במהירות הכי נמוכה.את היבשים שזה אומר הקוקוס והקמח אפשר להוסיף גם במהירות נמוכה עד שהקמח נטמע .חשוב מאד לא לערבל יותר מידי כי העוגה תצא דחוסה. אני אישית מוציאה את קערת המיקסר ואת היבשים אני אוהבת להוסיף עם מרית בתנועות קיפול עד שהיבשים בפנים.לא מתעסקת יותר מידי.זה בסדר ללטש במהירות נמוכה אבל צריך להיזהר לא לערבל יותר מידי.לא פעם ולא פעמיים לא היה לי כוח לקפל והעוגה יצאה מוצלחת לא לדאוג.אחרי שהבלילה של העוגה מוכנה אני מעבירה לתבנית עם חור חד פעמי.משמנת עם ספרי לפני.אופה ב170 מעלות בערך 40 דק עד 50 דק.ממליצה לבדוק לפני שהיא אפויה היטב בעזרת קיסם.
בהצלחה !
או טלפון 0522328444
יצא מדהים. תודה רבה.
בוקר טוב יונית,
באיזה קוטר השתמשת?
תודה
היי יונית
ראשית תודה רבה על המתכון .
שני דברים:
1. לא ציינת מתי מוסיפים את הפודינג. מאחר ושמתי לב רק בסוף שלא השתמשתי בו, הוספתי רותו עם היבשים אבל אני מניחה שאולי הייתי צריכה לשים אותו עם הסוכר והחלמונים.
2. בתמןנה העוגה היא שלמה ללא חור ובמתכון ציינת תבנית עם חוק. אשמח רק לדעת על אילו קטרים את ממליצה כי לי יש יותר מאחת עם חוק אך לא חד פעמית.
אנא הוסיפי.
תודה רבה
לאה
את הפודינג ביבשים.אני מכינה כל פעם בתבנית אחרת.
אוהבת לגוון.תכיני איפה שאת אוהבת
יונית שלום רב, אשמח לדעת באיזה תוכנית אפיה בתנור מומלץ לאפות עוגה בחושה ועוגות בכלל, יש אומרים בתוכנית חימום עליון תחתון ויש שאומרים בטורבו,
בתודה מראש
אילנית
אני אופה בחודה בטורבו 150 מעלות
היי יונית
האם אפשר להשתמש באינגליש קייק? מה הכמויות?
בכמות כזו יוצא 3 אינגחיעש קיק
אם אין לי קמח תופח כמה א. אפייה לשים?
על כל כוס קמח כפית אפיה
האם אפשר לוותר על הקוקוס?
יש לי ביצים L בכמה להשתמש?
האם אפשר עם מיץ תפוזים פריגת?
היי יונית יצא מושלםםם וממש טעים
שהוצאתי מהתנור הייתה גבוה להפליא
ומיד אחרי מספר דקות צנחה לי
מה הסיבה?