כאשר אני מארחת בשישי אצלי יש לי קינוחים קבועים שאני מכינה.שמרים בטעם של פעם מלבי פרווה בעונת הקיץ.ועוגת שוקולד הורסת פרווה שתמיד גונבת את ההצגה ואת השאלה הקבועה את בטוחה שזה פרווה?!
ואני עונה בהומור רק הציפוי ???? ואז הפרצופים מה????ואני צוחקת ואומרת יאלללללה יאללללה פרווה פרווה.
העוגה רכה ועסיסית וכל ביס שלה הוא חלום מושחת
בקיצור עד שלא תכינו לא תבינו על מה אני מדברת.
אז למה להכביר במילים?!ולחפור?לא חבל שבזמן הזה העוגה יכולה להיות אצלכם בתנור חחחח
חומרים :
5 ביצים
כוס סוכר
200 גרם שוקולד מריר
200 גרם נטורינה קוקוס/מרגרינה/כוס שמן
2 כפות ממרח שוקולד השחר פרווה
2 מעדני סויה בטעם שוקולד של תנובה
כף גדושה אבקת נוגט.
כף תמצית וניל.
רבע כוס מים רותחים
3/4 כוס חד פעמי קוקוס
כוס וחצי קמח תופח/כוס וחצי קמח רגיל ושקית אבקת אפיה
גנאש:
שמנת צמחית השף הלבן
200 גרם שוקולד מריר
כף ממרח שוקולד השחר פרווה
אופן ההכנה :
קלי קלות !אני הכנתי ברינג בקוטר 24.אפשר להכין בתבנית 24 או בתבנית חד פעמית אלומניום רק קחו בחשבון היא תיצא טיפה נמוכה.
את הביצים לא מפרידים מקציפים אותם דקה ואחרי דקה להוסיף כוס סוכר ולהמשיך להקציף עוד 6 דקות עד שנוצר לנו קצף תפוח ויפה.
בזמן ההקצפה יש להמיס את הנטורינה עם 200 גרם שוקולד מריר איכותי במיקרוגל למשך 2 דקות.איכותי הכוונה שהוא מעל 57 אחוז.אם אתם משתמשים בפחות אחוזי קקאו יש להוסיף כף אבקת קקאו.אחרי 2 דקות במיקרו מוצאים את הקערה ומערבבים היטב מוסיפים את ממרח השוקלד הפרווה ומערבבים .
אחכ יש להוסיף לקערה את שאר המצרכים למעט הקמח (מעדני הסויה בטעם השוקולד את אבקת הנוגט,קוקוס,תמצית הוניל והשוקלית.)ולערבב הכל היטב.
הערה קטנה ברשותכם הרבה פעמיים אנשים שואלים אותי מה תחליף לשמנת חמוצה להמרת מתכון פרווה אז חייבת לציין שמעדני הסויה הם פיתרון מושלם.רק שימו לב על מנת להחליף שמנת מתוקה או חמוצה צריך לשים 2 גביעי מעדן בגלל שכל מעדן זה 125 מל.
במידה ועבר 6 דק והקצף כבר יציב ותפוח עוצרים את המיקסר .לוקחים את תכולת הקערה שערבבנו ושופכים לקצף התפוח מצד ימין.ואת הקמח מצד שמואל ומערבלים על מהירות נמוכה עד שהכל מתערבב.
מוצאים את הקערה ובודקים בעזרת מרית בתנועת קיפול שהכל מעורבב.
מעבירים לתבנית.
אופים בתנור חם 170 מעלות למשך35- 40 דקות .
אחרי שמכבים את התנור משאירים את העוגה 5 דקות.ואז מוצאים את העוגה ועוטפים אותה בניילון נצמד .
מטרת הניילון היא לגרום לעוגה להזיע ולהיות רטובה טבעית.
אחרי שעה שעתיים אפשר לצפות את העוגה בגנאש.
אופן הכנת הגנאש:שמים את כל החומרים בקערה ומכניסים למיקרו למשך 2 דקות.אחכ מוציאים ומערבבים היטב.ורגע לפני שאתם שופכים עצרו קחו קיסם מעץ של שיפודים.ובעזרת שיפוד קיסם לחורר את העוגה. ואז לצקת מעל את הגנאש.
לתת לגנאש להתייצב שעה במקרר
להגיש חתיכה עוגה ולהתענג על כל ביס♡
הערות:
מי שלא אוהב קוקוס אפשר להוריד את הקוקוס אפשר להחליף באגוזי פקאן או המלך טחונים.
אפשר להמיר את שמנת צמחית בחלב קוקוס
האפיה היא בתנור מצב טורבו.
אפשר קמח כוסמין במקום קמח לבן אבל היחס כאן כוס ורבע.
אפשר להכין אותה עם קמח ללא גלוטן אותו יחס.
אפשר למרוח ממרח נוגט פרווה כציפוי במקום הגנאש.
מי שרוצה חלבי ניתן להמיר ביולו את הסויה את המרגרינה בחמאה ואת השמנת הצמחית בשמנת מתוקה.
בהצלחה♡
את מקסימה
השבת הכין את העוגה.
באהבה ♡תודה
היי
האם אפשר להחליף את האבקת נוגט בקרם נוגט?
כן