לפני שלושה שבועות הכנתי עוגת מוס והעלתי לסטורי באינסטה (yonit_z),אני כבר רגילה שמבקשים ממני מתכון .אבל אני לא נוהגת לפרסם מתכון בלי לצלם שלבים .מבחינתי מתכון זה אחריות וחשוב לי מאד שמי שמכין את המתכונים שלי יצליח.לכן אני אוהבת לפרסם מתכון כאשר אני מצלמת את כל השלבים.ויודעת שיש תיעוד לכל שלב.
השבוע הייתי בטסה חולון הבית של הממתקים.הייתי עם אמא שלי בסידורים ואח"כ קפצתי לחנות האהובה עליי.מי שעוקב אחרי בסטורי באינסטגרם יודע שאחת לכמה חודשיים אני נוסעת מחדשת מלאי מתלהבת מגן העדן למתוקים ונותנת טיפים למוצרים שאהבתי.חייבת לציין לטובה את אדם מנהל החנות שמפעם לפעם הפך לחבר אבח השירות והמחיר והמבחר הענק הוא שקובע בעיניי!
ושמגיע לפרגן אני מפרגנת מהלב !!!
נחזור לפוסט חחחח (שאני חופרת ומתפזרת אין אין בדוק יש לי הפרעת קשב??)אז השבוע העלתי סטורי של השוקלדים ושיתכוננו העוקבים כי אני הולכת ללמד את העוגה בשלבים בסטורי וככה היה(שווה לכם לעקוב וללמוד ולהתעדכן און ליין )
רק מה את השלבים צילמתי ברביעי ולמחרת בחמישי קישטתי ובשבת פרסתי….אבל אז הבטחתי מתכון והנה הוא בא:
רק לפני אספר שהעוגה קלה מאד להכנה תקראו את ההוראות תראו את אופן ההכנה מהסרטונים שהעלתי.תלכו לפי הכמות שכתבתי לפעמיים שעושה סטורי שוכחת להגיד משהו או לתקן .המתכון לפי ההוראות הוא המדויק!!
חומרים :
תחתית :
150 גרם שוקולד חלב רגוסה עם אגוזים
2 כפות ממרח נוגט (אפשר גם כל ממרח אחר שרוצים )
100 גרם חמאה.
כוס חד פעמי של פייטה(אפשר פצפוצי אורז/קורנפקס )
לשכבת המוס:
3 שמנת מתוקה
200 גרם שוקולד מריר רגוסה או כל חברה שאוהבים
2 כפות נוטלה
5 גרם ג'לטין
1 כוס חלב
פודינג שוקולד בטעם שוקולד בלגי (אפשר רגיל)
שכבה שנייה :
שמנת מתוקה ,אבקת סוכר,כף אינסטה בטעם וניל(לא חובה מחזק את הקצפת. )
קישוט:
אבקת קקאו
אופן ההכנה :
קלי קלות !!!עשר דקות הכנה לבסיס,עוד 5 דקות הכנה של הקצפת,3 דקות לקישוט !!
לפני הכל אני שמה 5 גרם ג'לטין עם 25 גרם מים קרים בצלוחית קטנה.ועוברת למתכון.לא חובה לשים ג'לטין אם אתם אוכלים את העוגה קפואה כגלידה.הג'לטין עוזר לנו לייצוב העוגה אני חוזרת !אפשר להכין בלי זה פשוט יהיה רך יותר ופחות יציב בחיתוך.
שמים את כל החומרים של הבסיס בקערה למעט הפייטה מכניסים למיקרו למשך דקה וחצי.מוצאים מערבבים מוסיפים את שברי הפייטה מערבבים ויוצקים לתבנית או רינג קוטר 24.
פייטה זה שברים של וופל עדינים וטעימים קונים את זה בכל חנות שמוכרת מוצרי אפיה.ביסקוויטים פחות מתאים כאן אם אין עדיף פצפוצי אורז או קורנפלקס טחון גס.או לשבור כמה גביעי וופל של הגלידה.
אם משתמשים ברינג לעטוף את התחתית בניילון נצמד ולמתוח ויש לנו תחתית מעולה.
מכניסים למקפיא לעשר דק. בזמן הזה אני מכינה את הקרם.
שמה 200 גרם שוקולד מריר עם שמנת מתוקה אחת בקערה ומכניסה למיקרו ל2 דקות.
מוציאה ,מערבבת ומוסיפה את הנוטלה .בכוונה לא שמתי את הנוטלה עם השוקלד להמסה כי אני רוצה שנוטלה תקרר לנו את הגנאש.
במקביל בזמן שהכנסתי למיקרו את השמנת והשוקלד אני מקציפה 2 שמנת מתוקה כוס חלב ואינסטה פודינג שוקולד בלגי עד לקבלת קרם.לא קרם חזק .קרם הסיבה שהוא יתייצב במקרר וכאשר ניצוק אותו לרינג הוא יכנס היטבו בגימור הוא יצא חלק!ולא היה יהיה מקומות של כיסים ריקים.
למי שהחליט ללכת על ג'לטין לא לשאול אותי כמות בכפות ובכוס פשוט לשקול !!!שקילה זה חובה כאן.מכניסה למיקרו למשך 12 שניות את הצלוחית ששמנו 9ה קודם מים קרים.מוציאה מעבירה מהקערה עם השוקולד קצת לצלוחית מערבבת ואז מעבירה הכל לקערת השוקולד בחזרה ושוב מערבבת.ואז מעבירה את הקערה שוקולד לקרם שהקצפנו מקפלת את 2 הקרמים.לקרם אחיד.
ניגשת למקפיא מוציאה את התחתית מהמקפיא יוצקת את הקרם ומכניסה להקפאה של 5 שעות מינמום.
בעזרת מטלית עם מים רותחים אני מחלצת את העוגה מהרינג.פשוט עוברת על זה הרינג מסביב פעמיים עם המטלית החמה.
מקציפה קצפת ,מזלפת מפדרת אבקת קקאו מלמעלה.אל תוותרו על הקקאו זה חלק מהטעם של הביס המושלם !
ומקשטת מסביב במטבעות השוקולד.
קלי קלות ויש לכם עוגה מרשימה יפה טעימה שכל ביס אתם טסים לחלל וחוזרים
הערות :
אפשר כל חברה של שוקולד שאוהבים אבל תעשירו את הטעם כל פעם עם שוקולד אחר.זה משנה את הטעם וזה יאמי והכי כייף לגוון.
אפשר בתחתית שוקולד חלב בלי אגוזים.ואז במוס לשים עם אגוזים.ואז בחיתוך יהיה לכם מוס ושברי אגוזים
ניתן להקפיא עד העוגה ברינג/תבנית עטופה בניילון נצמד עד 3 שבועות !!!!אפשר לקשט באותו יום שמגישים.
אני מפשירה את העוגה שעה וחצי לפני הגשה בגלל שעש ג'לטין היא נשארת יציבה ויפה.
לגרסת פרווה להמיר את את החמאה בשמן קוקוס ואם שמים שוקולד מריר אז להוסיף חצי כוס חלב קוקוס.את השמנת לשמנת צמחית ואת החלב בחלב קוקוס.אבל לדעתי גרסת פרווה פחות טעימה.
זהו !
ואם שכחתי משהו אתם בטח תזכירו לי חחח
בהצלחה ♡
ואם אין מקום במקפיא? אפשר להכין?