האמת?!
קשה לי להחליט מה יותר טעים ועם מה להתחיל 🙂
הלחמניה העסיסית עם הבצל המטוגן 🙂
או הפיתה הפתוחה עם המון בצל ורוטב טעים שנוזל ובצק טיפה קראנצי שכולו רוך מבפנים.
לכן החלטתי שהפעם מקילו בצק נעשה גם את זה וגם את זה !!
אגב !המקור של המתכון הזה מבית אמא, שם הפיתות עם בצל נאפו בטאבון.
בחג סוכות ההורים שלי לא עבדו, וכל יום הייתה שמחה וצהלה, בכל זאת מצווה לארח ולשמוח בסוכה.
באחד הערבים של חול המועד אמא הייתה מכינה ועל הדרך שולחת לכל השכונה 🙂
אני זוכרת תמיד איזה מחמאות היא הייתה מקבלת.
השבוע בעלי קנה לי צעצוע חדש ,טאבון ביתי 🙂
ישר נזכרתי בתקופה הזו ואמרתי הנה עוד מתכון מנצח !
ההפתעה של המתכון הזה , זה הלחמניות. יצא טעים ואני כבר מחכה להזדמנות לעשות עוד נגלה !
אז לפני שאני עושה שוב הנה המתכון :
המצרכים:
קילו קמח
4 כפות סוכר
2 כפות שמרים יבשים
3 כוסות מים
רבע כוס שמן קנולה
רבע כוס שמן זית.
כף מלח
מילוי :
3 בצלים ענקים, סוכר, פפריקה מתוקה, פלפל לבן, אבקת מרק עוף , שמן.פפריקה חריפה.
אופן ההכנה :
לוקחים את כל מרכיבי הבצק למעט המלח שמים במיקסר.לשים במשך 7 דקות
לא לשכוח במהלך ה7 דקות האלה לשנות דרגות מהירות .פעם הכי גבוהה פעם באמצע
פעם בהתחלה. הפעולה הזו חשובה מאד כי היא מחקה את תהליך הלישה הידני.
אחרי 7 דק להוסיף את המלח ולתת למיקסר לישה נוספת של 2 דקות.
לכסות את הבצק בנליון. לתת לו התפחה של שעה.
בזמן ההתפחה נכין את המילוי :
נטגן עם שמן 3 בצלים ענקים פרוסים לפרוסות. זה בערך רבע כוס שמן.
אחרי 3 דקות של אידוי הבצל נוסיף כף סוכר שתתקרמל קלות עם הבצל ותיתן לו טוויס מתוק עדיין.
אחרי 3 דקות נוספות שהבצל מתחיל להיות בשקיפות נוסיף כף פפריקה אדומה כפית אבקת מרק
עוף,חצי כפית לבן.רבע כפית מלח ורבע כפית פפריקה חריפה. לא חובה ,אבל בשביל העקיצוץ 🙂
נערבב היטב לטעום, לתקן אם חסר משהו.ולטגן עוד דקה וחצי.
נוריד מהאש,מניסיון לא לטעום עוד , זה טעים ואתם עלולים להישאר בלי מילוי.
אגב טיפ בונוס, זה הולך נפלא עם חומוס רק תוסיפו פטריות }{
לקרר.
אחרי שעה של התפחה להוציא את גוש הבצק ולחלק לשתיים.
מחצי הראשון נקרוץ 10 כדורים ונכין פיתות
מהחצי השני נקרוץ גם 10 כדורים נכין לחמניות.
נקמח את משטח העבודה ונפתח את כל הכדורים לפיתה.
על 10 כדורים ראשונים נפזר מהמלית ונעביר לתבנית אפיה.
לאפות בחום של 200 מעלות. עד הזהבה. אצלי התנור מחמם גבוה אז שמתי 180 מעלות.
את העשר הכדורים הנותרים נמלא גם בעיסה ונסגור כמו שק.
ועם היד נגלגל עד העלמות קצוות השק. נשים את הכדור עם החלק שסגרו כלפי מטה.
נמרח ביצה סומסום נתפיח התפחה קצרה של 20 דקות בנתיים נחמם את התנור ורק אחרי שהוא חם חם נכניס לתנור את הלחמניות.
אפיה בתנור שחומם ל180 מעלות. עד הזהבה.
טעים מאד.
בהצלחה 🙂
אפשר פרטים של הטבון הבייתי? זה בבית או בחוץ ? עובד על…?? מחיר….
זה בחוץ עובד על גז הוא קנה בכפר עלה לו 500 שקל חח
הי יונית
הכנתי את המתכון, בינתיים יצאו מהתנור הפיתות והן מעולות!
רציתי לדעת האם אפשר להקפיא את הלחמניות, ואם לא, לכמה זמן הן טובות.
תודה ☺
היי מירי
סליחה שאני עונה עכשיו באיחור של יום
אבל שישי אצלי זה יום לחוץ.
אני תמיד ממליצה לאפות 3/4 אפיה ולהקפיא, להפשיר ולתת עוד רבע אפיה ויש לך
מוצר חדש כאילו עכשיו הכנת אותו
בהצלחה }{
אלופה אני חייב לנסות זה נראה סוף
אירחתי את המשפחה של בעלי והכנתי את הלחמניות ביום שישי…..יצאו מדהימות וגנבו את ההצגה… תודה רבה על מתכונים מנצחים
היי יונית מאוד אוהבת את המתכונים שלך!!!!!!!!
רציתי לשאול איך הבצל צהבהב בתמונות ? שמת כורכום?
והאם אין צורך בהתפחה שנייה כשהלחמניות בתבנית?
איזה כייף לי…תודה .שמתי כורכום בבצל.
ויש צורך בהתפחה של חצי שעה לפני הכנסה לתנור
הלחמניות בצל זה אמאלההההה?
חחחחח אמת !
גם אנחנו מכינים אותו דבר
אבל במקור מוסיפים שומן עוף
אבל לא בתשעת הימים
היי יונית, בבצק שמים גם את השמן קנולה וגם שמן זית?
והאם אפשר במילוי טונה?
תודה את נהדרת?
הי יונית, האתר מעולה?
איזה כוס מדובר? חד פעמי?
אם לא ציינתי איזה כוס אז בינלאומית שזה 240
בוקר טוב,
רציתי להגיד תורה על המתכון.
הלחמניות יצאו פשוט מדהים!
תודה רבה
שלום לא צריך לעשות לאחר המילוי הטפחה שניה?
הייי
המתכונים שלך הורסים אחד אחד…שאלה בקשר ללחמניות בצל את שמה את התנור על תורבו או רגיל(שתי פסים)?
טורבו 180 מעלות
וואו יצא מדהים. תודה רבה!
היי יונית אפשר להמיר את הקמח לקמח כוסמין?
הכנתי את הלחמניות, יצא מדהים ממש טעים. תודה רבה
באהבה♡
הכל ניראה אצלך מגרה מושלם!!! יש אפשרות להכין את הבצק באופן ידני ללא מיקסר ??
בוודאי
היי יונית ! הכנתי פעמיים את הלחמניות ויצא מושלם רק בעיה אחת.. הבצק יוצא לי נורא דביק וקשה לי להסתדר איתו.. מה אפשר לעשות?
הי יונית האלופה, עם בצל סגול זה גם יעבוד?
היי יונית תודה על המתכון הנפלא הוספתי גם פיטריות. יצא מושלם.
הי יונית, הלחמניות מושלמות!!!
שאלה לגבי הבצק, אם אני שמה אותו להתפחה בבוקר, אך רוצה להכין את הלחמניות בערב….
כמה זמן הוא עכול להשאר בחוץ? האם להכניס למקרר בשלב כלשהו?
היי
פעם ראשונה שאני עושה מתכון שלך.
יצאתי מעולה !!!
תודה רבה
היי,
יש לי טאבון חשמלי, מכינה איתו פיצות מעולות…
השאלה האם אפשר ומתאים לאפות את הלחמניות והפיתות בטאבון?
וגם- אם אני רוצה לשים בפיתות מעל זעתר במקום בצל מתי מומלץ להוסיף את הזעתר ואיך? (עם שמן?)
תודה!
הי,
רציתי לשאול מה הכוונה להוסיף חומוס ופטריות? גרגירים? בפנים?
תודה
יצא ממש סוף תודה?
היי יונית נראה מושלם.
האם הבצק יתאים למילוי מתוק גם?
וכמה זמן הלחמניות הממולאות שורדות במקרר?
אפשר להשתמש בקמח כוסמין?
ואם כן אז איך בדיוק?
כן באותו היחס
תודה רבה על המתכון
יצא טעים ממש 🙂