אם תשאלו את אמא שלי איזה תוספת בשבת יונית הכי אוהבת….
היא לא תחשוב אפילו שנייה אחת וישר תגיד שופלור!!
אם תשאלו את הבנות שלי…..
איזה תוספת מהבישול המרוקאי שאני מכינה הן אוהבות………..?!
בנוק אאוט מוחץ השופלור מנצח את האפונה, פולים, שועית ירוקה, בטטה קסבייה וכד….
האמת………
כשאני חושבת על זה עכשיו וכותבת ……….
אני לא ממש יודעת מה אני אוהבת יותר?!
את הכרובית המטוגנת או את הפתיתה של הלחם ספוג ברוטב הפשוט והטעים.
לדעתי גם וגם 🙂
מצרכים :
פרח כרובית אפשר טרי אפשר סנספורט או של השופרסל במקררים.
קמח
3 בצים
4 -5 שיני שום
4עגבניות מגורדות בפומפיה.
כורכום
כף אבקת מרק עוף
פפריקה אדומה מתוקה
סוכר.
שמן
אופן ההכנה :
מי שקנתה את הכרובית הקפואה מפשירה את תכולת השקית ומחכה לשלב הבא.
מי שלא לא נורא מחלקים את ראש הכרובית לתפרחות קטנות ,שוטפים ומעבירים לסיר גדול ,ממלאים מים בגובה תכולת הסיר
ומבשלים את הכרובית חצי בישול.[בערך עשר דק גג רבע שעה ]
מסננים את התפרחות. מקררים כמה דקות.
שלב 2 זה שלב של כולם גם של אלה שקנו קפוא.
מכינים קערה עם קמח, קערה עם 3 ביצים טרופות.
כן קמח.הטבילה בקמח לפני הביצה דוחה ספיגת שמן וברוטב הוא מקבל נפח וטעם .
מקמחים את תפרחות הכרובית ,טובלים בביצים הטרופות.ומטגנים מכל הצדדים.מוציאים למסננת או לנייר סופג.
בסיר גדול [אני משתמשת בסוטאז ]שמים שמן ושום קצוץ.מזהיבים קלות את השום אחכ מוסיפים את העגבניות שגירדנו.
מאדים את העגבניות והשום טיפה ואז מוסיפים מים רותחים.[רותחים כי זה מקצר זמן ותו לא ]
מים אני מוסיפה לפי כמות התפרחות שיש. קצת פחות מהחצי בסיר הסוטאז.
ואז מתחילים לתבלן כף טובה של מרק עוף, כף טובה של פפריקה אדומה, רבע כפית כורכום, 2 כפות סוכר גדושות
לטעום ולתקן , לא לפחד לטעום.
אחרי ערבוב טוב של כל התבלינים.
מכניסים את התפרחות לרוטב,ממניכים את האש ומבשלים על אש קטנה רבע שעה או עד ריכוך סופי של התפרחות.
מגישים את זה כתוספת או כמנה עם לחם.
בתאבון.
נראה טוב! מכינה מחר ❤️
מלכה שלי ♡
מעולה יבורכו ידייך ושפע של הצלחה
תודה רבה ♡♡♡
נראה מדהים, כבר מתארגנת להכין לששי בערב. תודה (:
אשמח לשמוע איך יצא ?
יש אפשרות לעשות את הכרובית ללא טיגון ?ואך
את רוב המתכונים שלך שצריך טיגון אפשר ללא (בתנור)
הי,
נראה מעולה,קצת קשה לי תבשילים מתוקים,יש אפשרות לשנות שיהיה פיקנטי ולא מתוק?
בוודאי תורידי את הסוכר.אבל לא לגמרי רבע כף לאיזון טעמים זה לא ישפיע.מבטיחה
היי יוניתי יקרה ואהובה,
יש מתכון בגרסה כשרה לפסח?
זה הדבר הכי טעים בעולם!!!
היי יונית נראה יאמייי
אפשר לטגן עם ציפוי טבעוני ראיתי הסירטון של עם אמיר תוכלי לכתוב לי כמויות
הכנתי מספר טעמים אליפות ממש טעים
היי יונית ,
האם הטיגון הוא טיגון בשמן עמוק ?
הי יונית אפשר לצרף עוף לתבשיל?