זו הלזניה הכי טעימה והכי קלה להכנה בעולם !
עשר דק כולל שטיפת כלים וזה שלכם ……בתנור 🙂
קל קל להכנה ומה זה טעימה….
ואם אני אצטט את הבת שלי אמא מה זה????אי אפשר להפסיק לאכול את זה .
אז כן זו המטרה שלי שתהנו מעוד חתיכה ועוד חתיכה עד שלא ישאר כלום .
מי שאוהב פיצות פסטות השילוב הזה בול בשבילו.
והבונוס ?
לא עובדים קשה בכלללללללל
אז שנתחיל ?!
חומרים:
חבילה עלי לזניה
2 צנצנות רוטב פיצה יד מרדכי
1 צנצנת בזילקום יד מרדכי
250 מל שמנת מתוקה
400 גרם פתיתי מוצרלה
200 גרם פתיתי עמק
מלח, פלפל, תבלין פיצה ,סוכר
תוספות:
תירס פטריות זיתים אפשר לגוון בחצילים פלפלים וכד
אופן ההכנה :
קלי קלות !
לפני שתשאלו למה להכין עם יש לנו מוכן אז אני עונה :
נכון יש לנו רטבי עגבניות מוכנים של יד מרדכי אבל צריך טיפה לדלל ולחזק את טעם הרוטב כי אנחנו מוסיפים שמנת מתוקה שצעניקה מרקם פרשי וטעים ללזניה .
אופן הכנת הרוטב
בסיר קטן שמים את רטבי העגבניות של יד מרדכי .אני אוהבת את רוטב הבזילקום נורא אז שילבתי צנצנת אחת אני חושבת שזה מוסיף עוד גוון ☺ שמנת מתוקה כפית מלח כף גדושה של תבלין פיצה(זוכרים?! לחיזוק בגלל שהוספנו שמנת מתוקה) חצי כפית פלפל וכף סוכר לערבב הכל היטב ולבשל הכל עד רתיחה
אופן הרכבת הלזניה :
משמנים או מרססים תבנית מלבנית בינונית עו עגולה קוטר 26 ומניחים עליה שכבה של דפי לזניה
מעל שכבת עלי הלזניה לצקת רבע כמות מהרוטב ,למרוח אותו ולפזר רבע מכמות מיקס גבינות ומעל תוספת שאוהבים אני הלכתי על תוספת זיתים.
ושוב מעל שכבה של דפי לזניה
ושוב רוטב תוספת תירס וגבינות
ושוב שכבה של דפני לזניה ומעל שכבה של רוטב שכבה של פטריות
ומעל שוב שכבה של דפי לזניה
מעל העלים הפעם מפזרים את מה שנשאר ממיקס הגבינות ומעל רוטב
מכסים בנייר אפיה מעל ומעל נייר כסף
אופים בתנור חם 170 מעלות למשך 45 סגור
ומגישים.
הערות:
אם קרה ונשארתם בלי רוטב כי לא חילקתם טוב ל4 אז לא קרה כלום תוסיפו למה שנשאר לכם שמנת מתוקה טיפה מלח והכל טוב.
אני בחרתי שילוב של רוטב פיצה ועוד גוון של בזילקום מי שלא אוהב יכול לשים רק רטבי פיצה.
אפשר להכין יום יומיים קודם ולמחרת להגיש ככה הלזניה סופגת טעמים והיא קלה לחיתוך .
אפשר להקפיא לזניה בכלי אטום היטב עד חודש ימים.
אפשר לגוון באיזה תוספות וסדר שאתם אוהבים לא חייב כמוני
הכי חשוב לזכור לשמן תבנית שכבה עלי לזניה שכבה של רוטב מעל תוספת וגבינות ושוב שכבה עלים רוטב תוספת גבינות שוב שכבה של עלים רוטב תוספת וגבינה שוב עלי לזניה רוטב תוספת וגבינה וסגירה בעלי לזניה רוטב וגבינה.זהו קלי קלות ?
הכנתי עכשיו! נראה ומריח נהדרררר.
טרם מוכן אבל רק לפי הרוטב, אין ספק שזה הולך להיות נדיר!
תודה.
יונית הלזנית גבינות יצא משהו משהו תודה רבה יאלופה
שלום אנו מקפידים לאכול כשרות אחרת מיד מרדכי.. איך בכל זאת אוכל לעשות את המתכון הזה אם הכל על בסיס זה?