אני אומרת לכם….השילוב של עגבניות חצילים בשקשוקה זה החיים…ואם אתם כמוני אוהבים גבינות בשקשוקה אז נגיעות של גבינה בולגרית פיראוס מעודנת לוקחת אתכם לביקור של כמה דק מגן עדן?ממש ככה.
צרחות(בקטע טוב )של טעים לי ו… אושר מכמה קל להכין שקשוקה טעימה.
בכלל שקשוקה בעיני היא אחלה ארוחת ערב ואפילו גם ארוחת צהרים שאין הרבה זמן להכין ובא משהו טעים לצד פחממה אהובה של בגט/לחם שחור טרי .
תדעו לכם שלאמא שלי היו נקיונות וסידורים היא תמיד הייתה סוגרת לנו את הפינה עם שקשוקה וחתיכת לחם שחור,הייתה עושה לנו סלט ירקות ,סלט עגבניות עם שום ופלפל חריף.צלוחית עם כמה זיתים ,צנון,בצל ירוק.ותאמינו לי היינו מאושרים מאד
אז שנתחיל ?!
חומרים :
8 עגבניות קלופות וחתוכות לקוביות.
פלפל אדום גדול או 2 קטנים חתוכים לקוביות או רצועות.
חציל גדול חתוך לקוביות
10 שיני שום אשר חצויים ל2(כלומר 20 חצאים)
גבינה בולגרית פיראוס מעודנת 5 אחוז.
פלפל חריף (לא חובה )
מלח פלפל פפריקה מרק עוף.
אופן ההכנה:
קלי קלות… אני מציעה להכין הכל על השיש מראש ותוך כמה דקות יש לכם שקשוקה מהסרטים.
שעושים שקשוקה עם פלפל אדום וחצילים אז קודם צריך לבשל את הקשים ואחכ את הרכים.
מה זה אומר?
לשים שמן בתחתית המחבת…ואז נקח פלפלים אדומים (לא לוותר פלפל אדום זה חלק מהטעם )שחתכנו לקוביות או רצועות מה שאתם מעדיפים ונתחיל לטגן אותם 2-3 דקות.
אני מעדיפה קוביות בגודל של 2 -3 סמ. כי זה נראה בעין יפה יותר בהגשה מאשר רצועות
אח"כ אני מוסיפה קוביות של חציל.וממשיכה לטגן עד שהחצילים מתחילים להתרכך ואז מוסיפה את שיני השום ואחרי דקה אני מוסיפה את הקוביות של העגבניות ואת הנוזל שיצא מהעגבניות בזמן החיתוך.פשוט לשפוט מהקרש חיתוך לתוך המחבת..נותנת להכל להתבשל בישול ראשוני.
במהלך הבישול הראשוני אני שמה 2/3 כפית מלח.מערבבת בעדינות ונותנת להכל להתבשל כמה דקות.בערך 3-4 דקות.
אחרי כמה 3-4 דקות רואים שהנוזלים התאדו והעגבניות והחצילים והפלפלים התבשלו. זה הזמן להוסיף חצי כוס מים רותחים כף פפריקה אדומה כף אבקת מרק עוף חצי כפית פלפל שחור. לערבב הכל ולהמשיך לבשל עוד כמה דקות.
הערת שידרוג:מי שאוהב כמון יכול להוסיף כפית כמון יוצא גם טעים.הגדולה שלי לא אוהבת כמון אז הפעם הכנתי בלי .עם בלי יוצא טעים ?
עכשיו אתם בטח שואלים למה הוספתי נוזלים?הנוזלים יעזרו לי לפתיחת התבלינים ויעזרו לי לבשל את הכל טוב יותר.לא לדאוג זה מצטמצם בזמן הבישול.במידה ואתם רואים אחרי כמה דק שחסר לכם נוזלים תוסיפו עוד.השקשוקה צריכה להיות רכה ועסיסית לא קשה.
אחרי כמה דקות אתם תראו בעין שהכל רך זה הזמן לפזר קוביות של גבינה בולגרית.אני אישית מכורה קשות לפיראוס מועדנת של תנובה.
אני מפזרת לפני הביצים בכדי שהגבינה תיכנס לטעמים של השקשוקה ואחרי הפיזור של הגבינה אני מתחילה לעשות גומה ולהכניס ביצה אחרי ביצה.
אני ממליצה לשבור ביצה לתוך כוס חד פעמי ולשפוך.
למה לתוך כוס? ככה רואים שאין דם ובטעות לא נכנסו שברי ביצה.
לכסות עם השקשוק עם מכסה למשך דקה שתיים
וזה מוכן…לטעום ו…..לבריאות ♡
הערות:
רצוי מאד להשתמש בעגבניות רכות ואדומות.מומלץ מאד לקלף את העגבניה בעזרת קולפן עגבניות.לא חובה אבל זה נעים יותר המרקם בלי קליפה.
חצילים אוהבים שמן ובדכ הוא סוחפים את השמן אליהם.אם אתם רוצים לחסוך בשמן פשוט תרססו אותם בספרי ותכניסו לתנור גריל 230 מעלות עד שזה מוכן.ולהכניס לשקשוקה אחרי שהעגבניות במחבת.ככה החצילים נשמרים שלמים ויפים בהגשה.
אחלה מתכונים , מוסברים ומצולמים לתפארת, תודה רבהההה???
אלופה צרחותתת כמה זה טעים אין עליך תודה על כול ההסברים המפורטים לפרטי פרטים ממש בזכותך אני משתפרת במטבח גם אחרי 28 שנות נישאין תודה רבה יונית היקרה
מתכון מצוין? תודה יונית
מתכון נהדר! אלופה!
תודה רבה.
אני מעוניינת להחליף את החציל בבצל, באיזה שלב אני מכניסה אותו?
את נהדרת
כייף לעקוב אחריך
ועוד יותר כייף להכניס אותך למטבח שלי ולבשל את מה שאת עושה.
עד כה יש שבחים וזה תענוג.
חג אורים שמח
שכל הטוב הזה שאת עושה יחזור אליך בענק
יצא מהמם, נשאב תוך 5 דקות. תודה!!!
מתכון מנצחחחח
התעלפנו , זהו
יונית ערב טוב בעלי הכין את השקשוקה עם החצילים יצא אש טעים מאוד תודה על מתכון מנצח
הי,
המתכון נראה מצוין, יש לי הערה ושאלות
1. למה צריך כוס חד פעמית, מה רע בכוס רגילה או קערית?
2. אין במתכון שום עלים או עשבי תיבול, בתמונה יש, מה חסר?
3. יש במתכון 2-3 כפיות מלח ועוד כף א. מרק (שזה בעיקר מלח) זה המון מלח, אולי יש תבלינים אחרים שאפשר להשתמש?
תודה
פשוט השקשוקה הכי טעימה שאכלתי בחיים שלי. מוצלח מאוד מאוד. תודה רבה