בייגלה חם תרצו או לא הוא כבר חלק מהישראליות שלנו.
אין פעם אחת שאני ביפו ואני לא עוצרת וקונה כמה לבית.
ואין פעם אחת שמישהו נוסע לרומניה ואני לא שולחת לו לוואצאפ תמונה של הבייגלה הרומני ואומרת חובה !!!הבייגלה ברומניה הכי טעים בעולםםםםםם.
ומי שמכיר אותי טוב,יודע שהחולשה שלי זה בייגלה חם קראנצי מבחוץ ורך מבפנים שכל ביס שלו את עפה לחלל וחוזרת…..
אז בלי הרבה חפירות היום רק אציין שזה לא קשה להכנה.
הכנת הבצק לוקחת דקה,הלישה עשר דקות אבל זה לא אתם לשים אז תרגעו?התתפחה חצי שעה.ההכנה בפועל של הבייגלה הכוונה לצורות זה רבע שעה ועוד אפיה שזה עניין של כמה דקות לכל מגש??
בקיצור שווה להכין !שווה להפתיע והכי טעים בבית. מקילו יוצא 16 בייגלה יפים אפשר גם 18.
ואגב זה אחלה רעיון לבית חם /ערב גיבוש/יום הולדת מקורית.
טוב אני שותקת….עלאק לא חופרת היום ?????
אז שנתחיל???
חומרים:
קילו קמח.
2 כפות שמרים יבשים
5 כפות סוכר
2 וחצי כוסות מידה של מים
חצי כוס שמן.
כף מלח.
חומרים לטבילת הבייגלה:
סיר קוטר 26.
2 ליטר מים
2 כפות גדושות סודה לשתייה
רבע כוס סילאן.
קישוט:
שומשום,מלח גס,גרעיני חמניה וכד….
אופן ההכנה :
את הקמח אנחנו שמים בקערה איתו את השמרים ואת הסוכר המים והשמן ומתחילים ללוש או לערבל בעזרת וו לישה עד שמתגבש לנו גוש בצק.אז שמים כף מלח.ונותנים לבצק להמשיך להתערבל 7 דקות על השעון.
אחרי 7 דקות לכסות במגבת ולהתפיח חצי שעה.
עשר דק לסיום ההתפחה לוקחים סיר שמים בו 8וחצי כוסות מידה של מים או 2 ליטר.2 כפות סודה לשתייה רבע עד חצי כוס סילאן זה הצבע של הבייגלה .ומערבבים ומביאים לרתיחה ברתיחה מורידים את הלהבה לאש נמוכה ומחכים לבייגלה שיכנס למים למשך 40 שניות.
מטרת ההכנסה היא ליצור קרום שיתן את הקראנציות והתפחה סופית של הצורה.אגב הצורה שתיצא אחרי הטבילה ככה היא תיהיה אחרי אפיה.מטרת הסילאן היא להעניק את האחידות של הצבע של הבייגלה.ואת הצבע עצמו.
אז אחרי חצי שעה של התפחה קצרה.זה בייגלה לא לחמניה או לחם אין צורך היותר התפחה.יותר התפחה תיתן לכם כבר בייגלה לחמניה.אז שימו לב בבקשה.אז אחרי ההתפחה לקרוץ 16 כדורים. אפשר 18 אתם בוחרים את העובי והמידה של הבייגלה.
לפתוח כל כדור לנחש באורך מטר וקצת…
לגלגל לצורת לב.את הקצוות לקשור ולהדק לצדדים.
יש סרטון לא לדאוג. לטבול במיד ועם כף רחבה מחוררת להוציא ולהניח בתבנית.
להבריש במים וסילאן ולקשט(אפשר גם בביצה /תה חזק עם סילאן). להניח על תבנית עם נייר אפיה טיפה משומנת.
לאפות בתנור חם 210 מעלות עד הזהבה.
להוציא להמתין שזה מתקרר קצת כי רק אז זה יצא מהנייר אפיה.אם תנסו שזה חם תמצאו את הבייגלה דבוק ואז הוא עלל להיקרע.
אני מבינה שבא לכם לטעום ואיך יצא…קצת סבלנות.
להגיש לצד זעתר טיפה מלח גס.
לתייג אותי ולתת לי לשמוח שעוד מתכון שלי מיושם.
אוהבת אתכם מלא♡♡♡♡ ומי שלא עוקב אחרי באינסטה מפסיד חחחח yoniy_z.
אלופהההההה
רציתי להודות לך על מתכון צלי הבשר עשיתי והצלי יצא מוששששששלם בהכל הכל
יצא נפלא תודה על המתכון המוצלח
הכנתי יצא מעולהההההה
וטעים
תודה תבורכי
הבייגלה נראה ממש נפלא בטוח שבשמחה אכין בקרוב .
אגב ביום חמישי האחרון הכנתי את הקציצות של סבתא סולטנה ופירסמתי בפייס בוק כמובן שתייגתי חבל חבל דלא ראית .
בעכבותי הכינה חברה שגרה בלאס וואגס יצאוהלה נהדרות יותר משלי וזה מופיע אצלי .
היי יונית, חג שמח!!!
אני רוצה להגין את הבייגלה המופלא שהכנת אבל..
מה זה בדיוק כוס מידה למים שציינת? אפשרי תמונה? לא בטוחה שיש לי..
תודה רבה ותמשיכי להיות קוסמת!
כוס מידה שווה ערך לכוס חד פעמי שתייה חמה
הי, תודה על המתכון. האם ניתן להכין גם חצי כמות ? להכין ולהקפיא? קמח מלא או כוסמין זה אותם יחסים? תודה על המענה
כן ,
קמח כוסמין ממליצה ובאותו יחס
יונה אפשר דבש במקום סילאן? ?
כן
בכל פעם שאני מחפשת מתכון מנצח ….בסופו הכי מנצח הכי טעים הם המתכונים שלך.
תודה רבה
יונית, המתכון נהדר וקל להכנה. הכנתי אותו כבר פעמיים.
הי, חשבתי להכין את הבייגל למשלוח מנות עם גבינות ליד. האם הוא מתאים? זה בייגל רך?
בהחלט
מעולה! תודה.
הם יהיו טובים אם אכין אותם בתחילת השבוע, אקפיא מיד, ואחמם ביום המשלוחים?
הבצק יצא דביק זה בסדר?
אם דביק יותר מידי אז תוסיף קמח.קמח משתנה מחברה לחברה וסופח נוזלים בצורה אחרת.אין בעיה להוסיף טיפה קמח
מושלם!!! מכורה למתכון הזה!
הי יונית
לאחר שמכניסים למים צריך לתת עוד התפחה?
היי, אפשר לוותר על הסודה? או לשים משהו אחר במקומה?
זה רק טבילה הסודה מנפח וגורם לקראנציות
מתכון מושלם!
הכנתי חצי קילו ויצאו לי 16 בינוניים
וטעים כל כך!!
תודה על המתכון הוא מושלם
אין עליך יונית!!!!!
אני מתה על המתכונים שלך!!!!לא מותרת עליהם…
אתמול עשיתי את הביגל לא עבר 10 דק' וחוסל
אין עליך בעולם!!!
המתכון נראה מצויין! כמה זמן אפיה?
היי יונית ,
אני בדיוק הכנתי בצק לבייגל
על איזה מצב אני אופה את הבייגל?
וואוו, וואווו, וואוווו,,,, יצא פצצה!!! כל מתכון שלך אליפות!
כמה זמן אפיה?
מתכון מושלם!
יוצא כל-כך טעים ועם ההסבר המעולה
שלך אי אפשר לטעות.תודה
יונית היקרה, את ממש מלכה! 2 שאלות בבקשה:
1. האם ניתן להקפיא? ואם כן – באיזה שלה? לפני אפייה או אחרי?
2. כשהוצאתי את הבייגל מהמים עם הדבש והסודה לשתייה, הבייגלים יצאו לי מאוד רטובים, וצורתם נהרסה. מה לדעתך יכולה להיות הבעיה אצלי?
המון תודה!
קודם כל תודה רבה רבה על המתכונים וההסבר המפורט!!!!
2 שאלות:
האם זה יוצא ביגל מלוח?
והאם אפשר לוותר על הקטע של הסילאן במים או שזה הכרחי?
מתכון אליפות!
בייגלה מושלמים במינימום מאמץ.
התחלתי את הבצק לפני קצת יותר משעה וזה כבר מוכן.
תודה יונית על השיתוף 🙂