טוב תקשיבו לי טוב טוב !אין לי זמן לסיפורים(להקדמה ) חג פסח בפתח ויש לי מלא דברים על הראש.אבל דבר אחד תפנימו זה ה-קציצות לחג הפסח !
טוב נו אז כמה מילים על הקציצות !עלאק אין לי זמן….מתה על חפירות היונה הזו ?לא מסוגלת בלי לדבר לברבר …??
את הקציצות האלה אני מכינה בחג פסח ,הילדים מתים על זה !
לא רק שלי גם של האחיות שלי !אולי בגלל הציפוי של קמח המצה שנותן הרגשה של שניצל.
אמא שלי שלא המציאה את המתכון וקשה לה לתת מחמאות כי זה לא שלה . אבל אני יודעת שהיא אוהבת כי כשאני רואה שהיא שמה בשקט בשקט קציצה אני יודעת שהיא בחיין לא תגיד מילה טובה אבל זה סימן טוב?
אבל הערות שאני מבשלת עם המון מלח מותר לה!היא לא מבינה שאם היא הורידה מלח בבישול שלה אוטמטית כל מה שעם טיפה מלח יראה לה מלוח.אבל אני לא מתווכחת עם מרוקאית????בעצם כן אבל בקטנה
טוב נתחיל ?!
חומרים :
חצי קילו חזה עוף טחון
תפוא מבושל מעוך או מגורד
כרישה אחת יפה קצוצה שעברה בישול קל
1 בצל קצוץ מטוגן.
1 קישוא מגורד
רבע צרור כוסברה קצוצה
רבע כוס פטרוזליה קצוצה
4 כפות פירורי מצה.
כפית אבקת אפיה
ביצה
כף שמן.
מלח פלפל ,פפריקה, בהרט,קינמון,מרק עוף
אופן ההכנה :
מתחילים עם הכרישה/לוף את החלק הלבן אני קוצצת ומכניסה לסיר קטן עם מים ועם תפוא שקולף ונחתך לקוביות.את הכל בסיר אני מכניסה לבישול של עשרים דקות.
את התפוא אני חותכת לקוביות שיתבשל מהר.
את הכרישה אני לא רוצה בישול ארוך מספיק לי בישול של רבע שעה גג 20 דקות .
אגב אם התפוא לא התבשל כמו לפירה אז אפשר לגרד אותו בפומפיה.לא להלחץ למרות שבדכ הוא רך אחרי רבע שעה.אבל לוקחת מראש מצבים ואומרת לכם.
בזמן שהכרישה מתרככת במים אני מתחילה לקצוץ בצל גדול ולהזהיב אותו במחבת עם טיפה שמן.עד שהוא מזהיב וככה איך שהוא אני זורקת לקערה עם החומרים.
אפשר לוותר על הטיגון של הבצל אבל תדעו שזה משדרג את הטעם ושווה את המאמץ.אם אתם מוותרים על הטיגון אז לקצוץ דק דק את הבצל….
ועכשיו אופן הכנת העיסה:
לקחת קערה לשים את כל החומרים שברשימה שזה אומר :חצי קילו חזה עוף קישוא אחד מגורד בצל מטוגן כרישה חלוטה.תפוא מבושל.ירק .4 כפות פירורי מצה.וכפית אבקת אפיה.תבלינים ;התיבול ככה :לשים בקערה כפית בהרט ,כפית פפריקה,רבע כפית קינמון,כפית מלח ,כפית מרק עוף וכף שמן מעל שכל התבלינים יספגו היטב בעיסה שלנו.
לערבב הכל היטב ורק בסוף אני מוסיפה ביצה שתקשור את העיסה.
להכניס את העיסה לחצי שעה למקרר.
אחרי חצי שעה לכדרר קציצות.
לטבול בפירורי מצה.
לטגן במחבת עם שמן.גובה השמן יהיה בערך רבע מהגובה של המחבת.
בהזהבה מוצאים.
טועמים…צורחים…..טעיםםםםםם…..ותודה ליונית?
הערות:
חשוב מאד כאשר הכרישה והתפוא מוכנים לסנן ולסחוט טוב טוב את הכרישה ולהניח בקערה העיסה.
אפשר לוותר על המרק עוף למי שרוצה שימו עוד טיפה מלח וקצת כורכום.
אבקת אפיה זה לא טעות היא תעניק לנו אווריריות.
אם בא לכם ציפוי עדיין אז קמח ללא גלוטן
אם רוצים בגרסה לא כשרה לפסח אז פירורי לחם בעיסה ובציפוי אפשר סולת או קמח או אפילו פירורי לחם.
הקציצות האלה יכולות להיכנס לרוטב איזה שאוהבים ולקבל מרקם רך .
כמו רוטב עגבניות :שמן בתחתית הסיר 3 כפות רסק קופסא של עגבניות חתוכות איטלקי בלבד! כף מלח רבע כפית פלפל שחור כף אבקת מרק עוף.ו2 כוסות מים.
רוטב צהוב : 4 שיני שום לטגן עם 3 כפות שמן.להוסיף חצי כפית כורכום.לערבב 2 כוסות מים רותחים.כף אבקת מרק וכף סוכר.
נתתי לכם רעיונות אם יש לכם רוטב שאתם אוהבים לכו על זה למרות שלדעתי הם הכי הכי טעימות ככה.
וילדים מתים על זה !!!!!
בהצלחה ?
ו…….אם בא לכם לראות עוד דברים שאני עושה בואו לאינסטה שלי yonit_z
רק מה ?! אל תבואו רעבים כי זה יעורר אתכם !
אבל לפחות תראו סטורי ושלבי הכנה של מתכונים שאני עושה?
היי, האם אפשר להכין יום קודם ולטגן למחרת?
בוודאי ככה יספגו טעמים
שלום יונית. אני נהנית מאוד מהמרשמים שלך. תודה לך… שאלתי: במה אפשר לצפות את הקציצות בפסח במקום קמח מצה? (לביתי אסור בשום אופן לאכול מצות).
תודה וחג שמח!
קמח אורז,קמח ללא גלוטן..ואפשר גם ציפוי של ביצה עם קצת פפריקה
האם לדעתך יש אפשרות לאפות אותן?
בודאי…לא לשכוח לרסס ספרי שמן מעל
לא אוהבת בהראט… האם להוריד וזהו, או להוסיף תבלין אחר במקום?
תבלין לקציצות או ראסל אל חנוט
שלום יונית,
כמה קציצות יוצאות במתכון הזה?
תודה אירית
היי… יש דרך שאפשר בלי העוף?
אפשר תחליף סויה או בקר
במתכון את מדברת על קשוא שצריך לגרד , האם צריך לבשל אותו או לא ?
תודהמראש וחג שמח לך !
לא מגרדים ומכניסים לעיסה הנוזלים שיצאו ממנו ירככו את הקציצה
ובסוף לפני טיגון עם העיסה את לוקחת את הכדורים ושמה אותם קודם בתוך ביצה ואחר כך קמח מצה או ישירות לקמח מצה ? או שצריך לערבב את הביצה בתוך העיסה ולשים ישירות לקמח מצה ולטיגון?
תודה יונית
אם שמים ביצה בתוך העיסה אפשר לצפות .
ואם רוצים ציפוי עבה אז קמח ואחכ ביצה ולשמן
קציצות מצויינות! חיסרון אחד – אי אפשר לצלם אותן. איך שהוצאתי מהמחבת לצלחת, הצלחת חוסלה..
מתכון מעולה לילדים, פשוט טרפו אותן, אפילו הבן שלי בן שנה אכל שתיים.
אושר של תגובה♡ת ו ד ה ?
אפשר לעשות עם בשר טחון במקום עוף?
הי יונית, אם אופים את הקציצות כמה זמן אפייה צריך?
עד שהן מוכנות בודקים לפי הצבע והיד
יונית! צ-ר-ח-ת-י!!
טעים טעים טעים!!!!
תודה לאל שיש אותך, כל ארוחת החג בהשראתך.
חג שמח ואמן שנדע ימים טובים יותר ומהר
שלום יונית, המתכון ניכתב מזמן אבל אולי אצליח לקבל תשובה ממך – האם אפשר להקפיא את הקציצות? הן ניראות נהדר! תודה