הקיש של היום הוא שיחזור של ארוחת בוקר טעימה שאכלתי.
אני לא יודעת למה אבל הקיש הזה קרץ לי וזה הדבר הראשון שטעמתי ! והוא היה טעים לי
ואמרתי, שאני חייבת להכין בבית קיש מנגולד בגרסה שלי, ועל הדרך גם לכם.
אז כמו בכל מוצא"ש שבו אני עורכת ניסויים במטבח שלי [בשישי אין זמן !!!!!]
הכנתי את הקיש הזה, הייתי בטוחה שהבנות שלי יעקמו פרצוף ולא יגעו בקיש, כי כשאני מכינה סלט עלי מנגולד מבית אמא, אף אחד לא אוכל מלבדי.
ואני לא מתלוננת, כן?! אלף כי זה הסלט הכי טעים שיש, ב' ככה נשאר לי יותר :-)))))))
בקיצור, הקיש יוצא מהתנור, אני כמובן טועמת ראשונה, ואז אני אומרת בקול קולות, אין דברים כאלה, איזה טעים…
לא עוברת דקה, והופ, כולם במטבח , מה הכינה אמא, ומה זה אין דברים כאלה….
אני שיודעת שעכשיו הבנות מסתכלות על העלים ושואלות את עצמן, לטעום או לא….ואני הרי רוצה שהן יטעמו
אז אני לוקחת לי חתיכה, לבעלי, ומגישה ובדרך אומרת לו, אני אשמור לך חצי, תיקח מחר לעבודה….
מה לעבודה הגדולה צועקת, עוד לא טעמתי….והקטנה אומרת, אבל אמא רגע נטעם….
אבל אתן לא אוהבות מנגולד?
הקטנה שמעיזה תמיד לטעום, אומרת יא אמא זה טעים, הגדולה שמשחקת אותה כל הזמן שלא אוהבת שום דבר [כמו אבא שלה ]
טועמת ואומרת, לא אמא זה שלי, אני אשמור למחר…..אחרי בה"ס
אני ישר צוחקת, קורצת לבעלי, הוא צוחק, לרגע לא היה לי ספק שזה יתחסל!
הכל שאלה של איך מגישים :-))))))
אז אם יש לכם ילדים קטנים, אל תוותרו, תפעילו טקטיקה קטנה כזו או אחרת…. ותגרמו להם לאהוב ולהתחדש בטעמים.
ועכשיו למתכון ! כי חפרתי מספיק, נו מה אני אעשה , נותנים לי מקלדת ואני משתוללת !רגע, מתכון !
מ ת כ ון !
חומרים :
לבסיס הקיש קוטר 26
170 גרם חמאה
2 ורבע כוסות קמח.
כפית שטוחה מלח
כפית יפה של סוכר
ביצה.
2-3 כפות מים
מילוי הקיש :
350 גרם עלי מנגולד
חצי כרישה רק החלק הלבן.
גבינת פרסקה של גד
גבינה גרד דל פינה של גד.
3 ביצים
שמנת מתוקה
מלח פלפל אגוז מוסקט.
אופן ההכנה :
קלי קלות,לשים את כל חומרי הבצק וללוש לבצק רך וגמיש. את המים תשאירו לסוף, אם חסר תוסיפו. הכל תלוי בלחות הקמח.
אני הרגשתי צורך ושמתי 2 כפות לקראת הסוף.
על נייר אפיה ,להניח את הבצק ומעל נייר אפיה נוסף ולרדד את הבצק. אין צורך להקפיא ולחכות הרידוד הזה מקצר את הזמן.
באמצעות 2 ניירות האפיה. חשוב לרדד נכון .צריך שהעלה שנפתח לא יהיה עבה מידי ולא דק מידי שלא יקרע.
בכוונה אמרתי על נייר אפיה כי כאשר נעביר את הבצק לתבנית הפאי, יהיה לנו קל, אנחנו נרים את הבצק באמצעות הנייר
ונהפוך את הבצק לתוך התבנית, ונקלף את הנייר
את העודפים, אנחנו נוריד באמצעות מערוך , שנעביר לאורך כל השוליים.
ואם המזלג נעשה טיפה חורים ונכניס לאפיה מוקדמת, שזה אומר תנור חם 180 מעלות ו12 דק אפיה. עד שזה מתחיל להזהיב.
להוציא את הקיש.
בזמן שהקיש בתנור לאפיה מוקדמת, אני מכינה את המילוי. ככה שאיך שהקיש יוצא מהאפיה המוקדמת יש לי מילוי.
אני 3 דק בונה את הקיש מכניסה לתנור ושלום על ישראל.
אופן הכנת המילוי :
את עלי המנגולד אני תולשת מהענף הלבן לוקחת סיר או מחבת גדולה, שמה כף שתיים שמן זית ואני מאדה את המנגולד
למה?! כי אני רוצה להוציא את הנוזלים כי אם אני אניח את זה חי, הנזלים יצאו והצק לא יעמוד בזה ויהיו לנו סדקים . והקיש יהיה מלא נוזלים.
הכרישה- גם בכרישה אני לוקחת את החלק הלבן של הכרישה, מספיק כרישה אחת,ואני שמה בקלחת עם מים ומרתיחה 5 דקות.
אפשר לוותר על הכרישה למי שלא אוהב , בצל מטוגן יעשה את העבודה בצורה לא פחות טובה.
אגב זה גם טעים עם בצל, אתם יכולים לגוון פעם עם כרישה עם בצל מטוגן.. בצל אחד פרוס לפרוסות מטוגן עד הזהבה.
את עלי המנגולד אני מאדה על מחבת עם שמן זית כמה דק עד שהוא מתכווץ .
את הכרישה אני מרתיחה במים ומרגע הרתיחה אני מבשלת 5 דק.
את שניהם אני שמה במסננת ואני סוחטת את כל הנוזלים המיותרים.
הרכבת בקיש.
אחרי שראיתי שהקיש מתחיל להזהיב אני מוציאה אותו.
מניחה עליו בנדיבות עלי מנגולד וכרישה. או בצל מטוגן למי שאוהב.
מעל זה אני מניחה גבינת ריקוטה פרסקה של גד בערך 3 כפות שאני מפוררת מפזרת עם היד ו100 גרם גבינת גרנה פדנו מגורדת.
ורוטב שמורכב מ: 3 ביצים מידה L אם יש לכם M אז 4.
שמנת מתוקה כפית שטוחה של מלח, שליש כפית פלפל שחור וחצי כפית אגוז מוסקט.
לקשקש הכל בקערה ולשפוך מעל הקיש כמו בתמונה
הערה : אם לא אוהבים את הגבינות האלה אז אפשר גבינת שמנת של גד ומוצרלה או בולגרית או וגבינה צהובה לא לדאוג גם יצא טעים :-)))
להכניס לתנור שחומם מראש 180 מעלות[אני פשוט לא מכבה , כי הרכבת הקיש זה 2 דק ]
עד הזהבה …. ולהגיש חצי שעה אחרי שיצא מהתנור .
אגב למחרת הטעמים יותר משתלבים והקיש נהדר יותר .
לכן תכינו בשישי ובמוצאש הוא יהיה מושלם והטעמים יספגו בול !!!
נראה מעולה,
אך הכמויות לא ברורות כלל.
מה הכמות מכל גבינה?
כתוב במתכון:
גבינת ריקוטה פרסקה של גד בערך 3 כפות שאני מפוררת מפזרת עם היד ו100 גרם גבינת גרנה פדנו מגורדת.
ביתי הכינה היום.
יצא מוש…לם!!!!
טעים מאוד….
הכנתי עכשיו יצא מ ד ה י ם !!! כל הבית ריח מעורר תאבון תודה על המתכון!
עושה רושם מצוין; אפשר להכין גפם ללא בצק כלשהו?
המתכון טעים כנראה, אבל מאוד מומלץ לעשות הגהה לפני שלוחצים שליחה.
כמה שמנת? לא ברור הכמות
תודה
קיש נהדר. תודה רבה.
רק מציעה להכין בחמישי ובליל שבת יהיה מושלם…
היי,
רציתי לשאול לגבי המילוי – האם את מערבבת את הכל (מנגולד, כרישה, גבינות, ביצים ושמנת) ושופכת על הקיש?
או קודם שמה את הירקות ואז מערבבת את הגבינות, ביצים ושמנת ושופכת על הירקות?
לא היה לי כל כך ברור.
תודה!
הי יונית,
אני מעריצה מושבעת שלך.
כאילי אם אני רואה אותך ברחוב אני בוכה ומתעלפת כאילו ראיתי שחקן בינלאומי.
רק כדי שתביני שאני אוהבת אותך. כשאני מבשלת משהו חדש בבית, הילדים אוטומטית שואלים אם זה מתכון חדש של צוקרמן, ואני בגאווה כאילו זאת אני ומשמינה מכל המחמאות של המתכונים שלך
בקיצור, לא אלאה אותך בסיפורי מעשיות. שאלה על הקישים. אפשר להקפיא אותם לכמה ימים? שבוע?