השבוע פייסבוק הזכיר לי את החופשה ביוון מלפני עשר שנים….תמונות מהחופש עשו לי געגוע וכמו שאתם כבר מכירים אותי ?המטבח זה התרופה הכי טובה להחיות זיכרונות.
אז היום אנחנו נלך על מנה פשוטה,קלה להכנה,אבל מה זה טעימה…השילוב של ה4 מרכיבים יוצר פיצוץ של טעמים כאשר כל ביס זה פצפצץץץץץ של אושר.
במקור (יעני ביוון )מכינים את הסגאנקי עם גבינת פטה כבשים בלבד בתוך עלי הפילו המטוגנים ומעל שמים זיגוג של דבש….ואז יש לכם קינוח /פתיח לארוחת בוקר/ארוחת ערב…מפתיעה ורעננה.
אבל…… מה קורה?שאופים בתנור ולא מטגנים ?אבלללללללללל ?מוסיפים לעלילה…..טוויסט קטן….?כמו בטטה למשל????
התשובה: צרחות ושבירת צלחות חחחחח סיגה סיגה(לאט לאט)עם השבירה?עדיף תחילה שתכינו,תטעמו תתעלפו…?? ואת השבירה תשמרו
חומרים:
2 בטטות בינוניות
חב דפי פילו (רק מעדנות עם העטיפה של השטורדל)
250 גרם גבינת פטה כבשים 16 אחוז פיראוס.
דבש
קישוט:
שומשום(לא חובה )
אופן ההכנה :
סופר קלי קלות!!!!!
מקלפים את הבטטות חותכים לקוביות מבשלים עד ריכוך.(כמו לפירה)
שמים בקערה את תכולת גבינת הפטה של פיראוס את קוביות הבטטה ומרסקים.
אין צואך בתיבול .לדעתי השילוב של השניים מספיק ומאוזן(למי שחסר מלח ופלפל רשאי להוסיף אני לא הוספתי)
מרשה לכם לטעום ולהבין כמה השילוב של השניים טעים והלוווו תעצרו עם הטעימה של המילוי ?יש למלאות את דפי הפילו אז לא לטעום שוב!הכל אותו טעם????
הקיצור מעכנו הכל נכון ?
עכשיו לוקחים דף מרססים בספרי שמן, מניחים מלית במרכז של הקצה של העלה.אחכ סוגרים מימין סוגרים משמאל מגלגלים ומניחים בתבנית.(ראו סרטון )
סהכ יצאו לכם 12 יחידות.
לסיום מרססים שוב בספרי שמן מברישים ביצה ושומשום(אפשר גם לא להבריש ולקשט ורק ספרי שמן )
אופים בתנור חם !170 מעלות עד הזהבה.
מוציאים מזפזפים דבש מעל…..לוקחים ביס….מתעלפים
ואומרים יונית …..זה טעים!!איך לר חשבנו על זה קודם….
הערות :
אפשר אחוזי שומן פחות של הגבינה.
אני אישית מאד אוהבת את דפי הפילן של מעדנות כי הם לא נקרעים לי,רק עצה תפשירו אותם לילה במקרר או שעתיים בחוץ.
אפשר לוותר על הדבש אבל מניסיון אתם חייבים לטעום ולהבין כמה השילוב של המתוק מלוח קוסמי ♡
כמו כן ניתן לטגן אותם בשמן אבל הפעם לדעתי אפיה יותר מושלם !!
בהצלחה ♡
מושלם כמו תמיד!
אם אני רוצה גבינת בקר במקום, באיזה גבינה להשתמש?
בכוונה בחרתי פטה כבשים זה השילוב של הטעם המיוחד של הפטה והבטטה.
אבל בהחלט ניתן אני לא יודעת איך זה יוצא כי לא טעמתי.
אבל בעיקרון אפשרה פטה/בולגרית מועדנת/פטינה וכד
אפשר לוותר על הדבש?
אכן אבל בשבילי תטעמי ביס קטן…זה שוס
אבל עם לא אוהבת יכולה לוותר טעים גם כי המילוי שוס
את גדולה יונית, גדולה! הכי אוהת את ההומור שלך (במיוחד הסיפורים על בעלך) ואת אהבתך לאוכל טוב.
תודה רבה ♡♡
היי, יעבוד עם בולגרית 5 אחוז במקום הפטה? או שהיא מלוחה מדי בשביל זה?
הכל שאלה של טעם.לדעתי פטה ובטטה זה הזיווג הכי מושלם
האם לדעתך אפשר להחליף במתכון בצק פילו בבצק עלים?
זה בצק פילו…אפשר עלים אפשר פילאס
ושאלה נוספת האם ניתן לאפות מראש ולהקפיא
מהממת
כל כך מפורטת, כל כך טעים. כל מתכון שלקחתי ממך, אומץ בחום במטבח. לפעמים סתם נכנסת רק לראות מה חדש.
הטיפים שלך מצויינים.
כאמור- מהממת!
כמה בורקסים זה יוצא סה"כ??
האם אפשר להכין מראש ולהקפיא ולאפות לפני ההגשה?