אם הייתם בניו יורק בשנים האחרונות בטח יצא לכם להכיר את השיגעון האמריקאי שכובש את אמריקה וזה סופגנית הקרונאט שהמציא דומיניק אנסל…בצק קרואסון מטוגן במילוי וציפוי של דונטדס.
כן כן אתם קוראים נכון בצק שמרים מדודפף מלא חמאה מרודד בעובי של אחד וחצי וס"מ .נקרץ לעיגול ועוד עיגול קטן…שנכנס לשמן עמוק…ואתם מקבלים את הסופגניה הכי מושחתת והכי טעימה שיש!
ואם אתם לא מאמינים לי פשוט תצטרכו להכין לכם .אגב זה זה קל להכנה.ואם לא בא לכם להכין כזה אז פשוט לנסוע לקרן קדוש בקפה קדוש בירושלים ולהזמין כזה ולטעום שם ואז להגיד יונית צדקה זה שווה הכנה.כי ככה זה קרה לי לפני שנה שטעמתי אצלה את הקרונאט
לא לא בניו יורק ,בירושלים :-)הכי קרוב למודיעין עיר מגוריי.
בקיצור אפשר לאכול את זה ככה רק עם ציפוי.אפשר למלא את זה בקרם קליק משגע !שעשוי מקצפת עם מיקס קליק.כןןןןןןןן פשוט טוחנים את הקליק רצוי שחור, לבן, נוגט כל מה שיש לקליק חחחח מיקס כזה מכניסים את זה לקצפת והקליק הטחון מעניק לקצפת טעם שוקולדי בלי התעסקות מיותרת .
טוב הדיבורים על הקרם קליל ,הבצק גורמים לי לחשק לרוץ להכין עוד נגלה.
ואני כבר הכנתי 2 נגלות ! ואמרתי שהפעם הבאה תיהיה בחנוכה!
אז בואו נתחיל אתם תכינו 🙂 ואף אחד לא יאמין לכם שאתם הכנתם לבד ,ואחרי שיטעמו לא יאמינו שעשיתם את זה בבית חחחח ככה קרה לי …נשבעת.
בהתחלה לקחו ביס אמרו לי יא טעם מוכר של….דפקו עוד ביס ועד שהגיעו לתשובה כבר חיסלו בדרך 2.
טוב קדימה רשימת חומרים :
בצק שמרים עלים חמאה/פרווה
שמן לטיגון.
מד חום.
מילוי:
2 שמנת מתוקה
2 כפות אבקת סוכר
2 חבילות של שוקולד קליק טחונים ועוד אחת לקישוט חחחח
שוקולד מריר ושמנת מתוקה
שוקולד לבן
אופן הכנה :
הולכים לסופר קונים בצק שמרים עלים מפשירים אותו במקרר יום שלם.או בחוץ.
כאשר השקית מתנפחת זה הסימן שהבצק הופשר והתחיל תפיחה.
זה הזמן לפתוח את הבצק למלבן ארוך.
לקפל לשתיים.
ועוד הפעם לשתיים.
סהכ 3 קיפולים.
לרדד את הבצק המקופל עד לגובה סמ וחצי.
לקרוץ עיגול.ובעזרת צנתר עוד עיגול קטן.
את עודפי הבצק להוציא. לא לזרוק.לרדד שוב לעשות קיפולים ולרדד ולקרוץ. רק את אלו שרידדנו שוב עם עודפי הבצק אני מדגישה כי הם לא יכולים להיות מוכנים למילוי רק לציפוי כי מרוב רידוד אין כיס שנפתח למילוי.אבל אנחנו לא זורקים כלום משתמשים בהכל.לכן ציינתי.
כאשר הצורה מוכנה לכסות בניילון ולהתפיח חצי שעה.
אחרי חצי שעה עוברים לשלב הטיגון
טיגון:
טיגון נכון של סופגניות /פריקסה הוא ב180 מעלות.
בשביל זה תצטרכו מודד חום.ככה לא יצא מצב שהבצק לא טוגן כהלכה מבפנים.אני מאד ממליצנ לרכוש לכם אחד כזה.
אם אין לכם אז בהתחלה לחמם את השמן עם להבה גדולה ואז שמים חתיכה לבדיקת השמן ואם היא צפה מהר זה הזמן להכניס את הקונרנאט ולהנמיך ללהבה בינונית.
כמות השמן חצי מחבת או סיר סוטאץ.
אחרי הטיגון להניח על קרש להתקרר.
ואז להכין קרם קליק
שמים 2 שמנת מתוקה עם 2 כפות אבקת סוכר מקציפים לקצף ברגע שזה מתייצב.מוסיפים כוס קליק טחון.
אני טחנתי חבילה אחת קליק שחור לבן.בפעם השנייה שהכנתי טחנתי כמה סוגי קליק ומשם לקחתי כוס.והוספתי לקצפת.וזה בהחלט מעשיר את הטעם
ואפשר גם חבילה אחת של שוקולד לבן ושחור .
שמים את הקרם בשקית זילוף ומזלפים מבפנים מהצד.
אם קשה לכם אתם יכולים כמו הבת שלי לפתוח לחצי את הקרונאט ואז לזלף ואז לסגור.
אפשר לזלף מעל.איך שבא לכם.הכל הולך.
אפשר להכין גנאש משמנת מתוקה ו200 גרם שוקולד.
או מ50 גרם שמנת מתוקה עם 150 גרם שוקולד לבן.
לטבול את הקרונאט ואז לקשט ולעטר בקליקים,אבקת צהב וכו.
בקיצור קל מאד להכנה .את הקישוטים אני משאירה ליד הדימיון..
כל הסיפור הזה לוקח 45 דק.
אגב אפשר להכין בגרסה פרווה יש הצק שמרים פרווה.
ובמקום שמנת מתוקה שמנת צמחית או שמן קוקוס.
בהצלחה ♡
יונית אפשר שתציגי את השקית של הבצק
היי יונית?אני גרה בחו״ל, בצק עלים רגיל יעבוד פה?
תודה רבה!!!
לא כי אין בו שמרים
שלום לך. לא הבנתי מה עושים עם העיגול הקטן יותר?
מוסיפים לשאריות עודף בצק ומרדדים
תודה עבור המתכון. לא הבנתי מה לעשות עם שאריות הבצק. אשמח להסבר. תודה!
לרדד שוב לאסוף הכל לקמח משטח ולרדד ולקפל כמו בהתחלה
רציתי לדעת עם אפשר לטגן יום קודם
האם ניתן להקפיא ל 24 שעות
לא ממליצה
Good evening, I have a lot of new customers for you. can i contact by phone?