עוגיות מלוחות היו חלק אינטגרלי משגרת הבית שלי בילדות.
תמיד הייתה צנצנת גדולה עם עוגיות.
וכל פעם שהיו באים אורחים הבייתה ,העוגיות היו חלק מהכיבוד.
קיץ/חורף/סתיו/אביב תמיד היה משהו למקרה שאורחים יבואו.שיהיה עם מה להגיש עם התה או השתייה הקלה.
בתור ילדה הייתי שונאת שכל הזמן יש את אותם העוגיות.
מלוחות ומכונה!
והייתי לוקחת בכוונה לבה"ס שקית שיגמר ואולי אמא תכין משהו אחר.
אבל זה היה קבוע עוגיות מכונה /מלוחה ולפעמיים מגולגלות תמרים.
אני אהבתי את המלוחות מאז ומתמיד ואמא תמיד הייתה משאירה בצד את העוגיות הלא יפות שנאכל.
כי לאורחים חייב להגיש את הדה בסט!אחרת זה בושות חחחחחח
בקיצור הבנתם את הרעיון.
אז נתחיל?
קילו קמח
2 אבקת אפיה
כוס מים 240 מל
400 גרם חמאה חלבי/נטורינה פרווה
כף שמרים
כף מלח(בסוף )
אופן ההכנה:
אפשר ללוש ידנית ואפשר עם מיקסר.
אני הכנתי עם מיקסר,שמתי הכל בקערה למעט המלח.
בעזרת וו גיטרה מערבלים הכל.
שנוצר גוש בצק מוסיפים כף גדושה מלח !!!וממשיכים לערבל עוד דקה.
מוציאים ,מחלקים ל3 כדורים.
כל כדור מחלקים לנחש ארוך חותכים חתיכות וכל חתיכה מגלגלים לנחש.
סוגרים את הנחש.
מברישים בביצה.
טובלים בשומשום.
אופים 170 מעלות מצב טורבו 24 דקות על השעון !
הערה:
אפשר להמיר את ה400 גרם חמאה/נטורינה ב200 גרם חמאה /נטורינה פלוס כוס שמן.
אפשר להמיר ב2 כוסות שמן אבל זה פחות מוצלח!
מי שאוהב קשות קשות יכול לאפות הכל ואחרי האפיה להכניס את כל העוגיות לתנור חם עד שהוא מתקרר וככה מתייבשות העוגיות טוב טוב.
נטורינה
לא
רכה אבל לא מומסת
כן אפשר 400 גרם חמאה או כוס ו200 גרם
היי יונית,
אפשר מתכון לחצי מהכמות בבקשה.?
תחלקי בחצי הכל
היי
במקום נטורינה אפשר לשים משהו אחר רוצה שיצא פרווה
היי יונית
העוגיות יוצאות קשות כמו בייגל או רכות ומינוחות ?
הכנתי ויצא מושששששששש
מחמאות עד אין סוף
כמובן שהעברתי את הקישור הלאה
שישאר לנו יותררר
היי
האם אפשר להמיר את הנטורינה או החמאה בשמן רגיל? וכמה? תודה
הי יונית,
אין לי טורבו בתנור. חום עליון תחתון יביא לאותה תוצאה?
הי, משתמשים בשמרים טריים או יבשים?
היי. מה הסיבה לדעתך שבגלגול בחלק מהפעמים הבצק כאילו נפרד לעלים…
תודה!!
מירב
היי יונית שאני מגלגלת כאילו הבצק מתפרק,מדוע?
יונית מדהימה!!
ראשית, נהנית מהמתכונים הנפלאים שאת מעלה, שידרגת את המטבח שלי בכמה רמות 🙂
לגבי העוגיות המלוחות, ניסיתי לא מעט ואריאציות , להגיע לרמת פריכות פיצוחית מושלמת ובעלי הכריע: זהו!! זה המתכון!! שימרי אותו 🙂
תודה שוב, על מתכון נהדר!
יונית המדהימה אשמח לדעת לאיזה שמרים התכוונת טריים או יבשים? אם יבשים מה הכמות?
אפשר להחליף את השמרים במשהו אחר? כמו מחמצת או סודה לשתיה?
נוטרינה זה מחמאה?.
ומה מומלץ חלבי או פרווה?.