כשטעמתי את הביס הראשון של ה-מעמול אמרתי לעצמי יונית זה המתכון הבא שאת מעלה !
למה?!
כי זה פשוט טעים טעים טעים ועוד הפעם טעים !
והבונוס?!
איך שכחתי את הבונוס 🙂
הבונוס שחצי מהבצק אפשר לעשות מעמול ומהחצי השני עוגיות רחת לוקום שלא שורדות 24 שעות!!
ולא לשכוח שאחרי שבוע הם יותר טעימות[אם שרדו חח]
חומרים לבצק :
2 חב מרגרינה/חמאה [200 גרם כל חבילה סהכ 400]
3/4 כוס שמן קנולה.
כוס מיץ תפוזים .
4 טיפות מזאהר.[חובה !! ניתן להשיג בכל חנות תבלינים!לא מי ורדים, מזאהר ! ]
1 סוכר וניל.
כף גדושה אבקת סוכר.
1 אבקת אפיה.
קילו קמח
חומרים למילוי :
ממרח תמרים
כף שטוחה קינמון.
3 כפות אגוזים טחונים.
רבע כפית ציפורן טחון.
אופן ההכנה :
אני ממיסה במיקרו את המרגרינה ,למשך דקה אני רוצה אותה רכה.אפשר להשאיר בחוץ כמה שעות
אח"כ אני שמה כל החומרים בקערה ובעזרת וו גיטרה אני מערבבת הכל עד שנוצר לי בצק.
הבצק רך ונעים למגע כמו פלסטלינה.
אני אישית מעדיפה מחמאה במקום חמאה כי זה יוצא פרווה ולא מגביל אותך אבל הכי טעים חמאה !
לעטוף את הבצק ולהכניס למקרר לרבע שעה.חצי שעה.
בזמן הזה לערבב את כל חומרי המילוי.
טיפ לשידרוג להחליף את האגוזים בבוטנים קלוים או אגוזי ברס, זה טעים בטירוף.
אחרי שהבצק נח קורצים כדורים קטנים בגודל המעמול שרוצים, לא לשכוח הבצק תופח
בתנור. אז כדור בגודל פקק של פפסי מקס 🙂
לפתוח את הכדור לעיגול להניח במרכז קצת מהמלית ולסגור כמו שסוגרים שק.
לא להלחץ, לוקח זמן עד שמקבלים מיומנות. ומגיעים לסגירה מושלמת.
בהתחלה יראו סימני תמרים בסגירה.זה בסדר, זה החלק שנשים כלפי מטה
אבל אני מבטיחה שאחרי כמה מעמולים היד מתרגלת וזה מגיע בטבעיות.
אני משתמשת בקורצן/צבטן שעולה 5 שקל בשוק או בכל חנות שמתמחה בציוד
יש כאלה שמשתמשים במכשיר כזה שרק מכניסים את הבצק והוא עושה לבד תצורה
אני למדתי מסבתא שלי לקחת את הצובטן ומלמעלה ולצבוט כמו בתמונה.
לאפות בתנור שחומם ב170 מעלות. עד הזהבה קלה.
לקרר, לבזוק אבקת סוכר
להכין כוס תה עם נענע ולהתענג על כל ביס.
באהבה <3
כמה גרם תמרים לכמות הבצק שבמתכון?
יונית המקסימה!אני נהנת מהאתר שלך,ומפיצה לכל מי שאני מכירה, פשוט להתרפק על כל המאכלים_ והסיפורים שמסביב, את כותבת נהדר בצורה קולחת ומכל הלב,ממש מרגישה מחוברת נהנת מאוד!חיתנתי את בנישמעריץ אוכל מרוקאי וגם כלתי! אני מבשלת למעלה משלושה עשורים! והשתמשנו אני לאחותי המתכונים של העוגות ועוגיות לחינה ולשבת חתן אין עלייך!!?
טעים ומוצלח! נשאר לי לאחל לך ישר כח עלי והצליחי אמן!
ואווווו איזה אושר לקרוא תגובה כזו….ריגשת♡תודה ובאהבה גדולה
יונית אני כבר יותר משנתיים אצלך אני מאוד אוהבת את הבישלים ומאפים שלך ???❤??
איזה כייף לי….זכיתי….תודה ♡
יונית היקרה
המתכונים שלך כל כך מדוייקים ומפורטים !!!אין עלייך !
מחכה שתעלי את המתכון של המרנג עם הקוקוס .
חג שמי?
העלתי בנתיים בסטורע בקרוב גם כאן
יש לי מתכון שלך למעמול אחר לגמרי :-O מאיפה יש לי אותו???
1/2 קג קמח פחות כוס (380 גר)
כוס סולת (! איך אפשר מעמול בלי?)
1 כף אבקת סוכר
1 שקית א.אפיה
200 גר' חמאה רכה
1/3 כוס שמן (סהכ נשמע הרבה פחות שמן)
1/2 כוס מיצתפוזים / חלב / מים /מי קוקוס
1/2 כפית ת.וניל
והוא מושששששלם! ואני מתה עליו. מנסה לשלוח קישור שלו לחו"ל
היוש
כמה זמן את שמה בתנור???
היי אהובה
אם אין לי את הצבת הזה איך בכל זאת ניתן לעשות קישוט כזה?
אשמח לתגובתך
תודה?
היי יונית את המעמול לאפות בטורבו?
אני עשיתי את העוגיות מכונה מרוקאיות שלך יצא פגז
יונית היקרה…תודה רבה רבה יצא מעולה המעמולים…אני נהנת מכל המתכונים שלך…יוצא תמיד מושלםםםםם..❤
היי יונית צהריים טובים
המתכונים שלך מעולים ומדוייקים
אני מאד מאד נהנית לעשות כל מתכון שלך.
אני מעוניינת לרכוש מכשיר להכנת מעמולים
בבקשה את עזרתך היכן ניתן להשיג
תודה רבה
הכף אבקת סוכר להבזקה ? או לשים בבצק
תודה על המתכון אך רציתי לדעת טיפות מזאהר זה מי זהר והיכן אפשר לרכוש באזור חולון תודה