יום שישי השעה 4 סיימתי לבשל, נשאר לי להכין עוגה לשבת.
איזה עוגה נכין? אני שואלת את עצמי….
פותחת את ארון האפיה. ומסתכלת מה יש לי ?!חושבת מה בא לי….ומה המשפחה אוהבת
ונזכרת בעוגת ריבת חלב של פעם
מסתכלת במגירה רואה אינסטנט פודינג ריבת חלב, רואה ממרח ריבת חלב.
אני אומרת,בינגו! יש לי עוגה .
אבל מה ?אני אומרת לעצמי…יונית תכיני את הבסיס כעוגת ריבת חלב שאגב לדעתי אתם יכולים להכין כעוגת טורט פשוטה עם מייפל.והיא תיהיה מעולה
עכשיו שאני חושבת על זה , נולדה עוד עוגה ואפשר להכין אותה בגרסת פרווה.
בסוף הפוסט אני מקווה להיזכר ולכתוב לך עוד מתכון…בונוס 🙂
אז את הבסיס אמרתי אני אכין כריבת חלב, ארטיב, אפרוס ל3 אמלא בשכבה של ריבת חלב וקצפת עדינה בטעם וניל.
אצפה אותה בשבבי קוקוס קלוי ואזלף ענני קצפת מעל!
האמת שהיה בא לי קצפת נוגט אבל התעצלתי.אני מודה. תרשמו עוד אופציה חח
וכך היה, וכך נולדה העוגה הטעימה הזו שהיא קלה להכנה .
כן קלה. תעקבו אחרי כל שלב ותראו שזה קל.
אז קדימה יש לנו עבודה וסיפוק גדול מהתוצאה, שנתחיל?!
חומרים :
עוגת בסיס :
6 בצים
כוס סוכר.
אינסטנט פודינג ריבת חלב.
סוכר וניל.
כוס שמן.
2 כוסות קמח תופח
כוס שמנת מתוקה / כוס מיץ תפוזים לגרסת פרווה.
סירופ:
שליש כוס סוכר חצי כוס מים רותחים.
שכבות :כף גדושה אינסטנט פודינג וניל
שמנת מתוקה /צמחית
כף אבקת סוכר[מי שעושה צמחית היא מתוקה די.אז לוותר על אבקת הסוכר]
ממרח ריבת חלב./ ממרח אגוזים
קישוט :
שמנת מתוקה גדולה או 2 מיכלים קטנים /צמחית.
2 כפות אבקת סוכר
ממרח ריבת חלב/ ממרח אגוזים או ריבת חלב בגרסת פרווה
אופן ההכנה :
את העוגה מכינים ע"י הפרדה של החלבונים והקצפתם עם סוכר , סוכר וניל ואינסטנט פודינג ריבת חלב.
אח"כ להוריד דרגת מהירות לנמוך ולהוסיף את כל שאר הרכיבים .כשהקמח בסוף.
לשמן תבנית חד פעמי עגולה 26. או לא חד פעמית.אני אופה תמיד בחד פעמי, יוצא בקלות .פחות בלאגן.
אופים בחום של 180 מעלות עד שהיא מוכנה.אפשר לגעת עם היד ולראות שהיא אפויה .
לקחת סכין ארוכה ולפרוס את העוגה ל3 חלקים.
לערבב את רכיבי הסירופ מים וסוכר . ולהרטיב בעזרת כף את החלקים.לתת לזה מנוחה למשך 3 דק לפחות על מנת שיספג.
בזמן הזה תכינו את הקצפת לשכבות. בקערה מיקסר להקציף הכל עד לקבלת קצף יציב. אני לא רוצה קרם לכן לא משתמשת בכל החבילה של אינסטנט
אבל אני רוצה טעם עדיין לכן אני מקציפה עם כף גדושה של אינסטנט וניל
אחרי שהקצפנו והעוגה ספגה את הסירופ נתחיל לבנות את העוגה.
נתחיל עם הבסיס.אחרי שהוא ספג נוזלים ניקח מרית ונמרח שכבה של ממרח ריבת חלב.ומעל שכבה של קצפת.
זו עוגת שכבות אין צורך להמיס הרבה ריבת חלב או קצפת.או לדייק ולהשקיע מאמץ .פשוט לשטח תקצפת.
אחרי זה נוסיף את הבסיס האמצעי נחזור על הפעולה של ממרח הריבה והקצפת. ונסגור.
נקציף את השמנת המתוקה ואבקת הסוכר ונצפה את העוגה. נצמיד שבבי קוקוס קלויים.
ונקשט ממעל.
בתאבון.
אגב מי שמכין בתבנית קפיצית אין צורך לקשט אפשר לסגור את העוגה לצפות בשמנת מתוקה אחת לגרד שוקולד
ולגבי הבונוס.
אז בהחלט אפשר להכין את העוגה בתבנית חד פעמית. להרטיב אותה . ולצפות אותה באבקת סוכר או ברוטב מייפל ושבבי אגוזים שקדים.
בהצלחה
}{
יונית יקרה,
המתכונים שלך הינם מדהימים.
את הכוהנת הגדולה של קציצות אבוחצירה הנהדרות.
המשיכי לשמח את משפחתך בפרט ואותנו ככלל.
את נכס!
היי
הייתי רוצה לדעת את כל הכמויות זה לפי כוס חד פעמי או כוסות מדידה של אפיה?
תודה
היי,
העוגה יוצאת גבוהה כמו בתמונה ?
תבנית26 חד פעמית היא נמוכה
רק לבסיס חד פעמי עם הקרם היא יוצאת גבוהה.
לא להחזיר את את העוגה לחד פעמי ולשים קרם.
אני רוצה להכין את העוגה בגרסה של ללא גלוטן
קמח קונדיטור + אבקת אפייה יעדהנאת העבודה ? או סוג קמח אחר ?
תודה
הכנתי את העוגה לכבוד החג . יצא אליפות !!!!!!
תודה לך על כל המתכונים הנפלאים …
היי יקרה.. להוסיף את החלמונים ?
האם צריך לשמור אותה במקרר?
כן
היי אחרי ההקצפה של החלבונים והסוכר צריך להוסיף את החלמונים??
מה הכמויות להכנת 3 עוגות נפרדות כי בחיתוך לא יוצא לי מספיק ישר?
צריך לשים את החלמון או החלבון של הביצה?
האם יש צורך להמיס את ריבת החלב לפני שמורחים? לא השתמשתי אף פעם עם ריבת חלב.האם למרוח שכבה דקה?
היי, רציתי לדעת מבחינת שילוב טעמים- אם אני עושה את העוגה כעוגת שכבות, שמה בין כל שכבה קצפת ושבבי אגוזי לוז, ומבחוץ אקשט את הדופן בקוקוס ומעל שבבי אגוזים, האם שילוב הטעמים והמרקמים יכול להסתדר טוב?