ביום שישי האחרון , נסעתי לאשדוד
קמתי בחמש לפנות בוקר [חושך מצרים ] הכנתי את השבת.
ב11 שמתי את פעמי לכיוון אשדוד.
בשעה 12 הודעה לוואצאפ…."אמא היום היה כדורי שוקולד בבה"ס אני רוצה שתכיני גם "
בשעה 15:00 בדרך חזרה…הבת שלי על הקו…"אמא מתי את באה " " אני רוצה לעשות כדורי שוקולד "
מיותר לציין כמה היא חפרה.ואיך הסכמתי, רק בכדי שהיא תנתק, ותיתן לי לנהוג בשקט את הדרך חזרה.
הגעתי הבייתה, בדקתי את החלות שהשארתי לבעלי.[שבטעות לא נשרפו לו ] וראיתי אם יש לי את המצרכים.
מצאתי חבילה של ביסקוויטים , חבילה אחת ביסקוויט מצופה [ששמרתי לי לקישוט עוגה ]
חבילה אחת של הביסקוטה . קקאו יש תמיד, חמאה גם. שמנת מתוקה גם…
אמרתי יאלללה נכין.
את השמנת המתוקה אמרתי אני אשמור לעוגה של שבת שאכין[שעוד לא יודעת איזה ]
והכנתי את העיסה . קראתי לה שתרד למטה , העיסה מוכנה.
היא ירדה, אבל לבושה, ואמרה לי , יא אמא קבעתי עם חברה בפארק.אח"כ טוב?!
קראתי לגדולה שתרד, היא הייתה במחשב , והתשובה שקבלתי " נראה לך שאני אפסיק באמצע "
שתקתי, ילדה בגיל העשרה, לא מתעסקת.
פניתי לבעלי,ביקשתי בחיוך והרבה חמלה שיעזור.[תבינו!!!היה לי עוד סיר לבשל ולהכין לגדולה מוקפץ]תשובתו הייתה "כואב לי היד, קשה לי , זה לאמץ אותה "
הסתכלתי על בוני, שבשמחה היה עוזר לי [לאכול כמובן ]. ואמרתי לא צריך בלי טובות.
פתחתי תמגירה הוצאתי תבנית ושטחתי את העיסה ואמרתי יאלללה עוגה בקטנה.
קרם……….גנאש מעל……….. ושלום על ישראל.
וכך היה. וכך נולדה עוגה קלה ומאד טעימה
ואם נצטט את זו שהיגתה את הרעיון ולא עזרה " הכי טעים שעשית אי פעם "
אבל זה בסדר כל שישי שבת היא מחמיאה לי כך. חחחחח
אבל אחרי שאמא שלי ואחיות שלי החמיאו לי שהשבת הכנתי עוגות מהסרטים וההתלהבות בפייס ובאינסטגרם החלטתי לכתוב.
אני נותנת לכם את המתכון כמו שאני הכנתי ואלתרתי. כי לי היה חסר שוקולד מריר וחסר ביסקוויטים.
ואת הקרם שהכנתי זה היה מתוך סקרנות לדעת איך הולך הנוגט עם הוניל.והוא לא הולך, הוא רץ!
ולדעתי מהחוסר הזה יצא פיצוץ של מתכון.שילוב של טעמים שיוצר טעם של קוקולידה אבל ביתית מיוחדת.
חומרים :
עיסה :
400 גר ביסקוויטים או כמו שאני עשיתי,חבילה של ביסקוויט שוקולד 125 גר +חבילה של ביסקוויט מצופה, כן חצי ירח כזה 175 גרם. וחבילה של הביסקוטה של התינוקות [לא זוכרת כמה גרם ]
חמאה גדולה .[200 גרם ]
כוס חלב.[כוס מידה בינלאומי]
שוקולד מריר אגוזים חבילה של 100 גר[זה מה שהיה לי,אפשר מריר בלי אגוזים.אני הוצאתי עם מסננת קטנה את האגוזים ושברתי עם הבסקוויטים חח ]
2 כפות קקאו גדושות [לא להתקמצן]
כוס סוכר.
שקית סוכר וניל
כף ברנדי משובח[לא חובה ]
מילוי -קרם וניל נוגט :
2 שמנת מתוקה
2 כוסות חלב
2 פודינג וניל.
כוס אבקת נוגט ![כוס חד פעמי ]
ציפוי :
שמנת מתוקה
200 גרם מריר
[לא היה לי מריר רגיל אני עשיתי עם חפיסה אחת של מריר אגוזים וחפיסה אחת של מריר 85 אחוז קקאו שאני שומרת לסופלה]
אופן ההכנה :
יותר קל מלכתוב תפוסט הזה :-))
את העיסה הכנתי כך. בקלחת ממיסים את כל החומרים למעט החמאה,כשאתם רואים שמתחיל לבעבע זה הזמן הוסיף את החמאה.אני ממליצה לחתוך לקוביות,ולערבב ולהנמיך את האש על הכי קטן שיש.עד להמסה ולקבלת תערובת המוגנית יפה ומבריקה.
לרסק את הביסקוויטים ולאחד לעיסה אחידה.
מאחר וזו עוגה אין צורך לחכות שזה יתקרר. פשוט לצקת את זה לתבנית 26. א לתבנית מלבנית חד פעמי ואז לעטוף בניילון צמוד.
להכניס להקפאה לכמה דק.זה לא כזה רותח אז אין חשש להקפאה.
בזמן הזה להכין את הקרם.
לקחת את הפודינג והנוגט, לערבב היטב ואז למזוג את החלב והשמנת מתוקה.ולהתחיל להקציף.
עד לקבלת קרם יציב .
להוציא את העוגה , להוסיף את הקרם .להכניס למקפיא .
בזמן הזה להכין את הגנאש להמיס 200 גרם שוקולד במיקרו למשך 2 דק
אחכ להוסיף את השמנת המתוקה,לערב היטב,להכניס לעוד 20 שניות
לערבב היטב עד קבלת המוגניות יפה וזוהרת.
להוציא את העוגה ולשפוך את נוזל הגנאש.אני ממליצה להזיז את התבנית עד שהגנאש עוטף את כל העוגה.
לתת זה להצטנן 3 דקות , לקחת מזלג ולקשט. לא חובה אבל זה יפה.
להכניס להקפאה , להוציא חצי שעה לפני הגשה
אגב , לי לא היה מריר אז השתמשתי במריר עם האגוזים ולדעתי זה מוסיף.
ראו בתמונה עם החיתוך.
בכל מקרה הבסיס הוא שלכם והגבול הוא השמיים.
בהצלחה.
מה התחליף לאבקת נוגט?