לפני חודשיים כאשר ישבתי על המתכונים שיעלו בחג שבועות.
אמרתי לעצמי,יונה, עוגה חדשה ללא גלוטן חייבת להיות באתר שלך לפני חג שבועות.
שתתאים גם לחולי צאליק וגם לאנשים שלא חולים.
ישבתי עם עצמי ושאלתי איזה עוגה אכין ואיך אחדש? ישר עלה השילוב המנצח של עוגת פיסטוק עם קרם מסקרפונה של תנובה.
הכנתי את העוגה , נתתי למשפחה לטעום, קיבלתי פידבק חיובי, נתתי לחבר יקר דביר בר לטעום מאחר והוא רגיש לגלוטן.
וקיבלתי ממנו אור ירוק, המון מחמאות ואפילו לייק מבר רפאלי על העוגה שלי.
ובסודי סודות הוא אמר לי שהוא חלק את העוגה עם עוד מישהי שהיא רגישה והיא הודתה לי דרכו ואמרה שהעוגה מאד טעימה.
אז לא לחשוב פעמיים, תפתיעו עם עוגה מרשימה, טעימה שמראש אני אומרת תגנוב את ההצגה.
אז מתחילים :
חומרים ל3 שכבות בסיס
7 ביצים
כוס מידה של סוכר
פודינג וניל
כוס מידה של פיסטוק טחון.
כף מחית פיסטוק
טיפה של צבע מאכל ירוק טבעי[ לא חובה ]
חומרים לקרם גבינה:
3 שמנת מתוקה
2 פודינג וניל
2 כוסות חלב
גביע גבינה מסקרפונה של השף הלבן.
גביע קרם פרש
קישוט:
שמנת מתוקה
כף פודינג
אופן ההכנה :
שמים את הביצים ללא פרדה בקערת המיקסר מקציפים דקה אחרי דקה מוסיפים כוס סוכר ומערבלים 5 דקות.
אחרי 5 דק כשיש התחלה של קרם נפוח אני מוסיפה שקית אינסטה פודינג וניל וממשיכה לערבל במשך דקה
אחרי דקה אני מוסיפה את הפיסטוק הטחון ומערבל עוד חצי דקה.
את העיסה אני מחלקת ל3. ושמה כל שליש מהעיסה בתבנית עגולה חד פעמית.
מכניסה לתנור מצב טורבו חום 170 מעלות למשך עשרים דק. בהתחלה אני מכניסה לתנור 2תבניות , ואחכ אחת בודדה.
לא ממליצה לאפות את ה3 ביחד.
מוציאה, מקררת עד צינון מוחלט.
הכנת הקרם :
שמים את כל המרכיבים בקערת המיקסר למעט הגבינה ומערבלים כאשר יש קרם יציב אני מוסיפה את הגבינה ומערבלת עד שמתקבלת תערובת אחידה ויציבה.
הרכבת העוגה:
מחלקים את הקרם ל3.וממתחילים להרכיב את העוגה בסיס קרם בסיס קרם בסיס קרם:
איך? פשוט מאד 🙂
לוקחים בסיס 1 מתוך ה3. מניחים על משטח הגשה. ומעל הבסיס הראשון שמים סביבו רינג מתכוון. שליש מהקרם ובעזרת פלטה משטחים את הקרם , מניחים שוב בסיס
ומעל הבסיס שליש מהקרם ומעל שוב בסיס ושליש אחרון של הקרם הנותר.אם אין לכם רינג לא נורא פשוט תמרחו שליש מהכמות הקרם ותניחו מעל את בסיס מס 2 .ותקפידו לא לצאת יותר מידי מהשולים.
אחרי הרכבת העוגה מכניסים אותה להקפאה של 4 שעות, אחרי 4 שעות מוציאים את הרינג המתכוונן.
מכינים קצפת לקישוט העוגה על ידי הקצפת השמנת עם כף פודינג וכף אבקת סוכר.
לא חייב להכין קישוט אפשר לסיים פה ולקשט בפיסטוקים קלויים טחונים מעל.
להפשיר בחוץ שעה וחצי לפני ההגשה.
בהצלחה.
כל הכבוד ישר כוח
היי, במה אפשר להחליף את קרם הפרש???
שבוע טוב ומבורך
היי יונית, במה אוכל להחליף את קרם הפרש???
תודה
שמנת חמוצה 27 אחוז
האם אפשר לחליף את הגבינה מסקרפונה בגבינת שמנת?