כל שבת יש את הדילמה[לי לפחות ] איזה עוגה נעשה השבת…
אני בד"כ לא אוהבת לחזור על אותה עוגה כל שבת…
אוהבת לנסות ,אוהבת לחדש ,אוהבת להפתיע, בקיצור אוהבת 🙂
ומיידי פעם כמובן לחזור לישן המוכר והאהוב . כמו המתכון של היום !
עוגת ביסקוויטים, אבל איזה עוגה?! עוגה בעלת 2 טעמים תלוי באיזה מצב צבירה אתם בוחרים.
מצד אחד היא קסטה טעימה קלילה ומרעננת ומצד שני היא עוגה טריקולדית בעלת שחיתות שוקלדית שעושה כייף בחיך.
אני קוראת לה עוגת קסטה בטעם שוקו וניל 🙂
ושהיא לא בגירסת הקסטה אני קוראת ביסטריקולדית !
🙂
מתחילים?!
החומרים :
חב ביסקוויטים בטעם שוקולד.
2 שמנת מתוקה.
אינסטנס פודינג וניל
6 כפות מים
6 כפות סוכר
4 כפות קקאו
200 גר חמאה
אינסטנס פודינג שוקולד
2 כוסות חלב.
סירופ מייפל
נס קפה
אופן ההכנה :
השלב הראשוני הוא השלב המוכר והידוע, טובלים את הבסיקווטים בכוס נס קפה כמו שאתם אוהבים.אני אוהבת את התחתית עבה אז עושה 2 שכבות של ביסקוויטים. מכינה קרם שמורכב משמנת מתוקה אחת כוס חלב אינסטנסט פודינג וניל כפית נס קפה וכף מייפל. את המייפל אני מוסיפה אחרי שהקרם התייצב
לא לפני, זה עלול לפגוע ביציבות של הקם.
אחר כך אני טובלת עוד שכבה של ביסקוויטים בנס, אני כמובן מחממת אותו בכדי שיהיה לי קל יותר בטבילה וזה ירוץ מהר.
על הגז שמה קלחת עם מים סוכר קקאו ממיסה את הכל. מוציאה מהגז מוסיפה את החמאה ,מערבבת עד המסה מוחלטת.
אני ממליצה לחתוך לקוביות ככה יהיה קל יותר להמיס ולערבב..
שהסירופ מוכן ,אני מחלקת אותו ל2.חצי ראשון יהיה על הביסקוויטים, כן אתם קוראים נכון. וחלק שני יהיה ציפוי לעוגה.
אחרי מריחת הסירופ על הביסקוויטים מכניסים למקפיא ל10 דק.
זמן נפלא להכין את הקרם השוקלדי .בקערה מקציפים שמנת מתוקה עם כוס חלב אינסטנט שוקולד וחצי כפית נס קפה.כשהקרם מתייצב אני מוסיפיה לו כף.
מהסירופ של הציפוי. וממשיכה להקציף עד ערבוב מלא.
מוציאים את העוגה מהמקפיא, מורחים בכייף את הקרם.מצפים, מקשטים. מקפיאים….ל12 שעות לפחות.
מוציאים, לוקחים סכין חדה טובלים אותה במים רותחים[טיפ לחיתוך מהיר] חותכים ויש לכם קסטה מוי מוי טעימה.
אפשר לחתוך כמה חתיכות יפות ולשים במקרר ,הם לבד יפשירו , ותוכלו להנות מעוגה בטעם אחר !
כשאתם מכניסים להקפאה לא לשכוח לעטוף טוב את העוגה :-)[למרות שזה ברור מאליו , מציינת ]
בהצלחה
🙂