ביום שישי הבת הייתה צריכה להביא עוגה לבה"ס. כשהיא הראתה לי תפתק היא לא שכחה לציין בפניי תמשפט הבא :
" אמא את חייבת לעשות לי עוגה מהממת שאני לא סתם מספרת עלייך ועל הבישולים שלך"
הסתכלתי עליה, הייתי בהלם,האמת קצת מלחיץ, לא?!
אז ישבתי וחשבתי מה אפשר לעשות לילדים מלבד עוגת שוקולד?!
והגעתי לתשובה אחת ברורה : עוגת שוקולד ! אבל לא סתם. חגיגית עסיסית, מרשימה וטעימה !
העוגה עצמה קלה מאד !
5 דק עבודה.
40 דק אפיה.
ורבע שעה זמן קישוט.כן רבע שעה על השעון !!
ואחרי שתראו כמה קל לקשט תבינו איזה אוצר הגלתי בפניכם 🙂
אז בלי הרבה דיבורים בואו נתחיל :
חומרים לעוגה:
2.5 כוסות קמח תופח
שקית סוכר וניל
2 כוסות סוכר
3/4 כוס שמן
כוס מיץ תפוזים -פרווה/שמנת מתוקה גרסת חלבי.
חצי כוס קקאו.
כף גדושה של שוקלית
4 בצים.
כוס מים רותחים
סירופ:
כוס מים רותחים
2 כפות נס קפה
ציפוי :
שמנת מתוקה/צמחית לפרווה
200 גרם שוקולד מריר
100 גרם שוקולד לבן/ פרווה
אופן ההכנה:
בקערת מיקסר נשים את כל המרכיבים למעט כוס המים הרותחים. נערבב טוב עד העלמות הגושים. לפני שמוסיפים את המים הרותחים להעביר עם הספטולה
בדפנות המיקסר ולוודא שהכל התערבב ולתת פולס קטן נוסף של ערבוב ואז להוסיף את המים הרותחים.
לערבב חצי דקה ולהעביר לתבנית אפיה משומנת היטב בגודל 26.רצוי מתפרקת.
ולאפות בחום של 170 מעלות כחצי שעה ארבעים דק.
כשהעוגה יוצאת מהתנור ליצוק לתוכה את הסירופ שמורכב מכוס מים רותחים ושתי כפות נס.
נא להקפיד על פיזור נכון של נוזלים. לקרר את העוגה ולצפות בגנאש.
גנאש =המסה במיקרו של השוקולד במשך 2 דק הוספת השמנת המתוקה, ערבוב טוב ועוד 30 שניות במיקרו וערבוב אחרון.
אפשר סוכריות , קוקוס קלוי ,קוקוס לבן.ואז זו תיהיה עוגת שוקולד שיגרתית.
ואפשר לשדרג כמוני !
שידרוג קישוט
יש שתי אפשריות :האחת לאפות את העוגה בתבנית 26 לצפות מלמעלה בגנאש+ שוקלד לבן ולעשות ספירלות.עד לצורת העכביש.
[הכוונה שפה אין ציפוי מסביב רק מלמעלה עם קישוט מבוך העכביש 🙂 ]
אפשרות שנייה .לאפות בתבנית חד פעמית לצפות את כל העוגה,לעשות ספירלה. [ראו בסוף הפוסט איך עושים ]
בשתי האפשריות העוגה יוצאת יפה ומרשימה !
חשוב מאד להסביר שלאפיה בתבנית חד פעמית. יש יתרונות וחיסרון.
היתרונות ברגע שהחד פעמי משומנת היטב היא מתפרקת בקלות ומשאירה עוגה שלמה יפה לציפוי.
ובגלל קוטר התבנית היא יוצאת גבוהה .אפילו מאד !
שאני אומרת מאד אני מתכוונת לחיסרון שהיא יוצאת עם בטן והחיסרון שצריך לחתוך את הבטן וליישר את העוגה.
אבל זה שטויות כי השיטה לחיתוך בטן בתבנית חד פעמי זה לחתוך עם הסכין בקו שולי התבנית וזה יוצא ישר!
לא צריך להילחץ. ולהיבהל מקרע או בטן!
גם ככה אנחנו הופכים את העוגה ,כי אנחנו רוצים משטח ישר ויפה לציפוי הגנאש.
אז אחרי שהרטבנו ויישרנו את העוגה אנחנו לוקחים מגש פעמונית והופכים את העוגה על פני המגש.
אנחנו הולכים להכין את הגנאש לצורך כך אנחנו מחממים במיקרו את שוקולד המריר במשך 2 דק אח"כ מוסיפים את השמנת מערבבים ומכניסים
שוב למיקרו ל30 שניות נוספות ערבוב אחרון וטוב ויש לנו גנאש מעולה.
אותו אנחנו שופכים על העוגה ומתחילים עם ספטולה ליישר את פני העוגה. היישור גורם אוטמטית לגנאש לעטוף את העוגה.
אח"כ עם הספטולה אנחנו מיישרים את הציפוי ומשלימים חוסרים.
זה לא קשה !!! אני רואה תפרצופים, זה קל בחיי !!
אחרי שישרנו את העודפים שנזלו אנחנו מנגבים עם נייר מטבח.את העודף.
זה קצת ליכלוך אבל זה משתלם.
יש לכם עוגה שלא הייתה מביישת אף קונדטוריה ובשליש מחיר !!
אחרי הניקוי ממיסים שוקולד לבן.
לוקחים שקית זילוף, חותכים במספרים ועושים ספירלה של מעגלים.[ראו תמונה]
לוקחים קיסם ומחלקים את העוגה ממרכז נק ההתחלה של הספירלה ועד לנק המעגל הקיצוני.
אח"כ עושים את הפעולה הפוך.
ויש לכם קורי עכביש 🙂
אפשר לקנות חיפושית ולקשט
ואפשר גם להכין עכביש משוקלד על ניר אפיה להקפיא ולקשט
ואפשר להשאיר ככה בלי כלום.
את השולים אפשר לקשט באותה שיטה אבל עם קווים אלכסוניים וקיסם.
תאמינו לי ההסבר יותר ארוך מאופן ההכנה אז בלי להרים גבה ולהתעצל לקחת את זה כאתגר ולנצח !!
בהצלחה !
יונית למי שאין קמח mana ? מה האפשרויות?
מה התחליף לקמח קונדיטור mana אפשר קמח רגיל???
בוודאי שכן
אני צריכה להכין עוגה ל 30 ילדים וחשבתי על תבנית מרובעת של התנור , האם להכפיל את הכמויות ? תודה
כן
אין צורך באבקת אפיה?
יש קמח תופח אין צורך
בוקר טוב,רציתי לשאול לגבי המים רותחים עם הסירופ.. כתבת כשהעוגה יוצאת מהתנור אז לשים לתוכה את הסירופ עם המים הרותחים ו2 כפות נס. ולאחר מכן כתבת שיש לחכות עד להתקררות העוגה.
לא הבנתי מתי אני צריכה לשים את הסירופ עם המים הרותחים. מתי שהעוגה יוצאת מהתנור כשהיא עוד חמה ליצוק עליה ישר את הסירופ? זה לא יגרום לנפילה של העוגה "פנימה" ויהיה לה מן שקע?
תודה רבה והמשך יום נעים!
רוצה להכין (נשמע טובב) אבל תוהה עבור ילדים קטנים אולי ניתן להחליף את 2 כפות הנס במשהו אחר?
אפשר להשמיט ויש לכם מלא עוגות שוקולד בבלוג בלי נס קפה