את העוגה של היום, הכנתי לכבוד יום הולדתי . מרוב התעסקות סביב הבישולים והחג[זה לא קל לארח 3 ימים ברציפות ]התבלבלתי ביום ושכחתי מתי זה יוצא.
שיחה אקראית ביני לבין אחותי שדאגה לשאול איך אני חוגגת , גרמה לי לטרוק את הטלפון להכין עוגה במהירות הבזק
זה לא שלא ידעתי פשוט התבלבלתי ביום !
מה שגרם לי לחשוב מהר ולהחליט :איזה עוגה אני יכולה להכין למחר בשעה 7 בערב?!
הלכתי על השילוב הדומה של עוגת קרמבו גרסת 2015 אבל סופר סופר משודרגת.
כאשר אילנה הפקידה שלי טעמה , היא אמרה לי, "יונית, את יודעת שאני אוהבת אותך ואומרת רק אמת, אבל העוגה הזו נראית קנויה.
לא בטעם, ביופי, אמא איזה טעימה " לא מאמינה שאת עשית…..
צחקתי ואמרתי לה ,לשם בדיוק כיוונתי, זו מטרת הבלוג שלי.
ללמד נשים לאפות עוגות יפות מרשימות , בחומרים נגישים וקלי השגה .
אז בוא נלמד להכין את העוגה הכי חגיגית, קלה להכנה, ואחת הטעימות שהכנתי השנה, ואם אתם לא מאמינים תשאלו את צוות מרפאת לוד 🙂
אגב לעוגה יש 3 שלבים, אבל שלבים קלים מאד להכנה , אז לא לברוח , לקרוא עד הסוף, לעשות, ולקטוף מחמאות. מילה של יונית !!
חומרים :
שלב א'
חומרים ל2 בסיסים :
7 ביצים
כוס מידה רגילה של סוכר
אינסטנט פודינג שוקולד
שקית סוכר וניל.
שלב ב' : הקרם והציפוי
הקרם :
2 שמנת מתוקה סהכ 500 מ”ל/ שמנת צמחית
כוס חלב /חלבקוקוס
אינסטנט פודינג שוקולד אמתי של מימונס
כף אבקת סוכר.
ציפוי מעל :
100 גרם שוקולד מריר
100 מייל [3/4 כוס חד פעמי ]שמנת מתוקה
שלב ג' קרם מסביב לעוגה :
100 גרם שוקולד לבן
30 גרם חמאה [3 כפות )
שליש כוס חלב(שליש כוס חד פעמי )
2 שמנת מתוקה
כוס חלב
מה שנשאר מהשמנת המתוקה שעשינו ציפוי.
פודינג וניל צרפתי.
10 גרם ג'לטין
50 גרם מים.
גדר מסביב וקישוטים :זה לא חובה ראיתם בתמונה אבל זה מוסיף המון
100 גרם שוקולד לבן/ מריר[אתם בוחרים ]
3 כפות שמן.
אופן הכנה :
קלי קלות, אל תגידו כן כן, מי שמכיר אותי יודע שאני לא כותבת סתם ככה אף פעם, תמיד עומדת מאחורי כל מילה.
הקושי היחידי זה השלבים ואורך הזמן, כי בין שלב ב' לשלב ג' צריך לחכות שעתיים לפחות.
אז בואו לא נבזבז זמן וניקח 7 חלבונים[לבן ] ונשים בקערת המיקסר, עם וו בלון , וו להקצפה, ונתחיל להקציף את החלבונים חצי דקה בלי סוכר, ואח”כ נוסיף את הסוכר בהדרגה.
כאשר מתחיל להיווצר לנו קרם לבן, נוסיף את פודינג השוקולד, נוריד טיפה את מהירות המיקסר, כי אנחנו לא רוצים שיעוף לנו פודינג באוויר.
וכשאר אנחנו רואים שהפודינג נטמא בתוך הקרם, אפשר להגביר את המהירות עד לקבלת קרם יציב כמו לעוגה. ונוסיף את החלמונים ונערבב עשר שניות.
לא יותר אחרת ההקצפה תישבר לנו.
ניקח מרית, נשטח את הקרם לגובה אחיד ונעשה לנו קו דמיוני ונחלק את הקרם ל2.
ניקח 2 תבניות עגולות חד פעמי, נרסס בנדיבות שמן מעל [שלא ידבק לנו ויהיה לנו קל לחלץ] ונשפוך לכל תבנית חצי מהקרם.
אלו למעשה השכבות שלנו.
עכשיו תשאלו אותי, למה לא לאפות הכל כיחידה ולפרוס?!
ואני אענה לכם בשמחה, שבבסיס הזה אין קמח, הוא כל כך עדין שאם נאפה אותו כיחידה אחת ונפרוס, פשוט נהרוס.ולא נקבל כלום מלבד פירורים
טיפ: האפיה בתבנית חד פעמית מעולה גם לעוגות מוס אני אופה בתבנית הזו תחתית, אחר כך עם הרינג אני קורצת את הגודל שאני רוצה ובמקרה שלנו זה 20
ויוצאת לי תחתית מושלמת. בלי ללכלך את הרינג
ו…..נחזור למתכון -)
אז אחרי ששפנו חצי עיסה בכל תבנית חד פעמית, אני ממליצה ליישר עם העיסה עם פלטה או כפית. על מנת שנקבל גובה אחיד .
אני אופה את 2 התחתיות בתנור טורבו שחומם מראש ל170 מעלות, למשך 20 דקות. גג חצי שעה.
עכשיו הסבר: אני אופה בטורבו מהסיבה שאני אופה 2 תחתיות ביחד ובטורבו יש פיזור אחיד של חום בכל שלב שמניחים את העוגה.
שנית, כשאני כותבת גג חצי שעה, זה בגלל שהרבה פעמיים חושבים שזה לא נאפה, וזה כן, אין לנו כאן קמח שמשהו ישרף.אז לא לחשוש.
פשוט תפתחו את התנור אחרי עשרים דקות, תניחו יד על העוגה ותרגישו.
עכשיו גם אם הן תפחו [הבסיס]בסיום האפיה לא לדאוג, כל הנפח יורד ומצטמק ואחרי צינון של שעה אנחנו מקבלים תחתיות קטנות ומצומקות יותר.
אבל טעימות , אפילו מאד מאד.
אז אחרי שעה שהתחתית שלנו הצטננה אנחנו ניקח צלחת/ תבנית / משטח.
נשים מעל נייר יפה לקישוט, לא חובה. נהפוך את התחתית , איך שהיא מצומקת לא הכי שווה בקוטר. לא לדאוג הכל מסתדר.
ניקח רינג נקרוץ את 2 הבסיסים לקוטר 20.
אחד ישמש לנו כבסיס השני ישמש כשכבה בעוגה.
הכנת המילוי :
נערבל את כל המוצרים עד לקבלת קרם, נשטח את הקרם שבקערה , ונחלק את הקרם ל2 באופן שווה[לעשות קו ]וחצי מכמות הקרם נשפוך לתחתית ברינג.
נשטח באמצעות פלטה אן כף. ונעבור לבסיס השני.
הפעם את הבסיס נהפוך ליד שלנו ומהיד שלנו לתוך הרינג. לא לפחד הכי בסדר.
וגם אם יקרה מצב שאולי למישהו נשבר, אפשר לסדר כמו פאזל בתוך הרינג .לא לשכוח שמלמעלה אנחנו שמים קרים וציפוי.
אז אחרי ששמנו את התחתית נשפוך את החצי השני של הקרם, נשטח באמצעות פלטה. ונכניס למקפיא ל5 דק.
ונכין את הציפוי.
נכניס את הכל החומרים לקערה וישר למיקורגל למשך דקה וחצי, נערבב היטב, וניצוק מעל העוגה שלנו , ונכניס את העוגה למקפיא למשך שעתיים.
אם יש זמן ולא ממהרים כמוני, עדיף להכניס את העוגה למקפיא ל4- 5 שעות.
להוציא את העוגה, נכון, היא נראית מוכנה , וטעימה, אבל אנחנו משדרגים אותה, זוכרים?! עושים אותה עוד יותר יפה….
שלב ג' אחרון :
אז דבר ראשון לקחת את אבקת הג'לטין ולשים בקערה ולצקת מעל את המים. למשך 7- 10 דקות.
למה ג'לטין?!
אפשר בלי אבל אז העוגה תצטרך להיות כל הזמן קפואה. אני מעדיפה אותה יציבה במקרר, מי שרוצה להכין בלי, אפשר, אבל אז אחרי כל חיתוך להחזיר למקפיא!
היא לא תהיה יציבה בקירור רגיל ללא ג'לטין.בחירה שלכם/ן
בזמן שהג'לטין בתסיסה נכין את המילוי שלנו :
ניקח את השוקולד הלבן החמאה והחלב נשים אותה בקערה ונכניס למיקרו למשל דקה וחצי, נוציא, נערבב היטב ונניח בצד.
ניקח את השמנת המתוקה שנשארה לנו מהציפוי, 2 שמנות שלמות, כוס חלב ושקית פודינג וניל צרפתי[כן וניל צרפתי השילוב עם שוקולד לבן מדהים ברמות ]
שים בקערת המיקסר , נערבל עד שנקבל קרם חזק ועמיד.
נוציא את העוגה מהמקפיא
נשחרר את הרינג מסביב ונגדיל אותו לקוטר 23.אם אין לכם רינג מתכוונן אז רינג בקוטר 24.
נשים שקף מסביב [לא חובה אבל זה חלק חשוב מהיופי ] ונחזור להכנת המילוי:
נחזור לקערת הג'לטין שלנו ,כי עבר 7 דקות, נכניס למיקרוגל למשך 15 שניות. נוציא. ניקח כף מהשוקולד הלבן שלנו וניצוק לתוך הג'לטין ונערבב.
אחרי שערבבנו טוב טוב ניצוק לתוך קערת השוקולד לבן, נערבב היטב . שלא יהיה לנו שום גוש !
וניצוק את זה לקערת המיקסר, ניתן ערבול קל עד שהחומרים יתאחדו, הקרם יהפוך מקרם יציב לקרם רך יותר
וזה בסדר, תוך כמה דק הג'לטין יקשה אותו.
נכניס את הקרם הרך לשקית זילוף. נגזור את הקצה עם מספריים ונזלף מסביב לעוגה. אם הקוטר שהרחבנו.
למה לזלף?! כי ככה נהיה בטוחים שהקרם הגיע לכל הדפנות .
כמובן שאפשר לשפוך את הקרם מהקערה ולשטח עם פלטה . כל אחת תבחר איך שהיא רוצה, אבל קחו בחשבון שיכול לקרות מצב שלא כל החומר הגיע לתחתית ולדפנות.
בעזרת פלטה נשטח את הקרם .
ונחזיר למקפיא לעוד 4 שעות.
זהו העוגה מוכנה, אם אתם רוצים גדר אז פשוט אחרי שהעוגה קפואה , לוקחים את השקף שהיה מסביב, מנקים אותו.
לוקחים 100 גרם שוקולד לבן, מכניסים אותו לשקית זילוף. קושרים ושמים בקערה עם מים רותחים עד שהשוקולד הלבן נמס לגמרי.
גוזרים את קצה שקית הזילוף, שמים עם השקף, עם פלטה משטחים, מדביקים מסביב לעוגה ומקפיאים.
אם אתם חוששים אז תקפיאו את השקף דקה וחצי לפני ואז שימו את הגדר מסביב.
תזכרו אחרי שתכינו את העוגה, שהיא קלה מאד, רק בשלבים !
בהצלחה
רוצים לראות עוד דברים טעימים שאני עושה?! עקבו אחרי באינסטגרם yonit_z
יונית יקרה,
אני אכין השבוע את עוגת המוס, המיוחדת והמדהימה שלך למסיבת יום הולדת. רציתי לשאול אם זה בסדר להשתמש בקוטר 22 במקום 20? אם היא עדיין תצא גבוהה מספיק.
דבר נוסף, בשלב בו מצפים את העוגה בלבן, לא הבנתי את העניין עם בשקף. אם יש שקף על העוגה אז לא ניתן לצפות את כולה.. או שהכוונה שלך הייתה לצפות ואז. לעטוף בשקף? תודה רבה, דניאל.
ההשקף מגיע לפני שאת יוצקת את הבלילה.קוטר קטן יתן עוד סמ בגובה
היי יונית,
אני מכינה את העוגה המהממת הזו, אבל משום מה אחרי שאני מוסיפה את תערובת הג'לטין עם השוקולד לקצף- ניהים גושים- כמו שאוכים של ג'לטין בתוך הקרם.
חשוב להגיד שהתערבות שוקולד ג'לטין חלקה ובטמפרטורה נמוכה יחסית.. לא ברור לי למה זה קורה 🙁 ניסיתי פעמיים.. מה לעשות?
אפשר לעשות פרווה?
היי יונית, הכנתי את העוגה. טעימה ממש!!!
כשהכנתי את הקרם מסביב לעוגה והוספץי את הגלטין עם השוקולד הלבן הקרם הפך לגרגירי.
מדוע זה קורה? מה עליי לעשות שלא יקרה?
תודה רבה