אוטוטוטו חג פורים, משלוחי מנות, והרבה שמחה וצהלה.
לכבוד החג,אני מפנה כמה שעות טובות. ומתחילה להכין משלוחי מנות.
יש משהו מאד משמח, בלתת.ולגורם למישהו מהצד השני הנאה מתוקה.
[שששששששש זה לא הזמן להתחשבן בקלוריות , עזבו אותי מזה ]
בסבב המשלוחים שלי, אני היחידה שעדיין אופה ושולחת.
ואין לי בעיה עם זה.
אני עושה את זה מהלב , ובשמחה גדולה.
היום בבוקר, נפתחו ההכנות רשמית.והתחלתי עם הדבאלה השושנה מתוקה .
אצל כל עדה היא נקראת בשם אחר.פזואלוס וכו'
המכנה המשותף, שזה טעים ומשמח לבב אנוש.
יש 2 סוגי בצקים : בצק אחד לדבש ובצק שני לאבקת סוכר.
היום אני אלמד אותכם את הגרסה הקלה .
הכמות ל12 -18 יחידות, תלוי בגודל השושנה שתבחרו.
חומרים
3 בצים
2 ורבע כוסות קמח.
קורט מלח.
פעמיים קורט סוכר
כפית תמצית וניל.
קונפלור.
סירופ:
3.5 כוסות סוכר
כוס וחצי מים.
סוכר וניל אחד.
כף ורבע מיץ לימון .
אופן ההכנה :
לקשקש בקערה את כל המרכיבים למעט הקמח. להכניס את הקח בהדרגה .כוס כוס וללוש עם
הידיים, בהתחלה בצק מתנגד. אבל אל תדאגו אח"כ הכל מתאחד לבצק אחיד.
הבצק צריך להיות גמיש במרקם קצת קשה. זה לא בצק של לחם ולא פריך, אז לא להלחץ.
לתת לבצק לנוח רבע שעה.לכסות עם מטלית לחה. לחה זה אומר מטלית לחה.
לחה זה לא רטובה, קלילה כזו.
בזמן ההמתנה יש להכין את הסירופ. להביא הכל לרתיחה ולערבוב מושלם עד שהסוכר נמס..להנמיך את גובה האש ולבשל עוד רבע שעה. להוציא את מכונת הפסטה או מערוך כבד.
אני אישית אוהבת את הרידוד במכונת הפסטה. מתחילה ב3 ומסיימת ב7.
גם עם מערוך זה בסדר זה אותו הדבר, הפתיחה היא פתיחה לעלה רחב ודק.
האורך חייב להיות 40 ס"מ
מה שיותר חשוב זה במקום קמח, לקמח את משטח העבודה בקורנפלור.
מה שמצליח לשמור שהבצק לא ידבק ולא יתייבש.
לחתוך את העלה שיצרנו במכונת הפסטה או במערוך לרצועה ברחוב 4 סמ [2 אצבעות שלי
3 אצבעות רזות שלכן חחחח ]
לקחת סיר רחב, עמוק, למלאות אותו בשמן עמוק, עד חצי גובה הסיר.
לחמם את השמן ולא לשכוח לבדוק שהוא חם ע"י השלכת חתיכה .
לקחת מזלג אם יש לכם מזלג מ2 שינים כמו שלי, זה נפלא.
אם לא, לא קרה כלום, אפשר להסתדר. אני אסביר.
לקמח את הידיים בקורנפלור ויאלללה בואו נתחיל ליצור שושנות.
ניקח את המזלג וננעץ את הקצה הימיני של הרצועה ואת הקצה השמאלי נחזיק ביד
ונשים בשמן את הקצה נעוץ.
יש עכשיו 2 שיטות בטוחות.
הראשונה לדעתי ממש קלה, אל תפחדו , לא יקרה כלום.אחרי 2-3 מסגלים מיומנות !ותתחקו מזה שחששתם מזה.
אז לנעוץ את המזלג בקצה אחד וביד בקצה השני. לסובב כאשר המזלג שוכב וללפף סיבוב אחר סיבוב.עם המזלג בהדרגה.
כלומר איך שרואים שהבצק מתנפח אפשר לגלגל עוד חלק בתוך סיר השמן.
עד שהרצועה מסתיימת. מהדקים את הבצק לשושנה המטוגנת.
מוציאים את המזלג מהאמצע ושמים אותו איפה שנגמרה הרצועה והופכים.אנחנו שמים את המזלג איפה שסיימנו בכדי שזה לא יתנפח ויאבד מהצורה.
עשר שניות אוחזים וזה מתקבע.
עוד שיטה זה לתפוס 2 אצבעות. ללפף לנעוץ את המזלג בסוף של הליפוף. ולהכניס לשמן
ולהחזיק חזק את הקצה הנעוץ עד שהוא מתנפח ואז לשחרר.
ברגע שהבצק מתנפח בשמן הוא מקובע והוא לא יזוז.
להפוך את השושנים מצד לצד. להוציא לשתי דק שהשמן העודף יפול.
לטבול בסירופ שהוכן קודם !!!!
אם בא לכם אפשר לפזר סוכריות…
ולהנות….
בתאבון !
ובאהבה, חג שמח }{
נראה מצויין . הסברת פשוט וקולע
פורים שמח
באהבה♡תודה
לא כתוב כמה קורנפלור.
תודה
זה רק לרידוד אהובה לא למתכון
אפשר להקפיא? אם אני רוצה להכין למימונה עוד שבועיים
ברור
חייאתי כמה שאת מהממת ומוכשרת וכל מתכון בול פגיעה
אוהבת מלא ❤
היי יונית המדהימה :)) חודש טוב ושמח :)) אין עלייך ועל המתכונים המדהימים שלך!!!
רציתי לשאול שאלה , אם אני מכינה את הדבלה ולא טובלת בדבש. כמה זמן אפשר להשאיר את זה מחוץ למקרר(אני פשוט לא אוהבת להכניס למקרר או למקפיא את הסוגים האלה של העוגיות..) סגור היטב בשקית ניילון? כמובן במקום מוצל קריר ויבש.
אשמח לתשובה מהירה זה קצת דחוף
אני מעריצה שלך ומכינה את המתכונים המוצלחים ו מדוייקים שלך את אלופהה