את הסלט הזה למדתי מגיסתי שלמדה מאחות של חבר שלה.
אתם יודעים איך זה ?!
באים לארוחת ערב שבת, אוכלים מהסלטים….ואז נזכרים בסלט מדהים שאכלנו ….ומפה הדרך למחברת המתכונים "קצרה ".
עזבו שקודם זה בא בדף קטן, אח"כ זה עובר ניסוי ותהיה ,שדרוגים,ואח"כ הוא נכנס למחברת !
אבל מה שחשוב שהוא הופך להיות חלק ממערך הסלטים ואני מאמינה שגם אצלכם.
הסלט הזה דורש טיפה מאמץ.
כשאני כותבת טיפה מאמץ, אני כבר רואה את העיניים שלכם ואת המחשבות שעולות לכם.
בטח טיפה………. לה………………… ים לנו !
אז לא !
טיפה זה טיפה .
נכון זה סלט כרוב עם שומשום קלוי, אבל אפשר לקנות שומשום קלוי ולא לקלות כמוני ואז זה בכלללללל קל
אז בלי הרבה חפירות, בואו נתחיל לעבוד !
חומרים :
כרוב שלם
2 קולרבי קצוצים.
1/2 כוס שומשום קלוי.
רבע כוס שמן.כף חומץ.
רוטב : סוכר ,חרדל שמן שומשום .מלח פלפל.חופן חמוציות.
אופן ההכנה :
יותר קל מלכתוב תפוסט הזה !
והטיפה עבודה זה קליית השומשום. אפשר לקנות גם מוכן, אבל כל החוויה זה להכין בבית עם מחבת טובה, כמו שלי 🙂
טוב , טוב, חוזרת לאופן ההכנה , אז ככה :
לקחת כרוב שלם קטן או חצי גדול, במנדולינה או בסכין טובה לקצוץ. לקלף את הקולרבי ולחתוך למקלות כמו גפרורים. לא חייב אפשר קוביות.
לקלות את השומשום במשך 2-3 דק. לא לשרוף !
לשים בקערה את הכרוב הקלורבי והשומשום הקלוי. ולתבלן עם כף סוכר .כף חרדל , זה הטעם אל תוותרו, אם ממש לא אוהבים אז כף מיונז במקום.
כף חומץ. רבע כוס שמן, כף שמן שומשום. חופן חמוציות…..לערבב טוב.
לטעום….להתמוגג………..ולהגיד תודה ליונית.!
בהצלחה !
loved it!
תודה על המתכון, איזה חרדל את שמה? של איזה חברה?
בוודאי שימי טיפה יותר מלח
אחלה סלט.
אני משתמשת בחרדל דיג'וין גרגרים.
מעולה שמחה לקרוא ♡
היי יונית,
נשמע מצויין.
איזה שמן את ממליצה לשים מבחינת הטעם זית/אבוקדו/קנולה?
חג שמח יונית!
נהנית מאוד מהמתכונים שלך!
שאלה לגבי הסלט כרוב – אם אין לי שמן שומשום זה בסדר להשתמש בשמן קנולה? כמה זה קריטי?
תודה רבה
זה לא כזה קריטי השמן שומשום מוסיף גוון של טעם