את סדרת הסלטים החיים האלה אתם הולכים לגזור להדביק ולשמור, כי כל פעם שאומרים לכם להביא סלט חי מעניין, אתם ניגשים למחברת, שולפים את המתכון שלמעלה כתוב יונית צוקרמן חחח [איזה מתלהבת אני אע 🙂 עלאק כתוב למעלה יונית]
מכינים, מקבלים מחמאות ונהנים מהחיים היפים.
יפים?!
בטח ! כי להכין סלט כזה זה 5 דק עבודה ו100 אחוז הצלחה 🙂
יפים או לא יפים?! חחחח יפים !
רק אל תשכחו להצטייד בקערה חד פעמית יפה כזו , ניילון נצמד וסרט ואתם מסודרים
אהההה ואפשר להכין את הרוטב בקופסא של חד פעמי ולקחת לכל מקום, יער ארוחת מנגל או סתם ארוחת חג
טוב אז במקום לחפור ובלה בלה בואו נקצר ונתחיל 🙂
הסלט הראשון זה סלט ירק אתם בוודאי מכירים אותו או נתקלתם בו באיזה אולם אירועים, חברים משפחה.
אני מביאה לכם את אופן ההכנה שאני מכינה ואוהבת. ומי שמכיר את המתכונים שלי סומך על הטעם שלי:-)
חומרים :
צרור פטרוזליה יפה
צרור כוסברה יפה
שליש צרור שמיר
4 ענפים של סלרי כולל העלים!
עלי נענע מ3 ענפים.
שליש כוס מכל דבר : פקאנים, אגוזי המלך,שקדים,קשיו,אגוז ברזיל, צימוקים לבנים
כוס חד פעמי של חמוציות. אם אין כוס חד פעמי אז הכמות הינה 3/4 כוס מידה.
חומץ, שמן זית, שמן קנולה, לימון, מלח פלפל.
אופן ההכנה :
תחילה אני שמה את כל הירק בתוך קערה גדולה עם מים ומלח על מנת שהם יתנקו מכל דבר למשך כמה דק ספורות.
שוטפת וקוצצת ידנית ! כן לא טעיתי 🙂 לא סלייסר לא קוצץ/ מעבד
, ידני !! ואני אסביר למה, קציצה לא ידנית גורמת לכל מיני מיצים לצאת החוצה
אשר אנחנו קוצצים את כל הירק ידנית אנחנו שומרים על טעם של כל ירק בפני עצמו שבאכילה מתמזג נפלא בטעמים.
עם סכין טובה זה שניות ופחות כלים לשטוף L-)
את תערובת האגוזים והחמוציות אני שמה שלמים בתוך קערת הסלט.
אני סוחטת לימון שלם שמה 2 כפות שמן זית 2 כפות שמן קנולה, מלח ופלפל וזהו !
מערבבת היטב ,נותנת מנוחה של 5 דק , מערבבת שוב, עוטפת בניילון נצמד ויש לכם סלט טעים!
עוד משהו כאשר אני כותבת צרור יפה הכוונה לצרור מלא כמו שאני קונה בשווקים כי מה שמוכרים לנו בסופר זה חצי כמות, אז אם קניתם בסופר אז 2 שקיות נחשבות לצרור יפה.
אם שאלתם למה קצת שמיר וקצת נענע , כי זה המינון שאני אוהבת וחושבת שהוא מושלם.
אם בא לכם לעשות צרור מכל דבר אפשרי בהחלט.
בהצלחה }{
סלט חסה מהסרטים
הסלט השני הוא סלט חסה קצת שונה עם המון טעמים מאד טעים מאד מפתיע 🙂 למדתי אותו מכוכבה חברה שלי היפה והמהממת}{
חסה קטנה או חסה אנדיב מאד מומלץ לאוהבי חסה אנדיב
4-5 ענפי סלרי כולל עלים [תלוי בגודל הענף ]
כוס חמוציות
כוס חד פעמי של אגוזי המלך
כוס חד פעמי של גפרורי שקדים קלוי אפשר במקום פקאנים.
בחג שבועות אני מציעה בחום גדול להוסיף גבינת קרעי גבינה פרומעז אתם תברכו אותי ! תזכרו
רוטב :
שליש כוס חד פעמי שמן
שליש כוס חומץ
3 כפות סוכר
כף גרגירי חרדל דיז'ון.
אופן ההכנה :
לקצוץ את החסה והסלרי , לפזר אגוזים שקדים חמוציות. בקופסא חד פעמית לערבב את רכיבי הרוטב.
לשפוך לערבב
טעים טעים טעים ועוד הפעם טעים
במקור של המתכון יש חצי בצל פרוס הבנות שלי לא אהבו אז הורדתי מוזמנים לנסות לאוהבי הבצל.
בהצלחה }{
סלט כרוב משגע
חומרים :
כרוב שלם
2 קולרבי קצוצים.
1/2 כוס שומשום קלוי.
רבע כוס שמן.כף חומץ.
רוטב : סוכר ,חרדל שמן שומשום .מלח פלפל.חופן חמוציות.
אופן ההכנה :
יותר קל מלכתוב תפוסט הזה !
והטיפה עבודה זה קליית השומשום. אפשר לקנות גם מוכן, אבל כל החוויה זה להכין בבית עם מחבת טובה, כמו שלי ?
טוב , טוב, חוזרת לאופן ההכנה , אז ככה :
לקחת כרוב שלם קטן או חצי גדול, במנדולינה או בסכין טובה לקצוץ. לקלף את הקולרבי ולחתוך למקלות כמו גפרורים. לא חייב אפשר קוביות.
לקלות את השומשום במשך 2-3 דק. לא לשרוף !
לשים בקערה את הכרוב הקלורבי והשומשום הקלוי. ולתבלן עם כף סוכר .כף חרדל , זה הטעם אל תוותרו, אם ממש לא אוהבים אז כף מיונז במקום.
כף חומץ. רבע כוס שמן, כף שמן שומשום. חופן חמוציות…..לערבב טוב.
לטעום….להתמוגג………..ולהגיד תודה ליונית.!
בהצלחה !
ואם בא לכם עוד מתכונים המלצות שלי בסופש למה לבשל בשישי אז קדימה תצטרפו לדף הפייסבוק שלי
https://www.facebook.com/%D7%99%D7%95%D7%A0%D7%99%D7%AA-%D7%A6%D7%95%D7%A7%D7%A8%D7%9E%D7%9F-%D7%9E%D7%9C%D7%9B%D7%AA-%D7%94%D7%9E%D7%98%D7%91%D7%97-967601586706324/
איזה כיף!! חיכיתי מהבוקר??????
מדפיסה שומרת וכמובן מכינה כבר ביום העצמאות.
תודה ושיהיה לך חג שמח יונית!!
יששששששש שמחה מאד לשמח אותך באהבה גדולה♡
את מלכת המטבח שלי!!! תודה רבה על מתכונים טעמים ומקוריים … מחכה כבר לערב לתגובות האורחים….
תודה על המתכונים המרעננים ?
יש רעיון נוסף שאכלתי בצימר מדהים בערד
פטרוזיליה רעננה גזורה יפה ועליה שקדים פרוסים לבנים שטוגנו עד חום מאד בהיר בשמן זית להניח בשורה מרכזית על הפטרוזיליה מעדן
איזה רעיון מדליק אני חייבת לנסות…..תודה ♡
באהבה ♡תודה לך.
נשמע מעולה אבל שמן שומשום הוא מאד מרוכז, כף שמן שומשום נראה לי יותר מדי… במחבת גדולה של נודלס ועוף מוקפץ אני שם אולי כפית, אם בכלל.
מקסימה את.
איזה סלרי- אמריקאי או זה שמגיע עם הפקעת?
נהנית מהבלוג שלך מתכונים מושלמים תודה
הכנתי אתמול את 2 הסלטים הראשונים…..לוקלוקו ….את הכל.
אין דברים כאלה
היי יונית..
הכל נראה נפלאא..
שאלה קטנטנה:
בסלט הראשון כתבת במתכון "חומץ"..
ובאופן ההכנה כתבת "סוחטת לימון"..
אז לימון או חומץ??
תודה רבה ,
אורלי .. מעריצה של כלללל מה שאת מעלה
איזה כיף של סלטים…. מכורה לידיים שלך.. תודה לך יונית
אני נהנת עוקבת אחר המתכונים וההסברים שלך .אשה מלאת נתינה.אלופה.
תודה וחג שמח.
אין עלייך כל המתכונים מוצלחים חג שמח לך ולב״ב❤️
חג שמח וטעים }{
הכנתי את הסלט "חסה מהסרטים" יש לי כבר שולחן יותר מ20 סלטים רובם חיים. ותקשיבי!! להיט של רוטב !! תודה!
איזה משמח !לבריאות ♡
אפשר להכין את הסלט כרוב יום קודם??
סלט ירוקים – ממש ״5 דקות״ הכנה
🙂