כאשר החלטתי בראש איזה מתכונים בא לי לפנק אתכם ,נזכרתי בעוף ההמולא קוסקוס שהכנתי באחת הארוחות הגדולות שאירחתי בחיי ??(אחת עחאק אחת ממיני רבות שאני צנועה היום חחחח )
העוף היה הצלחה בעיקר בגלל המילוי הטעים של הקוסקוס ועשבי התיבול.
התוספות ששמתי בצד היו בגדר לקשט את התבנית כי העוף והמילוי בפנים כל כך משביע שאם אתם רוצים לוותר אתם יכולים.
מה אתם לא יכולים לוותר?על הקוסקוס…כי בתוך העוף הוא סופג טעמים ושאוכלים אותו זה משהו אחר מכל מה שהכרתם.
טוב למה להכביד במילים,מחפשים מנה לחג?לארוחת שבת או סתם ארוחה חגיגית?
זה המתכון המושלם !
חומרים:
עוף שלם ללא עצמות
חצי חבילה של קוסקוס בינוני מאסטר שף
חצי צרור פטרוזיליה וחצי צרור כוסברה קצוצה
אחד ענף סלרי קצוץ
6 עלי נענע קצוצים.
1 בצל קטן קצוץ דק
רבע קילו בשר טחון
1 גזר מגורד
למרינדה:
1כף גדושה תבלין גריל עוף,
1 כפית אבקת מרק עוף
רבע כוס שמן,
רבע כוס מים,
2 כפות טריאקי מאסטר שף,
חצי כפית מלח
רבע כפית פלפל
חצי כפית אבקת שום
1 כפית פפריקה
תוספת:
2 תפוחי אדמה חתוכים לרבעים
2 בצלים גדולים פרוסים
5 שיני שום
2-3 עגבניות חתוכות לרבעים
אופן ההכנה :
1. מכינים את המילוי: שמים בקערה חצי חבילה של קוסקוס בינוני עם כוס מים רותחים, כף שמן, חצי כפית מלח, חצי כפית כורכום ומערבבים. – אין צריך להשרות את הקוסקוס במים 10 דק כמו שמכינים קוסקוס בד"כ בגלל שזה נכנס לתוך העוף ולבישול בתנור.
2. מוסיפים לקערה את שאר החומרים(הירק,הבצל,הבשר טחון והגזר) ומערבבים היטב.
3. פותחים את בטן המילוי של העוף ומממלאים את העוף בתערובת שהכנו.את העוף אפשר לקנות בכל מקום לבקש מהקצב להוציא את כל העצמות.זוהי פעולה פשוטה של הקצב אין מה לדאוג.
4. בעזרת חוט שפגט קושרים את העוף .
5. מערבבים היטב את חומרי המרינדה ומברישים את העוף מכל הצדדים. חוזרים על הפעולה פעם נוספת.
6. מניחים על התבנית בצל פרוס ומעליו מניחים את העוף. את תפוחי האדמה, העגבניות והשום מעבירים במרינדה שנשארה ומפזרים בתבנית, מסביב לעוף.תשתמשו בטריאקי איכותי .אני אוהבת מאסטר שף.
7. עוטפים את העוף בנייר אפיה ומעליו נייר כסף.
8. אופים חצי שעה בתנור מצב טורבו 200 מעלות. מורידים את החום ל-170 מעלות ואופים במשך שעה נוספת.
9. מורידים את נייר הכסף. מברישים את העוף בנוזלים שבתבנית ואופים ללא כיסוי עשר דקות או עד שהעוף שמזהיב יפה.
נראה מדהים.
מה גודל העוף?
כשמנמיכים ל 170 מעלות זה על טורבו או חום רגיל?
תודה
את נהדרת. עושה חשק להכין כל תמונה שאת מעלה.
היכן משיגים טת החוט לקשירה?
האם ניתן להכין את העוף מבעוד מועד
נראה מתכון מושלם לחג!
האם זה בסדר למלא עוף שלם עם עצמות?
שלום יונית,
את הבשר טחון אין צורך לבשל לפני שמכניסים לעוף?
שלום יונית,
האם צריך לבשל את הבשר טחון לפני שמכניסים למילוי?
הכנתי בדיוק עפ"י ההוראות, קיבל צבע מדהים אך כשפרסתי את העוף, לאכזבתי , לא התבשל בפנים כפי שצריך,