טוב כבר עבר הרבה זמן מאז שהבטחתי לעוקבים שלי באינסוש את המתכון למוקפץ שלי.
אבל כתיבת ספר הבישול שלי שבעזרת השם ובעזרת מודן יוצא חודש הבא לחנויות גזל ממני לא מעט שבועות בכתיבה הכנה וכו.
אממממממה השבוע יום אחרי הצילומים הסופיים לספר קיבלתי מארז מהמם ממאסטר שף שמכיל ווק ועשרות מוצרים להכנת אוכל אסייאתי .
ואמרתי לעצמי יונה זה רמז מקדם להכין את מה שהבטחת!אין לאן לברוח חחחחח חוץ מזה היה מתאים לי להכין מוקפץ ולהכניס אותו לבגט ולהנות מכל ביס.
כי בנינו זה טעם החיים !
תעלפת בריבוע או כל הגדרה אחרת שבא לכם.העיקר תכינו את זה תתענגו ומהר מאד תרוצו לגזור ולשמור את המתכון המעולה הזה .
חצי שעה כולל כלים וזה שלכם רק אל תגידו שלא הזהרתי אתכם כי זה טעים וממכר ובקרוב כל המשחה ירצו פעם בשבוע מוקפץ בבגט או ככה עם איטריות
אז שנתחיל ?!
חומרים למוקפץ:
בצל גדול פרוס לפרוסות
פלפל אדום ,ירוק,צהוב חתוך לרצועות
גזר גדול או 2 קטנים קלופים חתוכים למקלות דקות
קישוא שטוף חתוך למקלות
חצי כרוב חתוך לרצועות
חצי קופסא של פטריות חתוכות אפשר טרי וגם שימורים
חצי קופסא תירס גמדי(לא חובה מוסיף )חתוך למקלות
רטבים למוקפץ:
חצי כוס טריאקי מאסטר שף
2 כפות סויה מאסטר שף
כף רוטב צ'ילי מתוק מאסטר שף
רבע כוס סילאן או כף גדושה סוכר
תבלינים :
חצי כפית מלח ,שליש כפית פלפל כפית פפריקה אדומה.
לכריך המושלם:
מיונז
רוטב צ'ילי מתוק מאסטר שף
עלי חסה
אופן ההכנה :
קלי קלות!
חותכים את כל הירקות או שמים במעבד מזון /מנדולינה או שאפשר עם קולפן ג'וליאנים ככה זה נקרא .
מתחילים לחמם את הווק או מחבת עמוקה ואם אין לכם את זה אפשר בהחלט בסיר סוטאז 28.
מחממים את המחבת /ווק/סיר היטב עד שהוא חם מאד מאד .בערך 3-4 דק בלי כלום.
ולמה?כי אנחנו מתחילים עם ירקות קשים וצריבה במחבת לוהטת תיתן מכת חום שתרכך לנו את ירקות מהר יותר.
אז אחרי חימום טוב אני שופכת 2-3 כפות שמן ושמה את הירקות הקשים שזה בצל ופלפלים ומקפיצה 2-3 דק.אם שמים פטריות טריות אז גם להוסיף
אחכ אני מוסיפה את הגזר ,קישואים ,כרוב,פטריות ,תירס גמדי ומקפיצה הכל עוד 3-4 דק.
אחכ אני מוסיפה את הטריאקי הצ'ילי המתוק והסויה והתבלינים ומקפיצה.
מי שמכיר אותי ועוקב אחרי יודע שאני מאד אוהבת את הרטבים של מאסטר שף ובעיקר את הטריאקי של וחבל ששלחו לי רק בקבוק אחד חחחחח .
אתם חייבים לנסות פעם אחת ולהגיד יונית את צודקת הוא מעולה ברמות על חלל.
טוב עפתי לרגע מהמתכון זה קורה לי לא מעט אני יודעת חחחחח .מערבבים הכל ויש לנו מוקפץ.
עכשיו תשאלו רגע יונית מה עם עוף?!בשר?!
אז בבקשה נותנתת לכם 3 אופציות ואופן הכנה שאתה מוסיפים למוקפץ שלב לפני התיבול.
לתוספת עוף:
אני ממליצה לקנות פילה או חזה עוף שלם לשים בסיר עם מים רותחים וקצת מלח.לבשל את החזה עוף.להוציא לחתוך לקוביות ולהוסיף למוקפץ דקה לפני שמוסיפים תבלינים או אחרי ולתת הקפצה של דק שתיים שיספגו טעמים .
לתוספת בקר
היום ברשתות מוכרים המון אופציות בשר דק.סטייק דק סינטה דקה וכוד.
אני אוהבת סינטה דקה אני משרה את זה בשמן זית טריאקי מלח ופלפל ובמחבת נוסף מקפיצה את זה ומוסיפה למוקפץ שלי.
לגרסה צמצונית
אפשר להקפיץ קוביות טופו או לקשקש ביצה מהר ולהוסיף למוקפץ שלנו.
סיבה נוספת שבחרתי לתת לכם את התוספות שאם יש בבית אחד שאוהב בשר ואחד שאוהב עוף אז ניתן לחלק את הכמות המוקפץ ל2 ואז להוסיף לכל חלק בשר/עוף /צמחוני.
הצעת הגשה של שנות ה90 אבל הכי טעימה!!!!!!!!
לקחת חצי בגט טרי למרוח בנדיבות שכבה של מיונז
ובצד השני שכבה של צ'ילי.לשים כמה עלה חסה לרענון החיך והמנה לסנן את המוקפץ ולשים בבגט.
לפוצץ לא להתקמצן !ולהתעלף עשר פעמיים בכל ביס
טעין טעים טעים ועוד הפעם טעים.
הערות :
אפשר לבשל אטריות נודלס ולהוסיף.
מלח זה עיניין של טעם תטעמו אולי להוסיף עוד רבע כפית.
אפשר להכין עם איזה ירקות שאוהבים גם ברוקלי וכרובית ושעועית ירוקה הולך נפלא.
בהצלחה
היי
אם איזה סוג בשר השתמשת ?
ראשית, תודה על העזרה במטבח ( עזרת המון! – בפרט בתקופת הקורונה שדרשה גיוונים וחידושים).
שנית,
בעיניין הפצת הספר, דפוס וכל מה שקשור + הצעה (עיסקית) מעניינת (זה התחום שלנו..) אשמח אם תעני לי למייל
יונית אלופה. אכין. ואם זה טעים. אז. זהו. זה המוקפץ שלי. תודה אהובה?