לא יכול להיות שאין בבלוג שלי מצה מגולגלת !!
אני בהלם אני בשוק אני המומה.
זה אחד הדברים שגדלתי עליהם שהייתי ילדה קטנה ולפני שהיו כל ההמצאות והחידושים.
אני זוכרת את התיק של אמא שהיינו הולכים לטייל איך תמיד הוא היה מלא באוכל ושתייה כי אי אפשר להאמין לכשרות בחוץ.ותמיד היה מצה מגולגלת
אני זוכרת שהייתי מסתובבת בתחנה המרכזית בתל אביב הישנה ודוכני שווארמה היו מוכרים מצה מגולגלת ותמיד הייתי נזכרת בהסברים של אמא בבית הכי נקי והכי כשר
ואווו יש לי כל כך הרבה זיכרונות עם המצה המגולגלת ואני באמת לא מבינה איך לא כתבתי עד היום מתכון
אז קדימה לכו על זה :
10 מצות חצוייות
3 תפוא מבושלים מעוכים לפירה
1קוטג 9%תנובה
2 כפות גבינה לבנה תנובה 5%
200 גרם פתיתי עמק
100 גרם בולגרית פיראוס או כפית מלח
לטיגון :
שמן
ביצה
אופן ההכנה
קלי קלות !
אני לוקחת קערה עם מים חמימים מוסיפה כפית מלח ערבבת.
מה זה חמימים ?
אני שמה חצי מים מהברז חצי מים רותחים טובלת כל מצה שלמה למשך חצי דקה 15 שניות כל צד
מניחה על מגבת ומכסה כל מצה שהרטבנו למשך 25 דקות
הכנת המלית :
קולפים את תפוא מבשלים במים עם מעט מלח עד ריכוך מסננים מועכים כמו פירה מוסיפים קוטג שלמה 2 כפות גבינה לבנה 200 גרם פתיתי עמק וגבינה בולגרית אני שמה בולגרית במקום מלח אם לא בא לכם אפשר להמיר בכפית שטוחה מלח.
לערבב הכל היטב
לחצות כל מצה ל2 להניח מלית בקצה ולהתחיל לגלגל את הקצה אני סוגרת עם ביצה.
ככה עד שסיימנו לגלגל את כל המצות .
אחכ טובלים כל מצה מגולגלת בביצה עם קורט מלח
מטגנים עד הזהב בכל צד
ומגישים.
טעים טעים טעים טעים ועוד הפעם טעים.
פירסום בשיתוף תנובה