את המתכון של היום למדתי מהבת שלי ליאור,בעצם ליאורי נתנה לי את הבסיס לרולדת כדורי השוקולד ואני לקחתי את זה לכיוון שלי.
לפני מס חודשים ליאור חזרה הבייתה עם סושי רול ואמרה לי אמא תטעמי.
אמרתי לה בחשדנות ישר?מי הכין ?
אני אני .
לקחתי ביס ואמרתי על החיים ועל המוות….תקשיבו זה יצא על הדבש והעוקץ ???טעים אבל ממכר?♀️
שאלתי מי לימד אותך….אמרה לי זולי….הרמתי גבה ואמרתי לעצמי בלב יונה את זקנה….הדור מתחדש ואת תקועה בעוגות של פעם.שאגב בעיניי הכי טעימות !
מאז ליאור מכינה קבוע את הרולדת כדורי שוקולד לערב שישי כאשר יש לי אורחים וזה אחד מהקינוח פרווה שאני מגישה להם..
כאשר השף הלבן הציעו לי לעשות מתכון עם השמנת הצמחית ישר חשבתי על המתכון של ליאור שהרי אצלי בבית הוא תמיד!
ואז לקחתי את הרעיון הוספתי לו את הטעמים שלי.ותוך כדי הכנה החלטתי להפוך אותו לרולדה קצפת וניל שוקולד מהאגדות כמו פעם אבל בלי אפיה.
נו מההההה??
מה?!
קשה לי להתנתק ממה שגדלתי ותרגעו כל הכייף זה להביא את מה שאוהבים לקידמה!
אז לא לחשוב פעמיים רוצו להכין !
חומרים:
בסיס
250 גרם ביסקוויטים בטעם שוקולד טחונים.
חצי כוס שמן /או 100 גרם חמאה/או 100 מחמאה
חצי כוס שמנת צמחית השף הלבן/חצי כוס שמנת מתוקה השף הלבן.
כף גדושה שוקלית
כף אבקת סוכר
אינסטנט פודינג שוקולד.
מילוי:
250 מל קצפת צמחית השף הלבן בלבד!
כף אינסטנט פודינג וניל
כפית תמצית וניל איכותית.
אופן ההכנה :
קלי קלות!
טוחנים את הביסקויטים,מוסיפים את כל שאר החומרים ומערבבים עד שמקבלים עיסה אחידה.
ומניחים בצד.
מקציפים שמנת צמחית של השף הלבן עם האינסטנט פוגינג והתמצית עד לקבלת קרם יציב! !אני אוהבת את השמנת הצמחית שלהם כי היא הכי מעולה בעיניי שיש מכל החברות שיש בישראל.ולא בגלל שאני עושה שיתוף פעולה.כי היא עמידה,לא מתוקה מידי והקרם יוצא יציב!
לוקחים את העיסה שמים על נייר אפיה שמים מעל נייר אפיה ומרדדים למלבן.
מוציאים את הנייר.שמים את הקרם ומורחים אותו בעזרת מרית לאורך כל המלבן.בעזרת הנייר אפיה מגלגלים עד הסוף.
עוטפים בנייר או ניילון נצמד ושמים להקפאה ל4 שעות.אחכ מפזרים מעל קוקוס חותכים ומגישים.
בהצלחה ♡♡♡
הערות :
אני קונה את השמנת בכמות ה500.ומקציפה את מה שנשאר ואפשר להגיש את זה הקצפת שנשארה ודובדבן מעל.
לגרסת ללא גלוטן ניתן לעשות גנאש מ250 מל שמנת צמחית ו200 גרם שוקולד מריר וכף אבקת סוכר.להמיס את הכל במיקרו ולערבב היטב.לשטח על דף נייר אפייה להקפיא ואז למלא בקרם ולגלגל.
אינסטנט פודינג שוקולד – שקית שלמה?
היי יונית.. האם אפשר להשאיר בהקפאה עד למחרת?
האם אפשר להחליף או לוותר על אבקת השוקולית?
איזה גודל המלבן?
וואו. הכנתי. ברגע האחרון ראיצי שצריך עוד חצי שמנת ולא היה לי. אז הוספתי 50 גרם נטורינה שאיתה השתמשתי. זה במקפיא. בטעם זה משגע
תודה. יצא מושלם
היי, ממש באלי להכין אבל אין לי םודינג שוקולד וגם לא וניל.
יש תחליפים?
היום נסיתי להכין התאכזבתי מהשמנת צמחית לא ממליצה מזכיר טעם של אולמי חתונות של פעם כמו טעם מרגרינה אז עדיף למי שאוהב קצפת
רק שמנת מתוקה ממש לא צמחית!!!
יונית המושלמת !!!
התעלפו על העוגה בשבת!
תודה רבה!
האם ניתן להשאיר במקפיא עד יום למחרת או שזה מאבד מהטעם? בדרך כלל אני מכינה עוגות בשישי ואוכלים בשבת בבוקר.
ומי שאוהב שמנת מתוקה יותר מצמחית האם מומלץ למילוי?
הרולדה לא התגלגלה לי התפרקה באמצע
היי יונית,
האם ניתן לעשות עם שמנת חלבית? האם יהיה יציב מספיק? תודה מראש.
שלום,
שאלה לגבי רולדת כדור השוקולדבמצרכים רשום שמנת צמחית. בהכנה לא אמורים להקציף את השמנת ?
נראה טעים ממש !!!!
האם ניתן לדעתך להכין את הרולדה מעוגת שוקולד שנשארה ?
היי, שאלה דחופה ; לגרסה ללא גלוטן משתמשים רק בשמנת, שוקולד ואבקת סוכר ? זה נוזלי מאוד. איך אפשר ליצור מזה עיסה לגלגל ? אשמח לתשובה בהקדם. אני באמצע ההכנה….
היי יונית אשמח לעזרתך פעמיים הכנתי את רולדת השוקולד ובזמן הגילגול היא מתפרקת לגמריי. מה צריך להוסיף? כדי שיסתדר תודה
הי.אני לא יונית אבל יצא לי מעולה.תגלגלי עם הנייר אפיה.או שרידדת דק מידי..
מדהים מדהים ממש מעדן.טרפו אצלי תודה