אם שאלתם את עצמכם לאן נעלמתי שבועיים אז אני אספר לכם שהייתי בטיול מדהים בצפון איטליה !!!!
נסעתי לבד !!בלי המשפחה לטיול משפחות מאורגן של פאנטסתי !
לא לא השתגעתי
דווקא מאד מאד נהנתי הודות לפזית ולמארי חברתי היקרה .
ולמה בלי המשפחה כי היה מקום אחד אחרון ומארי אמרה לי יונית גם לבד לפעמיים זה כייף !
אז כן פעם ראשונה בחיי נסעתי לבד טוב זה לא ממש לבד כי אחרי שנחתתי בשדה אלי אמסלם המדריך המהמם חיכה לי ולכל הקבוצה ומשם כמו ילדה קטנה התחברתי מהר מאד לקבוצה והלבד כבר לא היה קיים !
תקשיבו !בעצם תקראו זה היה אחד הטיולים הכי כייפים שהיו לי בחיי .נופים עוצרי נשימה !אוכל מדהים
למשפחות היו אטרקציות מדהימות לפעילות ובילוי משפחתי עם הילדים .באטרקציות האלה הרשתי לעצמי לברוח מהקבוצה ולטייל לבד ולהנות מהשפע הקולינרי של איטליה והמתכון הראשון שאמרתי שאני אעלה זה מתכון לטירמיסו מעולה שאכלתי בעיר קטנה וציורית בהמלצת אלי אמסלם המדריך שכל המלצה שלו הייתה בצבע והוכיחה לי ש12 שנים באיטליה עשו את שלהם.
אגב בטיול מאורגן שאני הייתי הוא לא מחייב אתכם לצאת לכל המסלולים היתרון של פאנטסתי זה שיש מלון קבוע שממנו כל יום יוצאים לטיול או לאטרקציה אחרת ואם לא בא לכם ללכת לפארק מים אתם יכולים ללכת לטייל עצמאי כמוני .
כל טיול כזה זכיתי לטעום עוד ועוד מצפון איטליה ושמתי לב שכל טירסימו שאכלתי אם זה במלון או במסעדה או סתם ברחוב הוא בנוי על אותו עיקרון אבל טעם שונה
אז החלטתי שאני מגיעה לארץ אני מכינה את המתכון שאני מכינה שנים ומשדרגת אותו בליקר שוקולד ועושה צורה אחרת שמתי לב שחלק מכינים שכבה אחת בלבד. חלק כמה שכבות וחלק אפילו מכינים בתור קינוחי כוסות או חלק מכינים כעוגה עגולה של שכבות.בקיצור הבנתם
יאלללה תפסיקי לחפור!
טוב רק משהו קטן במתכון המקורי האיטלקים משתמשים בביצים חיות אני הכנתי ללא .
בנינו לא תרגישו את ההבדל ואתם הולכים להתעלף כי השילוב המושלם של הכל יוצר את הביס של האושר
אז שנתחיל ?!
חומרים:
קפה לטבילת הבישקוטים:
חבילה של בישקוטים (2 שקיות)
3 כפות נס קפה מגורען
3 כפות סוכר
רבע כוס ליקר שוקולד (לא חובה )או כל ליקר אחר שאוהבים .
3 כוסות מידה של מים רותחים
קרם מסקרפונה :
2 שמנת מתוקה 38 סהכ 500מל
חצי כוס חלב
שקית אינסטנט פודינג וניל
500 גרם גבינת מסקרפונה
כפית תמצית וניל
100 גרם אבקת סוכר(שקית )
קישוט אבקת קקאו
אופן ההכנה :
תבנית מלבנית או איינגליש קייק רחב וגבוהה אם אין לכם רינג גבוה ורחב כמו שלי אז תבנית מלבנית בינונית
מתחילים עם הכנת הקרם .
שמים בקערת המיקסר את כל המצרכים ומקציפים עד קבלת קרם חזק ויציב
חשוב מאד לא להקציף יותר מידי כי אתם עלולים לשבור את ההקצפה והכל ילך לפח. כאשר אתם רואים שנוצרים שבילים של קרם בהקצפה. תעצרו תבדקו את הקרם באמצעות כפית .
הכנת הטירמיסו :
טובלים את הבישקוטים בקפה שהכנו ומניחים בתבנית מעל שמים מחצית מהקרם ובעזרת מרית משטחים .
מעל מפזרים קקאו בעזרת מסננת .פשוט שמים כף קקאו במסננת ומפזרים .
אחכ שכבה נוספת של בישקוטים טבולים בקפה.
מעל את החצי קרם שנותר ואם בא לכם לקשט כמוני עוד שכבה של בישוקטים טבולים ומעל קקאו
ואם לא בא לכם אז אפשר ישר לפזר קקאו מעל.
מכניסים את העוגה למקרר ל4 שעות לפני ההגשה
ויש לכם טירמיסו מהאגדות !!!!!
בהצלחה !
ותודה לאלי המדריך המושלם על טיול סופר מהנה.
ואם בא לכם גם טיול זוגי או עם משפחות אני שמה לכם לינק באהבה לחברה שאיתה טסתי
https://funtasty.co.il/italy/?source=yon
ממליצה לנסוע עם אלי אמסלם המדריך שלי שהיה מעולה וסופר מקצועי וגם מצחיק ומאד
נראה ממש טוב ומעניין .יש אפשרות להמיר לפרווה?
אלי המדהים! ממליצה גם. תודה על מתכון נהדר. לאכזבתנו רק פעם אחת נהננו מטירמיסו טעים באיטליה. כל יום אכלנו. הכי טעים בבית.