יונית צוקרמן מלכת המטבח
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט”ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל”ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ’ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט”ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל”ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ’ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
פוסטים חדשים
  • קובניות בטעם חמאה ושום
  • קוביות בשר עם תפוא
  • הפסטלים של רונן
  • קציצות עוף וכרובית
  • פשטידת תרד בקלי קלות
  • עוגת קרמבו גרסת 2022
  • בואיקוס גבינה וזיתים כשר לפסח
  • קראמבל תפוחים ואגסים
  • פשטידת מצות
  • קציצות בשר כשרות לפסח
דף הבית » עוגת גבינה ושוקולד הגרסה הטורקית
יונית צוקרמן מלכת המטבח
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט”ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל”ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ’ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט”ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל”ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ’ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
עוגת גבינה ושוקולד הגרסה הטורקית

עוגת גבינה ושוקולד הגרסה הטורקית

יונית צוקרמן ינואר 22, 2022 31 תגובות

פעם כדי לקבל רצפט של עוגה שווה היינו צריכים איזה שכנה אלופה….אחכ זה עבר לעיתונים ולספרים…..אחכ לאינטרנט ועכשיו לסירטונים של 60 שניות

האמת ?

בחיים לא חלמתי שאקח מתכון מאיזה סירטון שרץ ברשת

אבל הטרקיות האלה משגעות אותי…..

אולי השיגעון נובע מהגעגוע לאינסטנבול אהובתי שכבר שנתיים כף רגלי לא נחתה שם בגלל הקורונה.

אין מסעדה או אוכל או מאפה שאכלתי שם ולא היה לטעמי.

אני לא נכנסת לפוליטיקה אני עוסקת באוכל ואוכל מחבר אותי לאנשים למקומות וחולמת שאולי יום אחד השלום יגיע דרך האוכל!

נחזור למתכון !

המתכון של היום זה חלום

מרקם עוגת הגבינה שונה מהמרקם של העוגה הקלאסית שלנו הטעם שונה ודי מזכיר מאד את העוגה הבאסקית

אבל השילוב של הגבינה והעוגת בראוניז שמקבלת רטיבות מהגבינות יוצרת את הזיווג המושלם.

זה בדיוק כמו שהבת שלי אומרת אמא זה שילוב של 2 עוגות טעימות באחת.

והיא מעצבנת אותי כי היא מפרידה בין השכבות ואוכלת כל עוגה בנפרד.

לפני שאתחיל גם בישראל אנחנו עושים עוגת גבינה בראוניז אבל הם עושים את הבלילה אחרת וזה מה שסיקרן אותי להכין והופתעתי מכמה שזה טעים.

אז שנתחיל ?

חומרים

בראוניז יונית :

תבנית 26 עגולה מתפרקת

200 גרם שוקולד מריר איכותי

200 גרם חמאה

כף גדושה ממרח שוקולד  שאוהבים

חצי כוס סוכר

2 ביצים xl או 3l

כוס קמח תופח(זה לא טעות )

בלילה גבינה טורקית:

שמנת חמוצה לכו על 27 אחוז

500 גרם גבינה לבנה

כוס ורבע שמנת מתוקה (330מל)

2 ביצים xl או 3l

170 גרם סוכר(כוס חד פעמי שקוף)

80 גרם שמן (חצי כוס מידה )

שקית אינסטה פודינג וניל

כף תמצית וניל טהורה

אופן ההכנה :

כל ההכנה קלה מאד זה לערבב הכל עם כף וביי

נתחיל עם הבראוניז הלכתי על הגרסה הישראלית שלי

להמיס חמאה עם שוקולד במיקרו במשך 2 דק להוציא ולערבב

להוסיף כף ממרח שוקולד שאוהבים ולערבב

להוסיף סוכר ולערבב

להוסיף 2 ביצים ולערבב

קמח ולערבב עד שמתקבלת מסה אחידה

את כל המסה שופכים לתבנית 26 משומנת .

ואת התבנית למקפיא לשעה.

אגב בישראל המתכונים זה או שאופים קודם את הבראוני או אופים יחד בלי הקפאה כייף לראות דרכים נוספות?לא?

אחרי שעה מכינים את הבלילה.

פשוט שופכים הכל לתוך קערה ומערבבים עד שאין גושים.

שופכים לתבנית שהייתה בהקפאה.

אופים בתנור חם 170 מעלות למשך שעה

לא לשכוח לשים תבנית עם מים רותחים מתחת בדיוק כמו בעוגה הגבינה הקלאסית בישראל

אח”כ משאירים בתנור כבוי את העוגה למשך שעה שעתיים.

מקררים ,מכנסים למקרר ללילה שלם.

חובה לילה!!!תנו לנוזלים של הגבינות להרטיב את הבראוניז הכי טעים שאתם הולכים לאכול

וקחו חתיכה ותתעלפוווווווווו

טעים טעים טעים !

 

 

לחץ כאן להדפסה

אודות המחבר

יונית צוקרמן להציג את כל הפוסטים של יונית צוקרמן


« פוסט קודם
פוסט הבא »

31 תגובות

  1. קרן הגב ינואר 22, 2022 בשעה 4:05 pm

    היי יונית, תודה על המתכון!
    אפשר רק לדעת אם
    200 גרם שמנת חמוצה?

    • יונית צוקרמן הגב ינואר 22, 2022 בשעה 6:18 pm

      בפוסט השתמשתי בגביע שמנת של 200
      כמו כן אפשר גם 2 שמנת חמוצה זה יעשה את העוגה גבוהה בעוד סמ

  2. איילת הגב ינואר 22, 2022 בשעה 4:18 pm

    היי יונית. האם אפשר להשתמש בגבינת שמנת? האמריקאים פה לא יודעים מה זה גבינה לבנה

    • יונית צוקרמן הגב ינואר 22, 2022 בשעה 6:16 pm

      כן תעשי 500 גרם שמנת
      ובמקום שמנת חמוצה הייתי שמה גבינה או שמנת רזה

    • גולן הגב ינואר 27, 2022 בשעה 6:08 pm

      במקום גבינה לבנה פשוט תשתמשי ביוגורט Fage. החלטה שלך אם להשתמש ב 2% או 5%. זה עובד לי מצוין כתחליף לגבינה לבנה בעוגות גבינה שאני מכין. יש אותו בכל סופר בארה”ב.

  3. אסנת נבו הגב ינואר 22, 2022 בשעה 5:31 pm

    יונית, שלום קניתי את הספר שלך. במתכון של עוגת השוקולד לא הבנתי אם זה קמח תופח או רגיל. אשמח לתשובה. תודה

    • יונית צוקרמן הגב ינואר 22, 2022 בשעה 6:15 pm

      רגיל אבל אם אין לך אפשר תופח לא קורה כלום כי זה לא מסיים את האפיה

  4. אילנית הגב ינואר 22, 2022 בשעה 5:39 pm

    היי יונית
    את כל אופן ההכנה של הבלילה הטורקית לא רשמת…האם יש הקצפה של שמנת מתוקה עם האינסטנט פודינג וניל?

    • יונית צוקרמן הגב ינואר 22, 2022 בשעה 6:14 pm

      הכל שמים בקערה ומערבבים
      שום מיקסר
      היא אומרת ש ידבר מכניס אוויר וגורם לעוגה להתרומם
      רק עם כף או מטרפה

  5. אודליה הגב ינואר 22, 2022 בשעה 6:17 pm

    כיצד ניתן להמיר את העוגה ללא גלוטן?

    • יונית צוקרמן הגב ינואר 22, 2022 בשעה 8:10 pm

      השינוי היחיד זה הקמח הבראוניז אותו ניתן להמיר בקמח ללא גלוטן
      אני משתמשת בקמח ללא גלוטן של green
      אפשר קמח שקדים
      בבלילה יש אינסטה פודינג וניל זה קונפלור וזה ללא גלוטן

  6. נטךי הגב ינואר 22, 2022 בשעה 6:22 pm

    היי יונית
    המתכון נראה מעולה!!
    אפשר להמיר לחמאה במקום שמן?

    • יונית צוקרמן הגב ינואר 22, 2022 בשעה 8:08 pm

      כן אבל חמאה מומסת

    • מלי הגב ינואר 27, 2022 בשעה 1:11 pm

      היי יונית, חובה להכניס למקפיא את הבסיס או ניתן לא

  7. ריקי הגב ינואר 22, 2022 בשעה 9:46 pm

    היי יונית…
    העוגה נראית…וואאאוו
    לצערי סוכרתית….אנסה להמיר לתחליפים……🤞

  8. ריקי הגב ינואר 23, 2022 בשעה 3:49 am

    היי יקרה :
    מה ניתן לשים במקום ממרח ?אולי תוספת של שוקולד מריר אם כן כמה..
    כמה למאה במקום שמן .
    תודה🙏

  9. אילנה הגב ינואר 23, 2022 בשעה 9:57 am

    היי יונית
    רציתי לדעת אם אפשר להקפיא את העוגה?

  10. רונית הגב ינואר 23, 2022 בשעה 12:11 pm

    מצטרפת לשאלה
    האם אפשר להקפיא את העוגה?

  11. הדר בר הגב ינואר 23, 2022 בשעה 5:22 pm

    היי יונית חייבת להגיד לך שניסיתי מתכונים שלך אני כלה טרייה ואת פשוט אלופההה מאחת שלא ידעה להכין כלום אני מעמידה סירים והרבה בזכותך השם ישמור אותך ❤❤

  12. זהבה הגב ינואר 23, 2022 בשעה 10:18 pm

    יש לי תבנית קפיצית בקוטר 24 האם זה קריטי?

  13. שירה הגב ינואר 24, 2022 בשעה 10:39 pm

    היי יונית השפית המדהימה שלנו!! קודם כל תודה על כל המתכונים הטעימים שלך!! ושאלה לי, אפשרי להמיר את החמאה בבראוניז בשמן?

  14. איילה הגב ינואר 25, 2022 בשעה 6:41 pm

    היי האם אפשר להמיר את המחאה בשמן?
    כמה שמן צריך לשים?
    תודה

  15. איילה הגב ינואר 25, 2022 בשעה 6:42 pm

    היי האם אפשר להמיר את החמאה בשמן?
    כמה שמן צריך לשים?
    תודה

  16. דקלה הגב ינואר 27, 2022 בשעה 8:25 am

    בתוכנית טורבו לאפות את העוגה? או רק חום עליון תחתון

  17. גלית הגב ינואר 28, 2022 בשעה 7:20 pm

    אמא’לה איזו עוגה הכנתי בשישי וזהו כולם התעלפו אחת העוגות הטובות שהכנתי בזכותך באמת אין דברים כאלו טעימה טעימה וקלה ממש להכנה יונית את מלכה

  18. ורד הגב פברואר 5, 2022 בשעה 11:05 am

    אפשר לוותר על שלב ההקפאה הראשוני ? או שזה מאסט ?

  19. ורד הגב פברואר 10, 2022 בשעה 6:36 pm

    הי,
    תודה רבה על מתכונים מעולים!!
    2 שאלות:
    1. עשיתי בדיוק מה שאמרת והבלילה של השוקולד “עלתה” על הגבינה הרפיה. למה?
    2. אפיה בטורבו? 170 ברגיל לא מספיק….

  20. מישאל הגב מרץ 11, 2022 בשעה 9:40 am

    אפשר בבקשה קישור לסרטון המקורי?

  21. ריקי וגנר הגב מאי 5, 2022 בשעה 8:28 am

    יונית ראשית חג עצמאות שמח למען האמת פיקפקתי בעשיית העוגה של השוקולד עם הגבינה אבל אמרתי ננסה , תשמעי את גדולה מהחיים קודם קל מאוד נעים לעשות אותה אינה מצריכה עבודה מרובה וטעים רצח רק ליידע כללי עשיתי אותה עם קמח שקדים בשוקולד ואת כל הסוכרים החלפתי בממתיקים כי אני באורח חיים קטוגני ויצא פצצה כל הכבוד

    • יונית צוקרמן הגב מאי 6, 2022 בשעה 4:41 am

      ואווו איזה כייף לשמוע
      אשמח למתכון כלוב עם השינויים
      מעניין ויכול לעזור לאחרים
      תודה !

  22. וגנר רבקה הגב מאי 7, 2022 בשעה 8:01 am

    יונית שבת שלום:

    עשיתי את העוגה לפי המרשם שלך אבל במקום סוכר שמתי סוכרלוז לפי מידה שלך ואת הקמח החלפתי בקמח שקדים ובמקום 500 גרם גבינה כי לא היה לי שמתי 250 גבינה ושמנת חמוצה 9 % זה מה שהיה לי , וכל מי שטעם את העוגה לקח מרשם

השארת תגובה

ביטול

קצת עליי

קוראים לי יונית סולטן צוקרמן וגדלתי בבית מרוקאי אותנטי עם המון בישולים ואהבה גדולה למטבח.

אמא שלי היא בשלנית בחסד עליון וסבתא סולטנה ז"ל הייתה טבחית מפורסמת באוג'דה במרוקו. סבתא שמרה מתכונים בסוד רק למשפחה ואמא תמיד לימדה באהבה...

פרסומת
מלכת המטבח – הספר!
עשו לי לייק בפייסבוק
חיפוש מתכונים
קטגוריות מתכונים
המתכונים הכי פופולריים
  • קובניות בטעם חמאה ושום קובניות בטעם חמאה ושום הרבה פעמיים חשבתי על איך לפתוח את הפוסט היום בהתחלה...
  • אסאדו לתנור בקלי קלות אסאדו לתנור בקלי קלות אסאדן בתנור בקלי קלות !
  • פרגית ולתנור פרגית ולתנור   את המתכון של היום אני מכינה שבת כן שבת לא...
  • חזה עוף במעטפת חמוץ מתוק חזה עוף במעטפת חמוץ מתוק מנה שלא רק ילדים אוהבים! מנה ממכרת שמראש אני אומרת! תכפ...
  • קנלוני בשר משגע קנלוני בשר משגע רבע שעה , על השעון !! חצי שעה -40 דק אפיה. ויש לכם מנה...
מתכונים חדשים

קובניות בטעם חמאה ושום

קוביות בשר עם תפוא

הפסטלים של רונן

קציצות עוף וכרובית

פשטידת תרד בקלי קלות

רשתות חברתיות
  • Facebook
  • Google+
  • Pinterest
  • Instagram
הצטרפו לאינסטגרם של יונית צוקרמן
תחזוקת האתר ע״י כפיר בקיש בניית אתרים
Translate
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס