יונית צוקרמן מלכת המטבח
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט”ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל”ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ’ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט”ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל”ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ’ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
פוסטים חדשים
  • קוביות בשר עם תפוא
  • הפסטלים של רונן
  • קציצות עוף וכרובית
  • פשטידת תרד בקלי קלות
  • עוגת קרמבו גרסת 2022
  • בואיקוס גבינה וזיתים כשר לפסח
  • קראמבל תפוחים ואגסים
  • פשטידת מצות
  • קציצות בשר כשרות לפסח
  • קוביות בשר ברוטב מרוקאי בקלי קלות
דף הבית » כיפתה תוניסאית
יונית צוקרמן מלכת המטבח
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט”ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל”ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ’ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט”ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל”ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ’ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
כיפתה תוניסאית

כיפתה תוניסאית

יונית צוקרמן יוני 15, 2021 16 תגובות

את המתכון של היום למדתי מסבתא אסתר עזריה!או בשמה העדתי טרזה

טרזה הייתה שרה באיטלקית אוהבת לצחוק ותמיד הייתה מתגאה שהיא תוניסאית שבאה מצרפת.

היא הייתה תמיד מלאה בשמחת חיים וכל פעם שביקשתי מתכון תמיד היא הייתה אומרת לי תקני הכל ואני אבוא להראות לך.

היא אף פעם לא הסכימה לתת לי מתכון בלי להראות לי.למרות שהייתי אומרת לה שיש לי מתכון ממישהי אחרת ואני רק רוצה להבין איך היא עושה וכד.אבל יודעים מה ?!

ככה זכיתי להכיר אישיות מדהימה שהגיל הוא רק מספר היה עבורה .

יש לי מתכון בבלוג לכיפתה שהוא טיפה שונה אבל אני ילדה טובה כמו שהיא אמרה לי כמו שהיא הייתה עומדת על שלה ולא היה אכפת לה ממתכונים של אחרים והייתה מטילה עליי וטו כאשר הייתה מראה לי ואני זוכרת את הקוח שלה כאילו היה אתמול ואיך היא הייתה אומרת לי  ככה אני עושה והנה היום מילה במילה מלמדת אתכם.

אז שנתחיל ?!

חומרים :

קילו חזה עוף נקי חתוך לקוביות זה בערך 4 פרפרים

2 בצלים גדולים קצוצים גס

2 תפוא מגורדים וסחוטים !!!!!!!

6-7 פרוסות לחם רטוב וסחוט

5 שיני שום מגורד הכי קטן

צרור פטרוזיה (מהסופר בשקיות)

צרור כוסברה (מהסופר בשקיות)

4 חלמונים גדולים או 2 ביצים שלמות

תבלינים:

כף מלח חצי כפית כורכום,כף בהריון פפריקה חצי כפית פלפל כפית מרק עוף כף גדושה בהרט ו3/4 כפית קינמון.

טיגון:

ביצים ,שמן,קמח ,פפריקה

אופן ההכנה :

את החזה עוף חותכים לקוביות קטנות קטנות  לא טחון עוף אני שוב אומרת ומדגישה חתוך על סכין לקוביות קטנות קטנות.

למה ?כי הסוד לקציצה ולאוריריות הקציצה.

אחרי שקצצנו מוסיפים את שאר המרכיבים לקערה עם החזה העוף שקצצנו ומערבבים היטב.

הערות חשובות להצלחת הקציצה:

ירק קוצצים אותו רשמתי מהסופר כי הצרור קטן יחסית לצרור שמוכרים בשוק.אז אם עושים צרור מהשוק אז חצי .

את התפוא מגרדים בפומיה וסוחטין מנוזלים חשוב מאד

את הבצל קוצצים כמו לסלט ערבי קטן וגס

ביצים -היא הייתה שמה רק חלמונים ניסתי פעם עם 2 ביצים  ולא היה הבדל אז לשיקולכם.

לחם-אני שמה בקערה עם מים שמכסה את הלחם לדקה שתיים ואז מוציאה מהקערה עם המים  סוחטת ואז מניחה בקערה עם חזה העוף.

תבלינים:אני שמה  ככה כף מלח כפית מרק עוף חצי כפית כורכום כף בהריון פפריקה כף גדושה בהרט איכותי !!! חצי כפית פלפל שחור 3/4 כפית קינמון ומעל התבלינים  לשפוך 2 כפות שמן בכדי לפתוח את התבלינים.

ולערבב הכל היטב טוב טוב.

לתת מנוחה של חצי שעה לפחות שעה הכי טוב לילה שלם כי אז הטעמים נספגים וזה חלום.

לקרוץ 30 קציצות .

לטבול בקמח ואחכ בביצה ולטגן בשמן עד הזהבה .

טיפ לצבע :יפה לקציצה לשים בבביצים המקושקשות פפריקה אדומה לצבע יפה שיתקבל בטיגון.

על כל 4 ביצים אני שמה חצי כפית פפריקה או רסק עגבניות.

טיפ לטיגון נכון -שמים שמן ברבע גובה המחבת מחממים את השמן בלהבה גדולה מכניסים את כל הקציצות וכאשר מסיימים לשים את כל הקציצות מורידים ללהבה בינונית קטנה ובסבלנות נותנים לקציצה להזהיב.

כאשר הופכים מעלים את הלהבה וכאשר מסיימים להפוך את כל הקציצות שוב ממניכים ללהבה נמוכה וממשיכים לטגן עד הזהבה מלאה !

בהצלחה

 

 

 

 

 

 

 

 

לחץ כאן להדפסה

אודות המחבר

יונית צוקרמן להציג את כל הפוסטים של יונית צוקרמן


« פוסט קודם
פוסט הבא »

16 תגובות

  1. רעות הגב יוני 15, 2021 בשעה 8:21 am

    את מופלאה!!!!
    הייתה לי סבתא מרוקאית שהכינה אוכל טריפוליטאי (סבא שלי) ומרוקאי. אבל היא לא כ״כ אהבה אותי וסירבה ללמד אותי.
    תמיד חלמתי להכין מפרום וקוסקוס ובזכותך אני מצליחה.
    כל מתכון שלך יהלומים בידיים
    גם זה ינוסה עוד השבוע
    תודה רבה ❤️

    • מירי הגב יוני 15, 2021 בשעה 2:51 pm

      ניראה כל כך טעים….מה ניתן להחליף בלחם לגלוטנים שבנינו?

      • יונית צוקרמן הגב יוני 15, 2021 בשעה 4:21 pm

        לחם ללא גלוטן

    • יונית צוקרמן הגב יוני 15, 2021 בשעה 4:22 pm

      איזה כייף לי
      זכיתי
      תודה❤️

  2. ענבל הגב יוני 15, 2021 בשעה 11:17 am

    האם אפשר לשים פירורי לחם במקום הלחם הסחוט?

    • יונית צוקרמן הגב יוני 15, 2021 בשעה 4:21 pm

      לא בגלל של לחם יש תפקיד במפח הקציצה והמרקם
      אפשר חלה קלה אם רוצים לחסוך קלוריות

  3. רחל ארגמן הגב יוני 15, 2021 בשעה 12:33 pm

    האם אפשר לאפות את הקציצות?

    • יונית צוקרמן הגב יוני 15, 2021 בשעה 4:21 pm

      כן לרסס ספרי שמן אפיה 170 מעלות

  4. עדי כליף הגב יוני 15, 2021 בשעה 10:44 pm

    היי יונית, אפשר להשמיט את הביצים? גם בתערובת הקציצות וגם את הבלילה? במידה וכן האם יש תחליף?

    • יונית צוקרמן הגב יוני 16, 2021 בשעה 3:07 am

      אז ככה בעיסה להוסיף במקום החלמונים רבע כוס מים מוגזים הכוונה לסודה(שוופס)
      ובציפוי אני הייתי עושה בלילה דלילה מקמח מים ופפריקה בערך כוס מעם על כוס קמח וחצי כפית פפריקה

  5. טל הגב יוני 16, 2021 בשעה 5:05 am

    היי!
    קצת טיפשי ,אבל אין חיילים רגיל,אפשר להשתמש בלחמנייה במקום?פשוט בגלל שיש לה יותר “קשה” אני שואלת…

  6. אורטל הגב יוני 17, 2021 בשעה 5:33 pm

    יונית אהובה החזרת אותי לקציצות של אמא שלי ז”ל , אחרי הטיגון אפשר לבשל אותם ברוטב ואם כן אפשר מתכון לרוטב

  7. תקוה כהן הגב יוני 19, 2021 בשעה 4:42 am

    אימי ז”ל היתה עושה קציצות כאלה עם עוף קצוץ לקוביות או פילה דג או בשר בקר ומוסיפה רבע קג סולת מושרת במים וסחוטה והיידה לטיגון תודה לך.

  8. איילת הגב יוני 23, 2021 בשעה 6:06 am

    לאחרונה גיליתי את האתר שלך
    איזה מתכונים מעלפיםםםםםםם!
    הכל יצא טעים רצח

    אשמח אם תעלי מתכון טוב לצלי כתף (חלק 5)
    תודה לך

  9. רוני הגב יוני 24, 2021 בשעה 8:05 pm

    אפשר לשים אותן ברוטב?
    ואם כן,איזה רוטב?

  10. נופר הגב ינואר 13, 2022 בשעה 7:05 am

    היי בוקר טוב!
    אפשר עם עוף טחון במקום קצוץ?
    תודה על מתכונים מדהימים!!

השארת תגובה

ביטול

קצת עליי

קוראים לי יונית סולטן צוקרמן וגדלתי בבית מרוקאי אותנטי עם המון בישולים ואהבה גדולה למטבח.

אמא שלי היא בשלנית בחסד עליון וסבתא סולטנה ז"ל הייתה טבחית מפורסמת באוג'דה במרוקו. סבתא שמרה מתכונים בסוד רק למשפחה ואמא תמיד לימדה באהבה...

פרסומת
מלכת המטבח – הספר!
עשו לי לייק בפייסבוק
חיפוש מתכונים
קטגוריות מתכונים
המתכונים הכי פופולריים
  • קוביות בשר עם תפוא קוביות בשר עם תפוא שאמא רצתה לפנק אותנו היא הייתה מכינה לנו את הסיר הזה . ...
  • בשר צלי קלאסי בשר צלי קלאסי בשר צלי זו המנה הכי קלה להכנה !נשבעת. זה רק נראה מ...
  • עוגת שוקולד ללא גלוטן ב5 דק עבודה עוגת שוקולד ללא גלוטן ב5 דק עבודה טוב תקשיבו לי טוב טוב !!! העוגה הזו מושלמת . ...
  • קציצות בשר כשרות לפסח קציצות בשר כשרות לפסח את הקציצות האלה אמא הייתה מכינה לנו לצהרים בחול המועד ...
  • קאדה קאדה את המתכון של היום קיבלתי משרה אזולאי אמא של יוסי . ...
מתכונים חדשים

קוביות בשר עם תפוא

הפסטלים של רונן

קציצות עוף וכרובית

פשטידת תרד בקלי קלות

עוגת קרמבו גרסת 2022

רשתות חברתיות
  • Facebook
  • Google+
  • Pinterest
  • Instagram
הצטרפו לאינסטגרם של יונית צוקרמן
תחזוקת האתר ע״י כפיר בקיש בניית אתרים
Translate
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס