כל שנה אני אומרת יונית את חייבת להעלות את המתכון של הלחמניות של אמא לבלוג.
וכל פעם אני אומרת לעצמי כן כן ובסוף לא יוצא.
היום קמתי מוקדם ואמרתי יונית קורונה -אנשים בבית חייבת לתת מתכון.
אז קמתי מוקדם הכנתי לחמניות צילמתי שלבים ובבקשה
חומרים:
2 כוסות מים רותחים(כוס מידה 240 מלצ
חצי כוס שמן 120 מל
כפית מלח
כפית סוכר
2 כוסות קמח מצה
2 כפות קמח תפוא אדמה (לא חובה )
כפית אבקת אפיה (לא חובה )
4 ביצים מידה l או 5m או 3xl
אופן ההכנה :
שמים מים רותחים שמן מלח וסוכר בקערה ומערבבים
אחכ מוסיפים את היבשים קמח מצות קמח תפוא ואבקת אפיה ומערבבים.
ונותנים לעיסה 5 דק להתקרר מעט
אחכ מוסיפים ביצים אפשר לקשקש מראש ולהוסיך ואפשר לשבור לתוך הקערה ולערבב הכל היטב עד לקבלת מסה אחידה ודביקה .
מנוחה קלה של 5 דק להתייצבות.
להרטיב את הידיים ולהתחיל לקרוץ 12-15 כדורים תלוי בגודל הרצוי של הלחמניות .
להבריש בביצה ושומשום(לא חובה שומשום)
לאפות בתנור מצב טורבו 170 מעלות 45-50 דק
הערות :
אם אין קמח תפוח אדמה אז קונפלור או כף קמח מצה
אם רוצים קרסט קשה מבחוץ ללחמניה לקרוץ כדורים בידיים משומנות .
לא נורא שזה נסדק זה היופי בלחמניה .
כמו כן אפשר להמיר כוס קמח מצה בכוס קמח תפוא ואז יצאו לחמניות בצבע בהיר יותר .
אפשר לעשות את התהליך גם במיקסר עם וו גיטרה .
בהצלחה !
יונית את אלופה כמה חיכיתי למתכון של הלחמניות של פסח שלך ?
יונית המדהימה תודה! אם אין לי קמח מצה אפשר להמיר ב2 כוסות נוספות של קמח תפוא?
מצטרפת לשאלה
אין לי קמח מצה יש לי קמח תפוח אדמה, האם אפשר להחליף?
אפשר לוותר על האבקת אפייה? יצא עדין תפוח?
מעולות!
אני עושה כל שנה ואף פעם לא יצאו לי תפוחות ויפות. כמו הפעם.
תודה !
להשתמש באותה כוס של המים עם הקמח מצה ,של ה240?
אפשר במקום קמח תפוח אדמה, קורנפלור תירס?
יונית החמודה תודה על המתכון השנה פעם ראשונה שנתנו לי אחרי שאכלתי .פשוט טעים ומוצלח
תודה וחג שמח