שלום
קוראים לי יונית !
ויש לי בעיה קשה בכל מה שקשור לפחממות בצקים וסוכרים.
הכל טעים לי !
הכל מפתה אותי ואומר לי יונית קחי אותי .או תכיני כזה עכשיו ומיד
אומרים שלהודות זה חלק מגמילה רק שעשרים שנה אני מודה ומתוודה וזה לא ממש עוזר?????כל שנה אני מגדלת פרונט /מרפסת /גג אחורי ואני בכלל בת אדם ????
הבנתם בקיצור חחחח
מה שאני מנסה לומר בעצם זה שהלחמניות האלו הם חלום רטוב לאוהבי הפחממות .
יש בצק מושלם יש גבינת שמנת שמעשירה את הטעם ואת התאבון יש פתיתי טל העמק שנמתחים ומותחים את קווי האושר שבי ואומרים יונית גן עדן זה פה
הבנתם תרעיון נכון ?
אז נתחיל ?היידה חומרים:
חצי קילו קמח לבן
כף שמרים יבשים
2 כפות סוכר
כוס ורבע מים(כוס מידה 300 מל)
רבע כוס מידה של שמן(60מל)
כפית מלח
מילוי ;
גבינת שמנת נפוליאון
200 גרם גבינת פתיתי טל העמק
אופן ההכנה :
קלי קלות זה פה!
שמים את כל מרכיבי הבצק למעט המלח בקערת מיקסר או בקערה רגילה ולשים הכל עד שמתחיל להתגבש בצק
כאשר מתגבש גוש בצק מוסיפים כפית מלח וממשיכים ללוש 7 דקות
אחכ מעבירים לקערה משומנת ומתפיחים שעה
אחרי שעה מחלקים את הבצק ל8 כדורים
כל כדור פותחים לעיגול. מורחים את העיגול בגבינת שמנת ומפזרים פתיתי גבינת טל העמק מי שגר בחול ואין לו את הגבינה הזו אז בהחלט אפשר לשים גבינת מוצרלה /צהובה.
אגב פתיתי עמק בסגנון אמנטל זה מוצר חדש וממש אהבתי שיש את הגבינה האהובה עכשיו בפתיתים !
מעל. סוגרים את העיגול לצורת שק ומניחים בתבנית שהחלק שסגרנו כשק על הדף נייר
מברישים בביצה ומפזרים שומשום
אופים בתנור חם מצב טורבו 180 מעלות עד הזהבה
הערת ביניים :
אני שמתי בתבנית את הלחמניות והפכתי את זה ללחם גבינות אבל אפשר גם כל כדור בנפרד בתבנית .
בתאבון
הפרסום בשיתוף תנובה
אפשר קמח שמרים?
תודה
כרגיל מתכון קל טעים ומעורר השראה
האם אפשר להקפיא אותן לאחר האפיה ולפני האכילה לחמם?
בצק רך ונוח ברמות! כמעט לא הייתי זקוקה לקמח את המשטח! תודה על מתכון מהמם!