מכירים את זה שיש משהו קבוע שאתם מכינים ולא מוותרים על זה?אז הקיש הזה הוא חלק בלתי נפרד מכל ארוחה חלבית שאני מכינה .
הבצק מכיל שמנת חמוצה שמעניקה לו רכות לצד הפריכות.
המילוי עשיר בפטריות ובצל ושמנת חמוצה שמעניקה טעם עשיר לקיש.ורוטב רויאל?
טוב לא להלחץ זה לא כזה מלא עבודה חחחח
רבע שעה וזה בתנור!
יש 2 שלבים וזהו.
אז קדימה בואו נתחיל:
חומרים:
בסיס:
2 כוסות קמח
שמנת חמוצה
100 גרם חמאה.
כפית שטוחה מלח
מילוי:
2 בצלים גדולים
2 קופסאות פטריות חתוכות
שמנת מתוקה
שמנת חמוצה (ממליצה בטעם של פעם )
3 ביצים
מלח פלפל אגוז מוסקט.
אופן ההכנה :
להפשיר את החמאה בחוץ כמה שעות.לשים הכל בתוך קערה ועם וו גיטרה לערבל עד שנוצר גוש בצק.
אפשר ידנית אותו הדבר.
לעטוף בניילון נצמד ולמקרר לרבע שעה אחרי רבע שעה
לרדד על נייר אפיה.אני מרדדת על הניילון הנצמד
להניח על תבנית הקיש ועם מערוך להוריד עודפים.
מילוי:
לקצוץ את הבצל כמו סלט.לטגן את הבצל עם 2 כפות שמן עד הזהבה .לסנן את הפטריות .להוסיף למחבת ולטגן 3 דק.לתבל עם חצי כפית מלח רבע כפית אגוז מוסקט ושליש פלפל שחור.
לקשקש בקערה נוספת את הביצים שמנת ושמנת חמוצה ו3 ביצים.חצי כפית מלח ורבע כפית אגוז מוסקט.
לשפוך למחבת.
לערבב הכל.
לצקת על הבצק.
לאפות בתנור שחומם ל170 מעלות.עז הזהבה.
בהצלחה.
שלום רב,
שמתי לב שהתבנית שלך גבוהה, אשמח לדעת היכל ניתן לקנות תבנית כזו לקיש?
תודה רבה
לאיזה גודל מתאימה הכמות הנ"ל?
היי יונית
מה גודל התבנית?
האם ניתן להשתמש לתחתית בקמח תופח / להוסיף אבקת אפייה ?
פשוט הנאה קל מאוד טעים תבורכי?
היי, אפשר לדעת כמויות של שמנת ושמנת חמוצה? גרה בארה״ב ומיכלים בגדלים שונים מהארץ..
תודה!!
בטח בגביע שמנת חמוצה יש 200 מל שמנת מתוקה 240 מל כל מיכל .בהצלחה
היי יונית, יש אפשרות להוסיף במקום הביצים משהו אחר?
הי יונית
לאיזה גודל תבנית המתכון מתאים?
26 ואפשר 28
אפשר להקפיא את הקיש?
רוצה להגיש אותו בעוד יומיים, האם עדיף להקפיא או להשאיר במקרר?
כמה זמן לאפות?
תודה
בהחלט
האם אפשר להקפיא את הקיש?