אמא שלי אלופת המעקודות, אני בטוחה שכבר סיפרתי לכם את זה בעבר, אבל אף פעם לא מזיק לרענן את הזיכרון חחח
היום היא ביקשה ממני לקחת אותה לשוק בלוד קצת להסתובב, לקנות ירקות וקצת מתנות לנכדים , כי בכל זאת כל שבת כולם מתאגדים אצלה והיא זורקת לכל נכד/ה מתנה אחרי האוכל .
רק לי אף פעם לא נתנו מתנה אחרי שסיימתי את האוכל, אולי בגלגל שביקשתי עוד?
נו טוב ?גרגרנית כמוני לא היה צורך לעודד 🙂
בקיצור הלכנו לשוק הייתה בסטה שמכרה 3 שקל קילו קישואים גדולים ויפים…
ישר היא אמרה לי אווואה יונית, תקחי קישואים עכשיו זה בזול, זה שווה ! אווואה תעשי מעקודה ובשבת תעשי קישואים עם קציצות….
לא חשבתי פעמיים לקחתי 5 קילו 🙂
באתי הבייתה , ישר שטפתי את הקישואים, גירדתי בפומפיה, נתתי לנוזלים לצאת, סחטתי , הכנתי, יצא סוף הדרך…
הבנות שלי חזרו מבית הספר, חיסלו הכל, מזל ששמרתי לבעלי חתיכה קטנה…
הבת שלי אמרה לי, למה עשית קצת?את יודעת שאני אוהבת את זה….
אמרתי לה אל תדאגי בובי, קניתי הרבה קישואים 🙂
העלתי את התמונה לאינסטגרם שלי yonit _z [ לא כדאי לכם לעקוב אחרי, אני נוראית, מגרה אנשים בטירוף ] והמון ביקשו מתכון.
ואתם כבר מכירים את הלב שלי שהוא בגודל שלי [ואעליה ] אז אמרתי יאלללה יונית פתחי מחשב.
אז פתחתי, ומתחילים 🙂
חומרים :
5 קישואים גדולים או 10 בינוניים קטנים כאלה
בצל גדול
מלח פלפל אגוז מוסקט, כורכום, אבקת מרק עוף
5 ביצים(רצוי xl)
1/2 כוס פירורי לחם /לחולי צאליק פירורים נטול גלוטן
אופן ההכנה :
לקחת את הקישואים, לשטוף היטב, אם יש חלקים שלא נראים טוב בקליפה,לקלף באמצעות קולפן.
ולגרד במגרדת, הכל, לשים במסננת גדולה מעל קערה[קערה בכדי שיהיה לאן לנוזלים ליפול ] לפזר מעט מלח מעל , לערבב
ולתת לזה מנוחה 20 דק.
אחרי 20 דק לסחוט היטב ! בקישואים יש המון מים, חשוב מאד לסחוט היטב אחרת המעקודה תהיה נוזלית.
לרוקן ולנגב את הקערה עם נייר מטבח, להעביר לשם את הקישואים הסחוטים.
להוסיף בצל קצוץ ולערבב.חשוב מאד לקצוץ קטן מאד.אמא שלי הסבירה לי שלא מגרדים את הבצל כי הוא חלק מהטעם התיבול.כי בבישול הוא מוציא את הנוזלים שהיו הולכים בגירוד.לכן לקצוץ קטן קטן
לקשקש בכוס 5 ביצים [לקשקש ביצה אחרי ביצה או הכל בקערה אחת ] חשוב מאד לקשקש כי זה האווריריות של המעקודה.
לערבב עם הקישואים הסחוטים .
לתבל בכפית מחוקה מלח, רבע כפית פלפל שחור, חצי כפית כורכום, כפית אבקת מרק, רבע כפית אגוז מוסקט לערבב הכל היטב
להוסיף את פירורי הלחם, ערבוב אחרון.
לחמם סיר קטן מידה 26 רצוי סיר עם ציפוי שחור שלא נדבק! ואז שמים פחות שמן, אני שמה בדפנוך ספרי שמן ובתחתית 2 -3 כפות שמן. מחממת את השמן ! אך ורק שהשמן חם שמים את העיסה, מיד להנמיך את האש, לסגור במכסה ולבשל , אחרי רבע שעה להפוך על צלחת ואז להחליק לסיר. אפשר להכין במחבת עמוקה קוטר 26
ומי שמפחדת, לא לברוח ! את יכולה לבשל על הגז 5 דקות ולהכניס לתנור חם 170 מעלות עד הזהבה ושזה מכן להפוך לצלחת, לא לברוח בגלל זה 🙂
לקרר טיפה, לאכול ולהתענג !
טעים טעים טעים ועוד הפעם טעים!
מילה שלי 🙂
בהצלחה }{
אין עליך אלופה. תודה על המתכון.
באהבה ♡
אם אין סיר בקוטר 26 עדיף 24 או 28
24 עדיף
האם אפשר להחליף את פירורי הלחם המרכיב יותר דיאטתי?
קוואקר
איזה גודל של מגרדת לגרד הקידואים?
היי יונית קמח מצה לפסח הולך
אליפות!