ערב חג פסח בשבילי זה סיר קציצות לוקוס , תבשיל של כבש שאמא מבשלת עם תרפש ,מרק עם קניידלאך [כןןןןןןןןןןןן]
ולבבות ארטישוק במילוי בשר בציפוי עבה של קמח מצה ברוטב מנגולד חמצמץ טעים כזה שאי אפשר להספיק לאכול.
כל השנה אמא הייתה עושה ארטישוק ממולא אבל ברוטב צהוב רגיל עם שמיר או רוטב אדום ורק בחג פסח היא משנה הופכת את המנה שגדלתי עליה כמעט כל שבת שנייה למשהו אחר, אצילי, חגיגי, מה שתרצו.
אמא שלי בחגים הייתה עושה אוכל שונה ואין מצב שבשבת רגילה היא הייתה חוזרת אליו.
ככה שנותר לי כל השנה להתגעגע לאותו תבשיל.
השנה ששאלתי את עצמי מה אני הולכת להעלות באתר לכבוד החג, עלה לי פרץ הנוסטלגיה לתבשיל הזה.
מהר הרמתי טלפון לאמא ושאלתי אותה,והיא ישר שאלה, למה את לא באה לחג?!
אני באה, אני באה , רק רוצה להעלות מתכון באתר 🙂
אז קדימה בואו נתחיל ומאחר ואין לי באתר מתכון לארטישוק ממולא אתן גם אופציה לרוטב הבסיסי עם השמיר
חומרים :
2 שקיות של לבבות ארטישוק קפוא
מילוי :
חצי קילו בשר טחון
200 גרם טחון עוף[לא חובה אבל מעשיר ]
חצי צרור פטרוזליה
בצל גדול קצוץ קטן
ביצה
3-4 כפות פירורי מצה / לחם לא בחג פסח
מלח פלפל פפריקה כורכום כמון .
חומרים לציפוי :
ביצים , קמח מצה , שמן.
חומרים לרוטב :
עלי מנגולד בלבד מזר יפה
4 שיני שום פרוסים
כף /כפית לימון כבוש
2 בצלים גדולים
פלפל אדום חתוך לרצועות
מלח, פלפל כורכום, מרק עוף, טיפה סוכר , צ'ילי גרוס
אופן ההכנה :
ההכנה היא נורא קלה אבל זה שלבים , אבל בסוף זה משתלם , וחג פסח יש פעם בשנה ואם אתם מתארחים שווה להתאמץ ולקבל ים של מחמאות 🙂
אני ממליצה לפני שממלאים את לבבות הארטישוק לבשל בסיר עם מים עד שהם 3/4 מבושלים. פעולה זו תחסוך ממכם אי נעימות שהתחתית קשה והכל מבושל.למרת שהקפוא מגיע חלוט אני ממליצה לבשל .
נתחיל עם המילוי נשים בקערה את הבשר טחון , את טחון העוף הבצל הקצוץ והפטרוזליה, 3 -4 כפות פירורי מצה אם אין חג פסח אפשר בהחלט להמיר לפירורי לחם 🙂 ביצה כף אבקת מרק חצי כפית מלח, רבע כפית כורוכם כפית פפריקה כפית כמון ורבע כפית פלפל שחור. וכף שמן לפתיחת התבלינים, לערבב הכל היטב . לקחת לב ארטישוק ולמלא בעיסה .
לסדר את כולם במגש , לקחת 2-3 ביצים לקשקש , להניח ליד קערה עם פירורי לחם, לטבול עך לב ארטישוק ממולא בקמח מצה ואחכ בביצה ולטגן מכל צד עד שהוא זהוב.
תקשיבו הציפוי עבה מקמח המצה ועם הרוטב זה מה זה טעים…שכבה עבה רכה כזו….יאמי
אם אתם לא בחג פסח תחליפו את קמח המצה בקמח לבן רגיל.
אחרי הטיגון מניחים את לבבות הארטישוק המטוגנים בקערה עם חורים שהשמן המיותר ירד
בזמן הזה מכינים את הרוטב .
שמים שמן בתחתית הסיר ומוספים את הבצל שפרסנו,ומטגנים עד התחלה של הזהבה, ואז מוסיפים את רצועות הפלפל האדום ואת עלי המנגולד ומטגנים הכל כמה דקות בערך 3-4 דקות עד שלי המנגולד מתבשלים ואז מוסיפים את השום , כפית לימון כבוש אם אוהבים יותר אז שימו כף. לא יותר מכף !תערבבו ועכשיו תבלינים, כפית כורכום, חצי כפית מלח שליש פלפל שחור גרוס, רבע כפית צ'לי גרוס[לא חובה צ'לי ] מערבבים הכל שהתבלינים יפתחו ואז מוסיפים 2 כוסות מים רותחים וכף אבקת מרק עוף, מערבבים הכל היטב, מבשלים הכל דקה שתיים ואז מוסיפים את לבבות הארטישוק.
מורידים את הלהבה לאש קטנה ומבשלים הכל חצי שעה !
טעים טעים טעים ועוד הפעם טעים
הבטחתי רוטב נוסף וטעים אז קבלו :
לוקחים סיר רחב ,סוטאז' יהיה מצויין במקרה שלנו.
לשים שמן בתחתית הסיר להתחיל עם טיגון הבצל לאחר 2 דקות של אידוי להוסיף את הפלפלים והשום.אחכ את הפטריות והירק.
לאחר אידוי של כמה דק [בערך 4 דק] של כל המרכיבים נוסיף 3 כוסות מים רותחים
ונתחיל לתבלן .כף טובה של אבקת מרק רבע כף מכל אחד מהתבלינים הבאים :כורוכם, פלפל שחור,פלפל לבן ,כף פפריקה,וכף מיץ לימון.וכפית גרידת לימון .[לא לוותר על הגרידה זה הטעם !]
לערבב טוב, לטעום, לתקן במידה וחסר מלח /פלפל
להכניס את הארטישוקים לתוך הרוטב ולבשל רבע שעה על אש קטנה. אפשר להוסיף עוד כמה קציצות ולהנות מסיר כפול.
בתאבון !
אם בא לכם לראות עוד דברים טעימים שאני מכינה וטיפים בסטורי באו לאינסטגרם שלי YONIT_Z
רק מה מזהירה מראש לא לבעלי לב חלש ולרעבים 🙂
היי יונית,
לבבות ארטישוק קפוא של איזה חברה את קונה?
של בלאדי מתה עליהם
היי
שאלה קטנטנה לצמחוניים שבנינו (אני!)
מתה על המתכונים האלו
מגיעה מבית טריפוליטאי שבו אכלו את הפרה על כל חלקיה (כולל הפנימיים ועוד כל מיני חלקים שאף אחד לא מכיר גם לא הפרה עצמה)…. – סליחה מאבא שלי שבטח כל חבריו בגן העדן של הטריפוליטאים צוחקים עליו בגלל ביתו הצמחונית.
אז לשאלה….. האם אפשר למלא בדגים או בירקות?
תודה מראש
יו איך חייכת אותי בהסבר שלך.בוודאי יכולה לשים כמילוי את הקבבוני דג שלי מהאתר
בהצלחה
תודה יונית. מכינה לשבת.
אבא שלי ז"ל היה בשוק כשהפכתי צמחונית לפני 20 שנה. הוא לא הפסיק להזכיר לי איך הייתי מנגבת את בסיר של המצ'והמצ'ומה . הוא נפטר לפני 14 שנה ומאז השתכללתי. לא מוותרת על האוכל הטריפוליטאי הטעים. מה שאפשר מכינה צמחוני.
מפרום… בזין ועוד
מחכה לשמוע איך יצא….בהצלחה
יונית ,יש אפשרות של מילוי צמחוני?
בוודאי אפשר אורז מבושל עם בצל ופטריות .אפשר עדשים בצל .כל מה שרגילה יכולה להכניס גם לפה.
היי יונית יש לך מתכונים מעולים תודה לך
חג שמח?
תודה ??
היי יונית
אם הבנתי נכון משתמשים רק בעלי הסלק, בלי החלק הלבן?
נכון.
היי יונית! דבר ראשון תודה על המתכונים המדהימים בזכותך נהייתי בשלנית שבעלי לא מאמין שאני הכנתי את הדברים חחחח
שאלה לגבי הלימון הכבוש- את כובשת לבד? אם לא איזה חברה את קונה? והאם אפשר לימון טרי במקום? אני רואה בוידיאו ששמת שתי פרוסות בערך.
שאלה שנייה- בסיר בוידיאו זה לפי הכמות שתיארת פה או שעשית כמה נגלות בסיר? כי זה לא נראה שתי חבילות ארטישוק. אם רוצה לעשות רק אחת שיכנס הכל בסוטאז אחד אז לעשות חצי מהמכמויות במתכון?
שוב תודה על הכל מתה עלייך!!!
היי יונית! דבר ראשון תודה על המתכונים המדהימים בזכותך נהייתי בשלנית שבעלי לא מאמין שאני הכנתי את הדברים חחחח
שאלה לגבי הלימון הכבוש- את כובשת לבד? אם לא איזה חברה את קונה? והאם אפשר לימון טרי במקום? אני רואה בוידיאו ששמת שתי פרוסות בערך.
שאלה שנייה- בסיר בוידיאו זה לפי הכמות שתיארת פה או שעשית כמה נגלות בסיר? כי זה לא נראה שתי חבילות ארטישוק. אם רוצה לעשות רק אחת שיכנס הכל בסוטאז אחד אז לעשות חצי מהמכמויות במתכון?
שוב תודה על הכל מתה עלייך!!!